Waar doet ze het toch van #1

5 juli 2017

In deze nieuwe rubriek ‘Waar doet ze het toch van’ zullen we elke week inzicht krijgen in het financiële leven van onze lezers en bloggers. En dan met name hoe ze het financieel doen mét kinderen. Zo kunnen we elkaar wellicht helpen, met tips en tricks. Deze week trapt Annemarel af. Ze is 25 jaar en net 4 maand trotse moeder van Lucas!

Naam Annemarel (25)
Baan Freelance conceptdesigner (16 uur)
Netto salaris € 1.500
Partner Woont samen met Robbie
Baan Salesmanager (40 uur)
Netto salaris € 3.200
Kind(eren) Lucas van 4 maand
Hypotheek € 1.200
Boodschappen € 800
Overige vaste lasten € 700
Saldo spaarrekening € 6.000
Extra kosten (kleding, opvang, luiers) Baby-uitzet € 800, babykleertjes € 15,- per week, luiers en voeding € 15 per week, opvang € 1.000 per maand.

Tip “Breek je spaargeld pas aan als het écht écht écht niet anders kan”

Zo goedkoop mogelijk

“Een kind is zo duur als je zelf maakt. Om me heen zag ik vriendinnen handenvol geld uitgeven aan een babykamer en kinderwagen van € 1.000 zijn eerder regel dan uitzondering. Ik wilde een statement maken en het zo goedkoop mogelijk houden. Op Marktplaats kocht ik een bedje en een kledingkast en ook de kinderwagen is tweedehands. Die kostte maar € 125,-. Het enige wat ik nieuw heb gekocht, is de Maxi Cosi voor in de auto. Dat vond ik belangrijk, want het gaat toch om de veiligheid van je kind. Een babykamer hebben we niet. We willen Lucas zo dicht mogelijk bij ons in de buurt hebben, dus zijn bedje staat naast dat van ons. Mijn bureau in de werkkamer is omgetoverd tot commode. Op zijn leeftijd heeft hij echt nog geen behoefte aan een duur behangetje met auto’s.

Sparen

Voordat de baby er was, werkte ik 45 uur per week en verdiende ik € 3500 per maand. Veel van dat geld ging op aan mezelf. Ik kocht vaak kleren, ging naar het theater en boekte elk jaar wel zes vakanties.Ook aan boeken of cd’s gaf ik een vermogen uit. Sinds ik moeder ben, heb ik al een half jaar geen boekenwinkel van binnen gezien. Ik heb geen tijd meer om uren rond te neuzen en bovendien kost het te veel geld en dat heb ik niet.

Een maand geleden ben ik weer gaan werken, nu ongeveer 16 uur per week. Als freelancer kan ik lekker zelf mijn uren indelen, waardoor ik veel tijd heb met Lucas. Heerlijk vind ik dat, maar het betekent ook dat ik financieel flink heb moeten inleveren. Ik geef dan ook minder uit: kleding koop ik niet meer en ook reizen hoeft niet meer zo nodig. Op boodschappen bezuinig ik niet. Omdat ik nog borstvoeding geef, wil ik in elk geval wel gezond eten. Ik koop voor ongeveer € 200 per week bij de reformwinkel, slager en in de betere supermarkten.

Dure opvang

Als Lucas straks zes maanden is, wil ik vier dagen per week gaan werken.Het zal wel even duren voordat ik weer klussen heb, daar maak ik me weleens zorgen om. Wat als ik er niet meer tussen kom? Toch heb ik een goede stok achter de deur om werk te blijven zoeken: de kosten van de opvang. Een flinke uitgavenpost, maar je laat je kostbaarste bezig achter op zo’n opvang en ik snap dat de medewerkers ook wat moeten verdienen. Daarom geef ik er met liefde € 1.000 er maand aan uit. Als ik echt in de problemen kom, kan ik altijd nog mijn spaargeld aanbreken. Van huis uit heb ik meegekregen altijd te sparen. Ook het bedrag van de kinderbijslag, zo’n € 200 per kwartaal, spaar ik voor Lucas. Deze maand kon ik mijn deel van de hypotheek niet betalen en heb ik voor het eerst geld van mijn spaarrekening gehaald. Ik wil niet dat Robbie voor mij betaald. Hij mag best een keer een cadeau voor me kopen, maar mijn hypotheek betaal ik zelf. Daar ben ik te onafhankelijk voor.”

 

Ook eens in de spotlight staan in onze ‘Waar doet ze het toch van’ rubriek? Stuur dan een mailtje met je gegevens naar info@baby-label.com

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Tweedehands kinderkleding, Pre loved kleding, Pre loved babykleding

Tweedehands kinderkleding kopen en verkopen TIPS

Tweedehands kinderkleding. Vroeger ooit uit nood, nu is het hip. Je kinderkleding tweedehands kopen. Pre loved kleding noemen we het nu...
Waar doet ze het toch van spaarpot

Waar doet ze het toch van #3

In de rubriek ‘Waar doet ze het toch van’ doet onze Girlslabel blogger Aafke hun zogenaamde financiële boekje open. Elke week...
Waar doet ze het toch van spaarpot

Waar doet ze het toch van #2

In de rubriek ‘Waar doet ze het toch van’ doet Linda hun zogenaamde financiële boekje open. Elke week zullen we...