Tweedehands kinderkleding kopen en verkopen TIPS

28 januari 2020

Tweedehands kinderkleding. Vroeger ooit uit nood, nu is het hip. Je kinderkleding tweedehands kopen. Pre loved kleding noemen we het nu zelfs. Ik ben fan!

Tweedehands kinderkleding shoppen

In tegenstelling tot vroeger bestaat de kledingkast van onze kleine frummels onderhand uit meer kleding dan wat je zelf hebt. Waarom? Omdat alles zo leuk is, omdat er zo ontiegelijk veel is en omdat eigenlijk alles kan. Ook kun je tegenwoordig voor kleine prijzen toch leuk winkelen, en zo loopt je kast aardig vol.

Een nadeel is dat ze (vooral als ze klein zijn) alles heel kort dragen. Of dat je items aanschaft die toch niet helemaal bij je kindje passen. Dan kun je dus buikpijn krijgen omdat het nauwelijks gedragen is… of je maakt er een ander blij mee!

Meer Tweedehands meisjeskleding >>

kastje van, Pre loved kleding, tweedehands kinderkleding, tweedehands babykleding, kastjevanalessia, babylabel, tweedehands kinderkleding kopen

Een sport om tweedehands kleding te kopen

Voor mij is tweedehands kinderkleding shoppen eigenlijk een sport geworden. Ik ben helemaal verliefd op Spaanse en Portugese merkjes. Vaak ook wat uniekere en romantische stijlen en je raadt het al, deze zijn niet goedkoop. Een blouse kan algauw tussen de €50 en €60 zijn, en de zogenoemde ‘bloomers’ kosten soms wel €40. Ik hoor je denken, duurder dan twee spijkerbroeken van bijvoorbeeld Name it.

Nieuw is te duur

Dit kan ik er dus ook gewoon niet aan uitgeven. Ook gewoon financieel gezien niet. Kinderen groeien nu eenmaal snel (behalve die van mij haha) en om nou iedere maand over de €200 aan kinderkleding uit te geven gaat gewoon voor mij te ver. Dus, we shoppen tweedehands.

Kastjes van…

Tegenwoordig vind je op instagram heel veel ‘Kastjes van’. Daarin wordt kinderkleding aangeboden die nog prima een tweede ronde mee kan. Wanneer je bepaalde hashtags volgt kom je vaak ook uit bij tweedehandskleding van jouw geliefde merk.

Ook Vinted is één van mijn favorieten. Daarbij heb je wereldwijd de mogelijkheid iets leuks te vinden en je kunt gewoon communiceren in je eigen taal. In de app wordt dit vertaald, niet altijd even goed maar wel duidelijk genoeg.

kastje van, Pre loved kleding, tweedehands kinderkleding, tweedehands babykleding, kastjevanalessia, babylabel, tweedehands kinderkleding kopen

Kijk op instagram wat er in het Kastje van Alessia te koop is en volg haar!

Zelf je kleding verkopen

Zelf je kleding verkopen is ook makkelijk en leuk vooral als je gebruik maakt van de juiste hashtags en eerlijke prijzen. Hieronder zal ik je als koper en verkoper wat tips geven om wellicht het online tweedehands winkelen wat leuker te maken.

Verkooptips om tweedehands kleding te verkopen;

  • Houdt de prijs realistisch. Ik weet het, je heb misschien €50 voor die mooie blouse betaald en hij is maar drie keer gedragen.. maar de hoofdprijs ga je niet meer krijgen. Vaak is het schappelijk om (indien het kledingstuk geen gebruikssporen heeft) de helft van de betaalde prijs te vragen.
  • Blijf eerlijk in je prijs. Wanneer een kledingstuk wat jij verkoopt en welke al gedragen is nog in een (web)shop te verkrijgen is en bijvoorbeeld in de sale staat bied het dan niet voor dezelfde prijs aan. Je kunt je denk ik zelf wel voorstellen hoe het is om erachter te komen dat je eigenlijk voor de gek gehouden bent. Dit verpest het spel van tweedehands kleding verkopen.
  • Omschrijf alle ins en outs. Niets is zo vervelend om een kledingartikel te ontvangen dat bepaalde gebruikssporen vertoond die niet omschreven werden tijdens de verkoop. Bijvoorbeeld een los bandje, weerhaakje in een vestje of zelfs vlekjes. Kijk vooraf goed of jij het zelf nog in die staat zou kopen en wat jij er dan maximaal voor zou willen betalen.
  • Kom soms tegemoet. Wanneer iemand een aantal items van je overneemt kom dan bijvoorbeeld tegemoet in de verzendkosten. Op die manier zal je zien dat sommige mensen bij je terug komen na een succeservaring.
  • Maak er een feestje van. In mijn ogen blijft een pakketje met kleding ontvangen altijd leuk, of dit nou tweedehands is of nieuw. Wanneer ik mijn tweedehandskleding verkoop wikkel ik deze altijd in vloeipapier en seal het af met een leuke sticker. Op die manier is het openmaken van zo’n pakketje voor de ontvanger altijd een klein feestje.

Koop je tweedehands kleding? Tips voor de koper;

  • Bied naar waarde. Ken de merken waarop je bied en desnoods Google even vooraf. Een duur merkartikel kun je nu eenmaal niet altijd voor een prikkie scoren als het echt is! Voor een koper is niets zo frustrerend als een bod dat niet naar waarde is.
  • Respecteer vaste prijzen. Wanneer iemand een vaste prijs voor een item vraagt ga niet bieden. Vooral niet als vooraf wordt aangegeven dat het een vaste prijs is. De verkoper zal zelf na verloop van tijd de prijs wel verlagen als het daaraan toe is.
  • Blijf niet eeuwig onderhandelen. Wanneer de verkoper je al deels tegemoet gekomen is probeer dan niet nog het onderste uit de kan te halen. Het gaat hier om goede en degelijke kleding, we staan niet op de rommelmarkt!
  • Laat even weten als je het artikel hebt ontvangen. Altijd fijn voor de verkoper om te horen dat alles goed is gegaan en naar wens is. Geloof me, soms doe je pareltjes weg en dan is het leuk om te horen dat er iemand echt heel blij mee is.
  • Vraag naar eventuele korting op meerdere artikelen. Blijf hierin wel reëel. Wanneer je 4 items voor €25 kunt overnemen ga dan niet vragen of de verkoper het wil verzenden voor €20 inclusief verzendkosten. Houd rekening met de verzendkosten die bij bijvoorbeeld een pakket algauw oplopen tot €7.

Algemene tip; beleef er plezier aan! Geloof me het is echt leuk als je weet dat je iets moois hebt en er niet teveel voor hebt betaald. Je draagt een beetje meer bij aan kledingverspilling en dus een klein stukje aan een beter milieu. Mooi toch!?

kastje van, Pre loved kleding, tweedehands kinderkleding, tweedehands babykleding, kastjevanalessia, babylabel, tweedehands kinderkleding kopen

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG-20240317-WA0007

Budget zwangerschapskleding van Zeeman!

Voor mijn eerste zwangerschap keek ik wel eens online. Ik zag altijd zoveel moois aan zwangerschapskleding! Maar toen het eenmaal...
kleine-kinder-schoenen

Hoe je online hoogwaardige babykleding kunt vinden voor een mooie prijs

Het vinden van hoogwaardige baby- en peuterkleding voor een mooie prijs kan een uitdaging zijn, maar met de opkomst van...
z8moodimageshr03-24884

De Z8 lente/zomer 2024 collectie is uit!

Waar we nog lekker wegkruipen onder een warme deken bij het zien van deze regenachtige dagen, komen de eerste prespring...