8 soorten buitenspeelgoed dat geschikt is voor baby’s

25 april 2023

Het mooie weer laat nog even op zich wachten, maar dat betekent niet dat je je al kunt gaan oriënteren op geschikt buitenspeelgoed voor je kindje. Het is als ouder belangrijk om je baby te helpen bij het ontwikkelen van hun motorische vaardigheden en enigszins sociale interactie. Het is belangrijk dat je speelgoed kiest dat veilig, duurzaam en geschikt is.

Maar welk buitenspeelgoed is het geschiktst voor baby’s? In dit artikel bespreken we de beste opties voor buitenspeelgoed voor baby’s en waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste speelgoed.

Waarom buitenspelen belangrijk is voor baby’s

Buitenspelen is niet alleen leuk voor kinderen, maar het heeft ook vele voordelen voor hun ontwikkeling. Voor baby’s helpt buitenspelen bij het ontwikkelen van hun zintuigen, motorische vaardigheden en het verbeteren van hun immuunsysteem.

Waar moet je op letten bij het kiezen van buitenspeelgoed voor baby’s

Bij het kiezen van buitenspeelgoed voor baby’s zijn er een paar belangrijke factoren om rekening mee te houden:

  • Veiligheid: kies speelgoed dat geen kleine onderdelen bevat die kunnen worden ingeslikt of waar je baby in kunt stikken. Het speelgoed dient ook duurzaam en geschikt te zijn voor de leeftijd van je baby.
  • Motorische vaardigheden: kies speelgoed dat de ontwikkeling van de motorische vaardigheden van je baby bevordert, zoals speelgoed om in te grijpen, te gooien of te duwen.
  • Interactie: kies speelgoed dat de interactie bevordert, zoals speelgoed waarbij je baby met andere kinderen kan spelen of waarbij je samen met je baby kunt spelen.
  • Geschiktheid voor buiten: zorg ervoor dat het speelgoed geschikt is voor gebruik buitenshuis en bestand is tegen het weer.

Geschikt buitenspeelgoed voor baby’s

Er zijn veel soorten buitenspeelgoed beschikbaar voor baby’s, hieronder staan enkele van de beste opties:

#1. Zandbak

Een zandbak is een klassieker en het is een geweldige manier om de zintuigen van je baby te ontwikkelen en hun motorische vaardigheden te verbeteren. Laat je baby in het zand spelen en ze zullen lekker genieten van het graven, scheppen en gieten van zand.

#2. Waterspeelgoed

Spelen met water is een uitstekende manier om je baby verkoeling te bieden op een warme dag. Kies voor een klein zwembadje of een ander soort waterspeelgoed zoals een sproeier of een watertafel.

#3. Speelkleed

Een speelkleed kan zowel binnen als buiten gebruikt worden en biedt een zachte ondergrond voor je baby om op te liggen en te spelen. Kies voor een kleed dat geschikt is voor buitengebruik en bestand is tegen vuil en vocht.

#4. Schommel

Een schommel is een geweldige manier om de motorische vaardigheden van je baby te ontwikkelen en het kan ook helpen om hun evenwicht te verbeteren. Kies voor een schommel met een stevige zitting en zorg ervoor dat je baby altijd onder toezicht staat tijdens het schommelen.

#5. Loopwagen

Een loopwagen kan zowel binnen als buiten gebruikt worden en het helpt je baby bij het ontwikkelen van hun motorische vaardigheden en evenwicht. Kies voor een loopwagen met een stevige constructie en zachte handgrepen voor extra comfort.

#6. Bellenblaas

Bellenblaas is een eenvoudig, maar leuk speelgoed voor je baby om mee te spelen buiten. Het helpt bij het ontwikkelen van hun hand-oog coördinatie en biedt een leuke activiteit om samen van te genieten.

#7. Ballen

Ballen zijn een klassiek speelgoed dat geschikt is voor baby’s. Kies voor ballen die klein genoeg zijn voor je baby om vast te houden en om mee te kunnen gooien. Dit helpt bij het ontwikkelen van hun motorische vaardigheden en hand-oog coördinatie.

#8. Tuinspeelgoed

Er zijn veel verschillende soorten tuinspeelgoed beschikbaar voor baby’s, zoals speelgoed voor in de zandbak. Kies voor speelgoed dat geschikt is voor de leeftijd van je baby en zorg ervoor dat het stevig en veilig is.

Concluderend

Buitenspelen is een geweldige manier om de ontwikkeling van je baby te stimuleren en er zijn veel verschillende soorten speelgoed beschikbaar om dit te doen. Bij het kiezen van buitenspeelgoed voor baby’s is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheid, geschiktheid voor de leeftijd, interactie en geschiktheid voor buitengebruik. Kies voor speelgoed dat de zintuigen en motorische vaardigheden van je baby versterkt.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

stapelstein

Stapelstein – Blijf in balans! 

De eerste keer dat ik ze zag was ik al heel enthousiast, ik schrok alleen wel een beetje van de...
image-3

Sophie de Giraf: Het tijdloze icoon onder de bijtspeeltjes

Hoewel er in de afgelopen decennia al vele soorten bijtspeeltjes op de markt zijn verschenen, is er maar één Sophie...
DSC02611

Review – Sophie Activity Wheel + Winactie!

Ontdekken, ze is er gek op! Onze kleine meid. Ze gaat graag op onderzoek uit, wil met alles druk in...