Waar doet ze het toch van #3

23 augustus 2017

In de rubriek ‘Waar doet ze het toch van’ doet onze Girlslabel blogger Aafke hun zogenaamde financiële boekje open. Elke week zullen we inzicht krijgen in het financiële leven van onze lezers en bloggers. En dan met name hoe ze het financieel doen mét kinderen. Zo kunnen we elkaar wellicht helpen, met tips en tricks. Aafke is 39 jaar en heeft twee meisjes. Waar doet ze het toch van?

Geld!

“Een heikel punt in veel relaties, zo ook in die van ons. Ik ben van het uitgeven mijn man meer van het sparen en aflossen van de hypotheek. Deze verschillen tussen ons zorgen meer dan eens voor een felle discussie.

Zelf werk ik 16 uur als telesales medewerker en van mijn geld doen we de ‘leuke’ dingen. Een dagje pretpark, een keer uiteten enz. Mijn man werk meer dan 50 uur per week en verdient dan ook zo ongeveer zes keer zoveel als ik.

Het is ook best logisch dat er hierdoor soms een discussie ontstaat. Maar rot voelt het wel, tenslotte maak ik het allemaal mede mogelijk. Als ik ook fulltime zou werken, wie doet dan het huis, de kinderen en de overige organisatorische rompslomp?

Sparen of aflossen?

Maar goed, vaak houden we aan het eind van ons geld een stukje maand over. Vreemd, want een jaar geleden heeft mijn man onze hypotheek zo kunnen zo omzetten dat we nu nog maar de helft betalen van de jaren daarvoor. En toch houden we vaak niks over om te sparen. Aflossen is er al helemaal niet bij. Een doorn in het oog van mijn man, terwijl ik denk ‘we hebben er ook deze maand weer van genoten!’

Afijn. Eens in de zoveel tijd is er ons ‘we moeten weer vaker naar de Lidl’ gesprek. Hierin beslissen we dan beide dat we beter op het geld moeten letten. Nu koop ik al vaak bij de Lidl maar ik hou ook van elke week een bloemetje op tafel, een keer een bioscoopje met vriendinnen of een etentje met vrienden. Dus ja, per week geef ik het meeste uit. Maar! Als mijn man iets uitgeeft gaat het er ook niet zachtzinnig aan toe! Hij geeft niet wekelijks (te) veel uit maar de keren dat hij het doet hebben we het over ski-vakanties, een nieuwe telefoon, een horloge of drie compleet nieuwe outfits. Maar over die uitgaven hoor ik hem nou nooit….

‘Gut, hebben die meiden nou alweer wat nieuws aan?’ Of ‘ Wat, moeten ze alweer nieuwe schoenen?’ Hoor ik hier vaak maar ik hoor nooit; ‘Nee, ik had dat tweede paar schoenen helemaal niet nodig joh!’

Meten met twee maten noem ik het! We zullen er nooit helemaal uitkomen ben ik bang.”

Meer ‘Waar doet ze het toch van’ lees je hier >>>

Ook eens in de spotlight staan in onze ‘Waar doet ze het toch van’ rubriek? Stuur dan een mailtje met je gegevens naar info@baby-label.com

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Tweedehands kinderkleding, Pre loved kleding, Pre loved babykleding

Tweedehands kinderkleding kopen en verkopen TIPS

Tweedehands kinderkleding. Vroeger ooit uit nood, nu is het hip. Je kinderkleding tweedehands kopen. Pre loved kleding noemen we het nu...
Waar doet ze het toch van spaarpot

Waar doet ze het toch van #2

In de rubriek ‘Waar doet ze het toch van’ doet Linda hun zogenaamde financiële boekje open. Elke week zullen we...
Waar doet ze het toch van spaarpot

Waar doet ze het toch van #1

In deze nieuwe rubriek ‘Waar doet ze het toch van’ zullen we elke week inzicht krijgen in het financiële leven...