Florida – The sunshine state

26 oktober 2023

Afgelopen februari maakten we de eerste verre reis met Morris. De vlucht ging prima en daarom besloten we deze zomervakantie een roadtrip door Florida te maken. Florida stond altijd al hoog op het wensenlijstje van Lex en mij om te bezoeken en schijnt een uitstekende bestemming voor kinderen te zijn. Eind juli vertrokken we voor ruim drie weken naar The Sunshine State!

Voorbereiding

Voor ons vertrek hadden we na flink voorwerk veel zaken al geregeld. De route, huurauto, hotels en Disneyworld waren al vastgelegd. Verder waren wij ook goed voorbereid op de warmte ( mogelijke temperaturen van 40+ ) en eventuele tropische stormen.

In de handbagage waren de belangrijkste spullen verpakt zodat in geval van ‘nood’ dit snel te pakken was. Denk hierbij aan een extra setje kleding en ondergoed, eten, drinken, speelgoed en de tablet. Uiteraard ging zijn zelf ingepakte handbagagekoffer ook mee. We hebben even getwijfeld over de buggy, Morris werd tijdens deze reis namelijk al weer vier jaar, maar besloten deze toch mee te nemen. Zonder buggy hadden we ook echt niet gekund bleek later!

Vlucht

Om kosten te besparen hadden wij geen rechtstreekse vlucht maar vlogen wij via Texas met een overstap van zes uur naar Orlando. Zijn boekje van myflyingkids voor de piloten ging natuurlijk weer mee. Wij vlogen met American Airlines en voor de piloten was dit nieuw. De piloten vonden dit boekje helemaal geweldig en Morris mocht met hun mee in de cockpit. Wij kozen bewust voor een vlucht overdag zodat hij het grootste gedeelte wakker zou zijn en in Orlando meteen naar bed zou kunnen. Dit pakte redelijk goed uit, de overstap van zes uur was net even te lang.

Florida + tips

Er is zoveel te doen in Florida dat het onmogelijk is om alles te doen in drie weken tijd. Hierbij wat tips van activiteiten die wij absoluut de moeite waard vonden:

Disney World

Walt Disney World in Florida bestaat uit meerdere parken, namelijk Magic Kingdom, Hollywood Studios, Epcot, Animal Kingdom en nog twee waterparken. Wij besloten om alleen Magic Kingdom en Hollywood Studios te bezoeken. Voor epcot vonden we Morris nog te klein, in de waterparken voldoet hij ook niet aan de lengte eisen en we besloten ondanks dat het erg leuk schijnt te zijn de dierenparken ook over te slaan.

Uiteindelijk hebben we een dag Hollywood Studios en een dag Magic Kingdom gedaan. We hadden er een dag aan vast kunnen plakken want nu konden we vanwege tijdsgebrek niet in alle attracties. Mocht je de mogelijkheid hebben om buiten de vakantieperiode Disney World te bezoeken dan raad ik dit wel aan, het was wel erg druk.

Kissimee

Na de drukte van Orlando besloten we het rustigere Kissimee te bezoeken. We bezochten een rustig park en Morris heeft hier heerlijk gespeeld. Daarna zijn we naar oldtown Kissimee geweest. Op zaterdag is hier een klassieke autoshow, erg leuk!

Crystal River

Een van onze favoriete activiteiten deze vakantie, een bezoek aan het prachtige Crystal River. Hier vind je geen attractieparken en gigantische hotels maar voelt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Daarnaast is het ook de enige plek in Florida waar je met zeekoeien kunt zwemmen, iets wat op mijn bucketlist stond! We besloten een kajak te huren om zo opzoek te gaan naar de goedaardige reuzen. Morris durfde eerst de kajak niet in maar later vond hij het geweldig, helemaal toen we de zeekoeien gevonden hadden.

St Pete Beach

Dit vonden wij een heerlijke plek om even een paar dag rustig aan het strand te liggen. Morris kan zich uren vermaken met een emmer en een schep. Verder is hij sinds deze zomer een stuk minder bang voor water dan voorheen, dus ook in de zee heeft hij zich prima vermaakt. Vanuit hier is het makkelijk om boottripjes te boeken. Zo zijn wij met de boot op zoek gegaan naar dolfijnen en zijn we naar Shell key preserve geweest. Erg mooi!

Naples

Naples vonden wij ook echt een aanrader. Vanaf de pier hebben we dolfijnen gespot en verder vonden we het centrum erg gezellig. De dierentuin vonden we ook een aanrader, erg mooi aangelegd.

The Keys

Een van de mooiste plekken van onze reis. Wij verbleven een aantal nachten in Key Largo en een aantal nachten in Key West. Het water is kristalhelder, de natuur prachtig en het lokale eten is heerlijk. Zodra je over de overseas high way rijdt voelt het alsof je in een film zit, de route is adembenemend. In Key West vonden wij southernmost point, mallory square, duval street en het Ernest Hemmingway house echte aanraders. Verder genoten we van de vele mooie stranden, ondanks de hitte.

Miami

Wij vonden South Beach een fijn strand. De zee was wat ruw maar Morris vond dit eigenlijk wel leuk. Het strand beviel ons goed omdat er achter de groenstrook veel speeltuintjes waren. Een andere aanrader vonden we een bezoek aan de Everglades. Morris genoot van de rit in de airboat en gelukkig zagen we ook nog alligators. Bayfront Park vonden wij leuk met de haven ernaast. Verder vonden we het children museum erg leuk als afwisseling van de hitte.

Huurauto

Een echte must uiteraard. Wij huurden die van ons via sunnycars en dit was perfect geregeld. Bij aankomst stonden er meerdere auto`s klaar waaruit we konden kiezen. Ook het inleveren ging soepel.

Terugvlucht

De terugvlucht hadden we gelukkig een korte overstap van twee uurtjes en bewust een nachtvlucht zodat hij lekker kon slapen gedurende de vlucht. Dit ging goed en beide keren hebben we weinig tot geen last van een jetlag gehad.

Wij vonden Florida zeker de moeite waard om te bezoeken als gezin zijnde.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

sos armbandjes bandjes

Veilig op pad met de kids met de SOS armbandjes

Drukke plaatsen bezoeken, ik heb er geen moeite mee maar houdt de kids altijd wel heel goed in de gaten....
Ontwerp zonder titel

Vliegen met een baby – op vakantie naar Zakynthos

Wat vond ik het spannend. Vliegen met een baby van 10 maanden. En helemaal omdat ik zelf totaal geen held...
baby vakantie inpaklijst, MET EEN BABY OP VAKANTIE WAT HEB JE ALLEMAAL NODIG, vakantie inpaklijst

Met een baby op vakantie? Dit moet je allemaal mee nemen!

Heb jij dat ook zo vlak voor de vakantie? Je stresslevel schiet door tot tropische hoogtes? Bij mij wel, want ieder jaar...