online baby magazine, baby tijdschrift, mamamagazine, mamablogs, babylabel, baby magazine, babymusthaves, alles voor baby's ,alles over baby's, 24baby, ontwikkeling baby, zwanger, zwangerschap, mumtobe, babyblog, zwangerschapsblog, baby meisje, zwanger van een baby meisje, baby meisjesnamenbabyjongen, babyboy, hippe babykleding, meisjesmama, babykleding, blogs, mamablogs, babylabel, jonge ouders,


Blogs vliegen met kind, vliegvakantie met klein kind, vakantie met baby

Published on juni 9th, 2019 | by Pauline

0

Vliegen met een klein kind…ECHT NIET!!

Dit jaar wordt de eerste keer dat we met ons gezin op zomervakantie gaan. We weten al sinds november wanneer onze zomervakantie is, maar hebben nog steeds niets geboekt. Groot en deels ligt dit aan mij, want wat wil ik eigenlijk? Ik moet er niet aan denken een vliegvakantie met een klein kind … Of zie ik misschien teveel beren op de weg?

Lees ook: mijn eerste vakantie met onze baby >>

Vlieg(maar op)vakantie

Op instagram volg ik veel moeders die reizen en als ik hun moet geloven is vliegen met een baby peanuts! Toch durf ik me er op de een of andere manier niet aan te wagen. In mijn hoofd gaat een vier uur durende vlucht voelen als acht uur omdat onze dochter dan natuurlijk ineens alles bij elkaar gilt of brult. 

Vliegvakantie met klein kind

Het lijkt me prachtig om met haar naar een warm land te gaan en daarvoor slechts een paar uur te hoeven vliegen. Vergeleken met een autorit van 18 uur klinkt dit natuurlijk veel verleidelijker. Alleen onze dochter is absoluut geen stilzitter! Het enige wat ze op schoot nog doet is een fles drinken, voor de rest zal ze net zo lang wringen totdat ze op de grond zit. Op dit moment is de wereld verkennen haar levensdoel. Ik geloof dus never vliegen met kind, vliegvakantie met klein kind, vakantie met babynooit dat zij braaf op mijn schoot in een vliegtuig blijft zitten zonder mijn medepassagiers tot wanhoop te drijven. Ze is dan net een jaar geweest dus ik kan haar ook niet uitleggen dat een vliegtuig bij elkaar gillen niet zo gezellig is voor alle andere mensen.

Daarbij ben ik bang (ofja dit weet ik zeker) dat ik veel te veel inpak. Voor haar alleen zal ik al een koffer bij moeten boeken. En dan verder; neem je een buggy mee? Koop je luiers daar of neem je die mee? Hoeveel voeding moet ik meenemen? Hoe neem ik die mee (oké ik heb de Philley maar is dat voldoende voor bijvoorbeeld 10 dagen?) en mag dat zomaar? Als ik aan al die vragen denk krijg ik het al benauwd en haak ik af bij vliegen. 

Vliegvakantie naar resort?

Daarbij wil ik ook niet op een resort zitten. Onze dochter slaapt niet meer in de kinderwagen en vooral niet als er een hoop te zien is! Dat betekent dat iemand van ons dus met haar slaapjes (momenteel nog gewoon twee) op de hotelkamer moet zitten. Natuurlijk kun je dit afwisselen, maar gezellig lijkt me anders. Ik vind dat we een heel makkelijk kind hebben, maar voor een vliegvakantie lijkt ze in mijn ogen gewoon te ondernemend en dan misschien te ‘moeilijk’. 

Vakantie met de auto, of ook niet?

Oké by car it is!  Maar goed zoals ik hierboven al aangeef, 18 uur in de auto lijkt me nu ook geen pretje. Dat wordt een locatie zoeken net over de grens of in eigen land.

Dat laatste spreekt me tot nu toe nog het meest aan, mits het weer dus mee zit. En aangezien we niet in de toekomst kunnen kijken en onze vakantie pas eind augustus gepland staat betekent dit dus dat we nog niet willen boeken. 

Lopen we dan risico dat campings of huisjes vol zitten? Wellicht wel, maar het is me meer waard dat we of een zonvakantie hebben of in ieder geval ergens zitten waar wat te doen is. Als dit betekent dat we ergens net over de grens moeten rijden zal het dat worden. 

In ieder geval in een huisje ofwel dicht bij het strand ofwel op een park met zwemgelegenheid. Dan kan ze een  van haar leuke babybadpakjes aan.  Met die gedachte heb ik vrede. Toch weg want twee weken thuis zitten vind ik niks en ook voor Alessia lijkt het me heerlijk als ze gewoon fulltime tijd van ons krijgt en weer nieuwe indrukken op kan doen. 

Vakantie in eigen land de oplossing?

Bewust kies ik dus voor een vakantie in waarschijnlijk eigen land of net over de grens en geen vliegvakantie met een klein kind. Het voordeel van met de auto is dat je tussendoor kunt stoppen, even wandelen, frisse lucht en je rijdt zoals jij zelf wilt. Ik denk dat dit nu ook voor Alessia gewoon het fijnste is. 

Dus mocht iemand nog een leuk vakantieadres weten in Hollandia (of net erbuiten), laat je horen! Deze mutti wacht op de gouden tip!Comments are closed.

Back to Top ↑
 • hippe kraamcadeautjes, kraamkado, babycadeau, babyshop, online babykleding shoppen, baby webshop

 • hippe babykleding, baby boy, baby jongen, zwanger, zwangerschap, babylabel, babyshop, online babykleding shoppen, baby webshop

  hippe babykleding, baby girl, baby meisje, zwanger, zwangerschap, babylabel, babyshop, online babykleding shoppen, babyshop, babyspullen

 • ONTVANG GRATIS DE BLIJE DOOS

 • LEUKE SHOPS

  baby zonnebril, goodcha, kinderzonnebril, zonnebrillen voor baby en kind

 • duurzame babykleertjes, ecologische babykleding, schattigebabykleertjes, fairbabybeginnings, unieke babymerken, toddler, baby, peuterkleding, babykleding, urban babykleding, babyblog, babymode, hippe babykleertjes, hippe peuterkleding, hippe kleuterkleding

 • handgemaakte babykleding, babylabel, babyshop, unieke babymusthaves, newborn musthaves, babykamer accessoires, hellobaby, baby cadeautjes, gepersonalisereerd kraamkado

 • ballenbadjes, ballenbaden, babyspeelgoed, dreumesspeelgoed, peuterspeelgoed, kleuterspeelgoed

 • geboorteslingers, baby eerste verjaardag, eerste verjaardag slingers, folie ballonnen, kinderfeestjes, babyfeest, babyshower, kinderfeestje 2 jaar, thema kinderfeestjes, feestversiering, hieppp, verjaardag, verjaardagsfeestje

 • duurzame babykleertjes, babylabel, babywinkel, online babywebshop, unieke babymusthaves, newborn musthaves, babykamer accessoires, little thingz, baby cadeautjes, babymusthaves, kindermusthaves, babymodeblog, hippe babyspullen, babyaccessoires

 • babykleertjes, peuterkleding, babykleding, urban babykleding, babyblog, babymode, hippe babykleertjes, hippe peuterkleding, hippe kleuterkleding

 • baby blog, baby blogs, babybloggers, baby musthaves, bloggers, babyblog

  hippe babyshops, online baby shop, babywinkel, leukste baby webshops

 • Babykamer inspiratie

  babykamers, babykamer styling, babykamer inspiratie, babykamer voorbeelden, babykamer collages