Waar doet ze het toch van #2

12 juli 2017

In de rubriek ‘Waar doet ze het toch van’ doet Linda hun zogenaamde financiële boekje open. Elke week zullen we inzicht krijgen in het financiële leven van onze lezers en bloggers. En dan met name hoe ze het financieel doen mét kinderen. Zo kunnen we elkaar wellicht helpen, met tips en tricks. Linda is 30 jaar en heeft twee kids. Waar doet ze het toch van?

Naam Linda

Baan In de zorg

Netto salaris € 1.000,-/ € 1.400,-

Partner Mark

Baan Eigen zaak

Netto salaris Wisselend

Kind(eren) 2

Hypotheek € 1.500,-

Boodschappen € 600,-

Overige vaste lasten € 700,-

Saldo spaarrekening € 6.000,-

Vakanties/dagjes uit Wisselend

Kleding voor kids en voor jezelf Wat we nodig hebben

Extra kosten € 350,- opvang, € 50,- luiers

Cadeautjes Tussen de 15 en 30 euro

Tips “Vergelijk meerdere winkels en aanbieders om geld te besparen, niet alles in de aanbieding is per definitie goedkoper”

“Wij letten niet bewust op wat goedkoper is omdat het nodig is, maar meer omdat het best leuk is om te doen. Zo hebben wij in onze woonplaats het voordeel dat er veel te halen is wat kwalitatief beter is dan de supermarkt en vaak nog goedkoper ook.  Zo halen wij hier op de markt o.a. brood, eieren, aardappels, groente en fruit, gaan wij voor kaas naar de kaasfabriek en voor ons stukje vlees naar de slager  (zelfs de slager is goedkoper).

De overige boodschappen laten wij vaak thuisbezorgen in grotere aantallen, omdat dit meestal langer houdbaar is en hier ook de zwaardere boodschappen tussen zitten. Dat scheelt ook nog eens een hoop sjouwen!

Online

Voor grotere uitgaven, zoals huishoudelijke apparatuur, gaan wij meestal eerst de stad in om er eentje uit te zoeken. Vervolgens gaan we thuis op internet de goedkoopste aanbieder opzoeken en laten dan het artikel thuisbezorgen. Soms scheelt dit honderden euro’s.

Dit is trouwens ook aan te raden voor bijvoorbeeld je gas en stroom.  Als je jaarlijks overstapt, scheelt dit vaak enorm veel in je maandbedrag  (ze bieden je vaak lager dan dat je al zit). Plus dat je vaak nog een leuke overstap korting en/of cadeautje krijgt!

Op kleding bezuinigen wij niet, alhoewel shoppen in de sale natuurlijk altijd leuk is! We kopen wat wij nodig hebben en wat wij leuk vinden (alleen heb ik daar als moeder nog weleens moeite mee en vergeet ik mezelf).”

Meer ‘Waar doet ze het toch van’ lees je hier >>>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

keuken

3x tips voor een keuken met klasse

Er is geen plek in huis die zo veel karakter kan uitstralen als de keuken. Het is de plek waar...
Beeldje-van-de-zwangerschap

Leg jouw zwangerschap vast met een 3D zwangerschapsbeeldje

Echo’s van je kindje in je buik, geboortekaartjes, een babyshower of de eerste foto’s van dat kleine wondertje. Er zijn...
img (2)

Style your baby bump in deze hippe zwangerschapskleding

Hippe zwangerschapskleding is er eigenlijk niet denk je wanneer je zwanger bent. Maar wanneer je goed kijkt zijn er zeker...