8 x leuke activiteiten om thuis met je kids te doen!

26 juni 2023

De zomervakantie breekt bijna aan en dat houdt in een aantal weken vrij, in ieder geval voor je kids. Wellicht gaan jullie lekker op vakantie, worden er dagjes weg gepland of blijf je deze zomer thuis. Vakantie is natuurlijk heerlijk maar vaak komt er toch een moment dat kinderen zich gaan vervelen. Daarom vind je in deze blog 8 leuke activiteiten voor thuis om met je kids te doen.

Zet een tent op in de tuin

Is het mooi weer en heb je de ruimte buiten, zet een tent op in de tuin. Kinderen vinden in een tent spelen vaak erg leuk om te doen en zijn je kids oud genoeg, dan is slapen in een tent ook ontzettend spannend en leuk! Heb je geen tent thuis liggen bezoek dan eens een kringloopwinkel of vraag aan familie en/of vrienden of je eventueel een tent mag lenen. Ook met twee lakens, een aantal wasknijpers en een tafel kun je eenvoudig een tent bouwen.

Maak samen cosmetica

Een hele leuke bezigheid om samen met je kind te doen is het maken van eigen cosmetica. Maak bijvoorbeeld je eigen lipgloss met natuurlijke ingrediënten zoals bijenwas en honing. Of maak je eigen gezichtscrème en hiervoor moet je o.a. glycerine kopen. Een eigen geurtje maken is ook erg leuk om te doen, stop je eigen gemaakte geur vervolgens in een parfum verstuiver en ontwerp en maak ook nog je eigen parfum etiket.

Zet een speurtocht uit

De meeste kinderen zijn gek op speurtochten. Afhankelijk van de leeftijd van je kind kun je bijvoorbeeld een speurtocht uitzetten in je eigen huis en tuin, buiten op straat of ga naar het bos. Koppel een leuk thema aan de speurtocht, bijvoorbeeld dino’s, piraten of boeven. Bedenk allerlei leuke vragen die de kids moeten beantwoorden door verschillende kaartjes op te hangen. Sluit de speurtocht af met een leuk cadeautje of iets lekkers zoals een ijsje.

Maak je eigen schilderij

Koop een groot canvas, stiften, glitterlijm, kwasten, verf, plaksteentjes en stickers en laat je kids hun creativiteit de vrije loop. Is het mooi weer, doe de activiteit vooral buiten zodat jij je niet druk hoeft te maken om rommel en viezigheid.

Ga samen bakken

Samen iets lekkers bakken is altijd een leuke activiteit om te ondernemen met je kids. Laat je kinderen bijvoorbeeld iets lekkers uitzoeken en koop samen in de supermarkt de ingrediënten en ga daarna aan de slag. Zijn je kinderen nog heel jong, laat ze dan bijvoorbeeld cakejes of koekjes versieren.

Maak een kijkdoos

Met een schoenendoos, plaatjes, doorzichtig gekleurd papier, schaar en lijm kun je een leuke kijkdoos maken. Laat je kids eerst een thema bedenken, bijvoorbeeld boerderij, dino’s, prinsessen, zomervakantie, onderwaterwereld, dierentuin etc. Ga daarna samen op zoek naar leuke plaatjes om je kijkdoos mee te vullen. Ook leuk is het om zelf plaatjes te tekenen en uit te knippen. Online kun je ook veel kant-en-klare plaatjes vinden speciaal voor het maken van een kijkdoos.

Organiseer een picknick in de tuin

Een picknick kun je ook gerust in je eigen tuin doen. Maak lekkere hapjes, bereid het eten eventueel met je kids en leg vervolgens een kleed op de grond. Ook is het leuk om de tuin nog wat extra te versieren met gezellige vlaggetjes, waaiers en ballonnen. Koop ook bijvoorbeeld leuke wegwerpservies en kleed de picknick extra gezellig aan.

Maak een thuisbios

Natuurlijk wil je niet dat je kids de hele dagen voor de televisie hangen, toch is het wel heel leuk om een middag of avond een thuisbios te maken en  ook ideaal wanneer het bijvoorbeeld regent. Kies samen een leuke film uit, leg veel kussens en dekens op de grond en uiteraard mag een bak lekkere popcorn met drinken niet ontbreken.

Met deze tips heb je hopelijk voldoende inspiratie gekregen om je kids mee te vermaken tijdens de vakantie.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

babylabelcom

8 soorten buitenspeelgoed dat geschikt is voor baby’s

Het mooie weer laat nog even op zich wachten, maar dat betekent niet dat je je al kunt gaan oriënteren...
speelactiviteiten voor buiten

We kunnen weer naar buiten! + 5 tips voor leuke activiteiten

Sinds de klok verzet is hebben we weer dagen waarin het langer licht is en dat vinden we heerlijk nu...
kiddeaus

Maak kennis met de bijzondere webshop Kiddeaus

Kiddeaus is een webshop met een missie. De shop verkoopt betaalbaar en veilig speelgoed dat met respect voor mens en...