We kunnen weer naar buiten! + 5 tips voor leuke activiteiten

10 april 2023

Sinds de klok verzet is hebben we weer dagen waarin het langer licht is en dat vinden we heerlijk nu de kids weer naar buiten kunnen om te spelen. Ieder jaar word hier de speelgoed bak na de zomerperiode goed nagekeken op wat weg kan of nog door kan naar het volgende lente/zomer seizoen. Dit jaar lag er niet veel meer in de speelgoedbak dus we gingen opzoek naar leuke spelletjes voor buiten om de bak weer mee aan te vullen.

Buitenleven

Wanneer wij heerlijk buiten in de zon bezig zijn willen de kids vanzelfsprekend ook veel meer buiten zijn. En lekker buitenspelen, dat is iets wat wij hier thuis al van jongs af aan stimuleren. Natuurlijk zijn ze hier met de regenachtige dagen ook zeker binnen te vinden of zitten ze soms achter de tablet of tv, maar bij voorkeur zie ik ze graag in de frisse lucht. Wanneer je leuk buitenspeelgoed hebt is de keuze vaak ook niet zo moeilijk voor de kids om lekker naar buiten te gaan. Daarom geven we je een paar leuke tips om je kinderen buiten te vermaken.

Tips met leuke activiteiten voor buiten

Tip 1 – Picknicken in je eigen tent.

Als de kids heerlijk buiten aan het spelen zijn zorg ik er altijd voor dat ze wat te snacken en te drinken hebben. Buiten spelen vergt veel energie en daardoor hebben ze continue trek. Een gezonde hapjesplank vinden ze hier helemaal te gek en 9 van de 10 keer verdwijnt al het eten mee de tent in om te picknicken. Een tent is natuurlijk zelf te maken met oude dekens maar tegenwoordig heb je ook hele mooie speeltenten te koop.

Tip 2 – Spelletjes

Ook voor buiten zijn er heel veel leuke spelletjes te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een potje Jeu de Boules, ringwerpen, kegelgooien, badminton of een leuk vang en werp spel. Leuk om kleine wedstrijdjes met je gezin te houden.

Tip 3 – Parcourtje maken

Onze kids trekken altijd alles uit de kast om een eigen ‘parcourtje’ te maken. Pionnetjes om doorheen te zigzaggen, een mat om op te koprollen, een trucje op de trampoline en zo rennen ze de hele tuin achter elkaar rond.

Tip 4 – Kliederen met water en zand

Bijna ieder kind is er gek op! Water en zand en wat je daar allemaal samen mee kunt doen. Een watertafel of zandbak is dan ook iets wat absoluut niet mag ontbreken in je tuin. Je kids zijn er uren zoet mee.

Tip 5 – Stoepkrijten

Met een pak stoepkrijt kun je de kids uren creatief aan het werk zetten. Van spelletjes uittekenen tot een kunstwerk maken, het kan allemaal.

Zo zie je dat je met een paar kleine dingen al heel veel leuke activiteiten bij elkaar hebt voor de kinderen. Ook zijn er genoeg dingen te doen met dingen die je vaak al in huis hebt. Zoals tenten bouwen van oude dekens of flessen voetbal met lege flesjes. Vul deze met water en probeer met een bal bij elkaar de fles om te schoppen, degene die als langste zijn fles met water kan houden, wint!

Laat de zon maar komen met zijn warme stralen zodat we weer lekker naar buiten kunnen.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-2

8 x leuke activiteiten om thuis met je kids te doen!

De zomervakantie breekt bijna aan en dat houdt in een aantal weken vrij, in ieder geval voor je kids. Wellicht...
babylabelcom

8 soorten buitenspeelgoed dat geschikt is voor baby’s

Het mooie weer laat nog even op zich wachten, maar dat betekent niet dat je je al kunt gaan oriënteren...
kiddeaus

Maak kennis met de bijzondere webshop Kiddeaus

Kiddeaus is een webshop met een missie. De shop verkoopt betaalbaar en veilig speelgoed dat met respect voor mens en...