Educatief speelgoed is ontzettend goed voor de ontwikkeling van kinderen. Dat verklaart ook waarom de schrappen in speelgoedwinkels voornamelijk gevuld zijn met speelgoed met een educatief aspect. Kinderen ontwikkelen zich ook door gewoon te genieten van kind kunnen zijn. Hoe je het speelplezier en voldoende bewegen van een kind het beste kunt realiseren? Door een trampoline aan te schaffen! We hebben het allemaal wel eens gedaan, en het veelzijdige speelgoed is niet zonder reden ongekend populair. Ben je van plan om een trampoline te kopen? In dit artikel delen we een aantal handige kooptips. Lees snel verder!
Trampoline springen is goed voor de ontwikkeling
Laten we eerst nog even beginnen met de gezondheidsvoordelen van trampoline springen. Door veel tijd in de buitenlucht door te brengen en dagelijks voldoende te bewegen, worden alle lichaamsdelen goed gestimuleerd. Met name de core- (romp) en rugspieren worden goed gestimuleerd, omdat deze spiergroepen worden geactiveerd door het springen op de trampoline. Bijkomend voordeel is dat een trampoline de grove motoriek van een kind stimuleert, maar het uithoudingsvermogen wordt ook groter. Door dit alles krijgt ook het zelfvertrouwen van het kind een boost!
Staande of ingegraven trampoline?
Als je een trampoline wilt kopen, moet je jezelf eerst een aantal vragen stellen. Wil je dat de trampoline in de grond wordt ingegraven of gaat jouw voorkeur uit naar een opbouw trampoline? De FlatGround trampoline, oftewel de trampoline die volledig in de grond weggewerkt wordt, matcht waarschijnlijk het beste aan jouw esthetische voorkeuren. Overigens moet je de FlatGround niet verwarren met de InGround trampoline. Bij laatstgenoemde soort trampoline steekt het frame nog iets boven de grond uit. Dit is bij een InGround trampoline niet het geval. Een alternatief kan ook gevonden worden in een opbouw trampoline, zoals bijvoorbeeld een Salta trampoline met veiligheidsnet van Trampolines.nl. Let wel, een staande trampoline is doorgaans wat kwetsbaarder dan een ingegraven trampoline, omdat het frame en de beugels het behoorlijk te verduren krijgen tijdens het springen op de trampoline.
LEES OOK: