KIDSPROOF UITJES omgeving Twente

15 maart 2019

Wat zijn er veel leuke dingen voor kids in Twente om te doen! Ter inspiratie heb ik dit handige lijstje gemaakt met mijn favoriete kidsproof uitjes omgeving Twente. Deel dit met de oppas, de opa’s en oma’s en natuurlijk met je kinderen. Ga samen op pad en geniet van de tijd met je kids! Voor je het weet zijn ze ‘groot’ 😉 uitjes omgeving twente

Bekijk hier meer leuke uittips met kleine kinderen >>

UITJES omgeving Twente

klein Afrika – Oldenzaal

In het dierenpark van klein Afrika is het knuffelgehalte van de dieren hoog. Er leven vooral kleine dieren zoals alpacas, struisvogels, herten, wasbeertjes, wallaby’s en nog veel meer.

Dierenpark “klein Afrika” heeft grotendeels verharde paden waardoor het geschikt is voor de minder valide bezoeker, omdat het park niet te groot is en overzichtelijk zijn de dieren van dichtbij te zien en is het voor jong en oud een leuk dagje uit. Na alle opgedane indrukken kun je de dag afsluiten met een drankje en hapje in het restaurant of op het gezellige terras terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin met klimtoestellen, glijbanen, de kabelbaan en springkussens. Verder is er ook een binnenspeelruimte waar de kinderen vrij kunnen spelen. Hoe leuk is dat!

Leuke speeltuinen omgeving Brabant >>

Avontura binnenspeeltuin – Enschede

Uitjes omgeving Twente: Waar je ook kijkt, bij Avontura zie je overal speelpleinen, elk met hun eigen thema. Hier beleven kinderen vanaf ongeveer 1 jaar gegarandeerd een hele dag volop speelplezier. Klauter naar boven op de klimvulkaan voor een mooi uitzicht over het hele speelparadijs. Even iets anders doen? Speel dan één van de leuke interactieve games op een enorm tablet.

Avontura is anders dan anders, want hier beleef je de leukste avonturen. Bij Avontura ben je namelijk aanbeland in het grootste indoor speelparadijs, met leuke attracties en spellen in alle hoeken en gaten. Okke en Pi staan te wachten om met de kinderen te spelen en samen op avontuur te gaan. In Avontura is er veel te doen, wat je ook leuk vindt:
– extra hoge trampolines
– rodelbaan met bochten
– een uitdagende klimvulkaan met uitkijkpost
– ballen kanonnen op het ballenplein
– met een band van de snowglider
– in een elektrische auto rijden over het raceparcours
– donkere piratenglijbaan
– 4 persoons familieglijbaan
– ouderwetse speelcaravans waar je in mag spelen
– een sportplein waar je kunt voetballen of basketballen
– een klauterplein waar je een enorm bouwwerk kunt beklimmen
– bouwplein met blokken

Begint het al te kriebelen? Wacht dan niet langer en kom snel een kijkje nemen. Ouders en grootouders zijn natuurlijk ook van harte welkom, zij kunnen gratis naar binnen en op het grote horecaterras genieten van wat drinken en eten terwijl je zicht hebt op je (klein)kind. Het horecaterras bestaat uit picknicktafels en (lounge)banken en er kan gebruik gemaakt worden van gratis wifi. Lekker relaxen, terwijl de kinderen ongestoord spelen.

Landgoed Kaamps – Deurningen

Kom boer’n thee leuten of prik een vorkje in De Botterkökk’n. Landgoed Kaamps is veel meer dan een boerderij en kaasmakerij. Er valt namelijk genoeg te beleven voor jong & oud. Naast rondleidingen en workshops kun je boer’n thee leuten op z’n Twents (high tea), lekker lunchen of jou eigen kaas raclette maken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ideaal voor een dagje uit met het gezin.

Naast de luid loeiende koeien kun je nog meer dieren vinden op de kinderboerderij. Zo zijn er schapen, geiten, kippen en konijnen die geaaid en gevoerd kunnen worden. Uiteraard kunnen de kids zich ook vermaken in de speeltuin met glijbaan, schommel, wipwap en klimrek. Genoeg te doen dus 😉

Kids City binnenspeeltuin – Borne

Kinderen kunnen zich tijdens een dagje uit bij Kids City op het piratenschip naar hartenlust uitleven en zich van het ene avontuur in het andere storten. Spelen in de mega binnenspeeltuin, 3 verdiepingen hoog met 50 attracties, een filmpje pakken in de kidsbios, even swingen in de echte Undersea kinderdiscotheek of een bezoekje brengen aan het piratenmuseum. Voor de allerkleinsten is er een aparte, oftewel niet in de grote binnenspeeltuin geïntegreerde, Pamperzone. Een speeltuin vol zachte materialen en speciaal afgestemd op de speelbeleving voor kinderen van 0 t/m 4 jaar.

Bij de binnenspeeltuin zijn voldoende zitplaatsen voor de volwassenen en natuurlijk een verzorgingsruimte. Daarnaast kunnen de kleintjes zich uitleven in constructiebedrijf ‘ Het Sloepje’ of in het kinderspeelkeukentje ‘ Het Kombuisje’. Veilig, overzichtelijk en van alle gemakken voorzien. Terwijl de kinderen lekker ravotten kunnen de volwassenen genieten van onder andere een kopje koffie met een appelgebak of diverse lunchgerechten. Opa’s en oma’s krijgen het eerste kopje koffie gratis.

Kids@thepark – Hengelo

Dit is echt een aanrader uit mijn  lijst met favoriete uitjes omgeving Twente; Een heel weekend is het feest voor het hele gezin in het Prins Bernhardplantsoen in Hengelo! De kids vermaken zich in het park met onder andere veel spelletjes, attracties, muziek en theater. Ouders kunnen heerlijk rondkijken, shoppen en op het terras genieten van een hapje en een drankje.

kids@thepark is een twee dagen durend evenement, en wel op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2019. Dan vindt de 7e zomereditie plaats van kids@thepark. Beide dagen is van 10.00 – 18.00 uur het knusse Prins Bernhardplantsoen in Hengelo omgetoverd tot een gezellig familiepark! De entree is gratis en er is van alles te doen en te zien onder andere:
– vrolijke kramen met uiteenlopende producten voor het hele gezin
– groot podium met diverse optredens
– theaterhoek
– diverse kinderworkshops
– sport- & spelactiviteiten
– spectaculaire attrracties
– speeltuin
– peuter `hangout’
– enzovoort……

De IJskuip – Denekamp

Schep- en softijs en eigengemaakte koffie op het boerenerf bij De IJskuip in Denekamp! Dat wil je toch na een heerlijk fietstochtje langs het kanaal Almelo-Nordhorn. Binnen kun je gezellig zitten, maar bij mooi weer is het nog lekkerder om op het terras je ijsje te eten, met uitzicht op het water en de koeien, kalfjes, kippen en varkens. Op het boerenerf is altijd wat te doen, de varkens en kippen worden gevoerd of de koeien worden gemolken. Terwijl je geniet van het ijs kunnen de kinderen helpen met de dieren verzorgen en ze vertroetelden of zich uitleven in de grote speeltuin.

Vlonderpad – Delden

‘De Umfassungsweg’ is een ca. 9 km lange wandelroute door de mooiste landschappen van Landgoed Twickel! Dit is de enige route op het landgoed die met paaltjes is uitgezet. De vorm van de paaltjes is geïnspireerd op de Jachtpalen van het landgoed. Het Vlonderpad is een deel van de route die erg leuk is om met de kinderen te lopen. Je start de route bij Restaurant het Hoogspel, waarna je tegen de klok in de route gaat lopen (de bewegwijzering is alleen in die richting goed zichtbaar). Je loopt over de prachtige Deldener Esch, waarna je bij het Vlonderpad komt! Omdat de hele route te lang is om met de kinderen uit te lopen neem je dezelfde weg weer terug.

Met rode wangen van het rennen door het bos kunnen de kids bij Restaurant Het Hoogspel ook nog de speeltuin in. En gezellig even met z’n allen wat drinken natuurlijk!

“Geniet en pluk de dag, en maak tijd om leuke uitjes te doen met je gezin!”

Lots of love, Esther
@eastsidemommy

Weet jij nog meer leuke uitjes omgeving Twente? Leuk als je het laat het weten in een reactie hieronder!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

reizen met kinderen florida

Florida – The sunshine state

Afgelopen februari maakten we de eerste verre reis met Morris. De vlucht ging prima en daarom besloten we deze zomervakantie...
sos armbandjes bandjes

Veilig op pad met de kids met de SOS armbandjes

Drukke plaatsen bezoeken, ik heb er geen moeite mee maar houdt de kids altijd wel heel goed in de gaten....
Ontwerp zonder titel

Vliegen met een baby – op vakantie naar Zakynthos

Wat vond ik het spannend. Vliegen met een baby van 10 maanden. En helemaal omdat ik zelf totaal geen held...