Speelgoed met muziek is goed voor je kleintje. En dan wel het liefst met een aan uit knop voor mama en papa …

1 juni 2021

Zodra de muziek hier aangezet wordt begint Reff al mee te bewegen, hij vind geluid en muziek heel erg leuk en heeft ook echt al een beetje ritme gevoel! 

Speelgoed piano voor kleine kinderen

Nu hij inmiddels goed kan zitten en kruipen pakt hij zelf het speelgoed waar hij graag mee wil spelen. Veelal is dit iets met geluid en knopjes, dus toen ik de piano van Sophie de Giraffe voorbij zag komen van de kleine Giraf had ik al verwacht dat Reff dit heel leuk zou vinden. Hij is in 2 kleuren bestelbaar namelijk blauw en rood. Wij hebben de blauwe variant uitgezocht voor Reff! 

kinderpiano, sophie de giraf piano, speelgoed piano, kleine kinderen en muziek, muziekles kleine kinderen, baby en muziek

Sophie de Giraf piano

Het pakketje met de Sophie de Giraf piano was heel snel geleverd en eenmaal geopend en het batterij label verwijderd deed de piano het meteen! Batterijen bij inbegrepen dat vind ik altijd een pluspunt in plaats van dat je eerst nog batterijen moet zoeken of zelfs gaan kopen. 

Reff wist al meteen wat de bedoeling was en timmerde er op los… gelukkig zitten er 2 standen op qua geluidsfrequentie ( fijn voor mama en papa! 😉 ) 

Reff vond de lampjes erg interessant die boven aan op de speelgoed piano zitten, groen blauw en rood die knipperen!

Samen muziek maken

Zelfs ons dochtertje Saar van bijna 3 jaar vind het leuk om mee te spelen en muziek te maken. Ze verteld aan Reff welke diertjes op de toetsen staan en hoe het moet. 

kinderpiano, sophie de giraf piano

Speelgoed met geluid

Door het luikje van kant te veranderen hoor je andere geluiden en melodieën. Ook zitten er op de middelste instrumenten extra beweegbare delen die wanneer je ze beweegt geluidjes maken. Goed voor de verfijnde motoriek te oefenen! 

Het luisteren van muziek en geluid bevorderd ook de spraak en taalontwikkeling, kinderen die regelmatig muziek luisteren maken beter onderscheid tussen klanken en woorden wat weer handig kan zijn voor het praten! Ook kan muziek een kalmerend effect geven op je kleintje. De serie Sophie de Giraf heeft meer speelgoed met geluid en muziek zoals de touch & music knuffel voor de hele kleintjes en het leuke speelgoed vliegtuig, wat ook nog op ons verlanglijstje staat. 

kinderpiano, sophie de giraf piano, speelgoed piano, kleine kinderen en muziek, muziekles kleine kinderen, baby en muziek

Sophie de Giraf speelgoed

Wij waren al positief bekend met het merk Sophie de giraf! Reff heeft namelijk ook 2 bijtspeeltjes hiervan in de box gehad. Deze zijn gemaakt van 100% natuurlijk rubber en blijven heel erg mooi. Ik verwacht dat dit nog niet het laatste is wat wij van deze serie hebben! Wij zijn ook nog heel benieuwd naar het leuke badspeelgoed

 

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-2

8 x leuke activiteiten om thuis met je kids te doen!

De zomervakantie breekt bijna aan en dat houdt in een aantal weken vrij, in ieder geval voor je kids. Wellicht...
babylabelcom

8 soorten buitenspeelgoed dat geschikt is voor baby’s

Het mooie weer laat nog even op zich wachten, maar dat betekent niet dat je je al kunt gaan oriënteren...
speelactiviteiten voor buiten

We kunnen weer naar buiten! + 5 tips voor leuke activiteiten

Sinds de klok verzet is hebben we weer dagen waarin het langer licht is en dat vinden we heerlijk nu...