Verrassend Lesbos + tips om te doen

3 mei 2023

Voordat Morris in ons leven kwam waren Lex en ik al erg reislustig. Nieuwe plekken ontdekken, andere culturen ontmoeten en echt even genieten van elkaar vinden wij belangrijk. Ook Morris nemen we regelmatig mee om hem te laten mee genieten van al deze ervaringen. Deze meivakantie gingen wij er even een weekje tussenuit naar Lesbos.

Voorbereiding

Zoals in mijn blog over onze reis naar Curacao te lezen is zijn er altijd een paar praktische dingen die wij regelen voor tijdens de reis. Zo zaten ook nu de belangrijkste spullen in de handbagage, had Morris zelf de verantwoordelijkheid over zijn handbagagekoffer en namen wij de buggy weer mee tot de gate. Een goede voorbereiding is echt het halve werk.

Keuze

Lesbos, waarschijnlijk niet de eerste bestemming die in je hoofd opkomt als je denkt aan even weekje ertussenuit. Waarschijnlijk wordt er meteen gedacht aan de eindeloze stroom bootjes met vluchteling en een hoop verdriet. Ook wij twijfelden even maar besloten vanwege positieve ervaringen van Lex die hier ruim tien jaar geleden kort verbleef voor een zeilwedstrijd toch te gaan.

Authentiek Griekenland

De keuze om toch naar Lesbos te gaan bleek al snel de juiste te zijn. Zodra wij onze huurauto opgehaald hadden en van de hoofdstad Mytilini richting ons appartement reden in Molyvos viel op hoe authentiek dit eiland is. Hier zijn geen grote resorts, geen hoogbouw en grote discotheken. Wel vind je hier sfeervolle dorpjes, een afwisselende natuur, een prachtige zee en vriendelijke locals. Meerdere malen moesten wij onderweg in de bergen stoppen voor loslopende geitjes, wat Morris hilarisch vond! 

Het eiland is een groot eiland en hierbij een paar van onze aanraders

Huurauto

Persoonlijk vinden wij een huurauto op Lesbos onmisbaar. Het eiland is erg groot en om het te ontdekken heb je echt een auto nodig. Rijden is prima te doen al is het hier en daar wel wat krapjes in de dorpjes en kronkelig in de bergen.

Molyvos

Ons appartement bevond zich op vijf minuten rijden van Molyvos. Hier komen de meeste toeristen maar het voelt hier alsnog als echt Griekenland. Het centrum is autovrij en overal zijn geplaveide steegjes met schattige huisjes. Het dorpje is gemoedelijk, de locals vriendelijk, je kunt heerlijk eten in de haven en een bezoekje aan het kasteel is ook de moeite waard!

 Skala Eressos

Dit dorpje lag op ruim een uur rijden vanaf ons appartement maar vonden wij zeker de moeite waard om te bezoeken. Skale Eressos wordt het hippiedorp van Lesbos genoemd en de sfeer hier was dan ook erg relaxed. Wij plofte neer bij een taverne langs het strand en de eigenaar rende direct naar achter om speelgoed voor Morris te pakken, zo lief!

Versteende woud

Op weg naar Skala Eressos kwamen wij langs het versteende woud. Het versteende woud van Lesbos is het grootste van de twee belangrijkste versteende wouden in de wereld. Toevallig hebben wij ( zonder Morris nog ) het ander versteende woud ook bezocht dus deze wilde we ook wel doen. Vanwege vulkanisch as zijn er hier allerlei fossiele resten van planten en bomen te vinden. Morris snapte er nog niet heel veel van maar heeft zich de tijd dat we er waren, zo`n twee uur, prima vermaakt.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

reizen met kinderen florida

Florida – The sunshine state

Afgelopen februari maakten we de eerste verre reis met Morris. De vlucht ging prima en daarom besloten we deze zomervakantie...
sos armbandjes bandjes

Veilig op pad met de kids met de SOS armbandjes

Drukke plaatsen bezoeken, ik heb er geen moeite mee maar houdt de kids altijd wel heel goed in de gaten....
Ontwerp zonder titel

Vliegen met een baby – op vakantie naar Zakynthos

Wat vond ik het spannend. Vliegen met een baby van 10 maanden. En helemaal omdat ik zelf totaal geen held...