Lekker spelen en ontdekken

22 januari 2019

Joehoe! Voor Babylabel mocht ik Sophie de Giraf speelgoed testen. Of ja ik, Alessia in deze. Gekozen heb ik voor de zuignap met speeltjes van Sophie de Giraf, ondanks dat er aangegeven staat dat deze vanaf zes maanden is en Alessia nu vijf maanden is. Waarom? Ik denk dat je per kind ook naar de ontwikkeling moet kijken. Alessia is heel erg bezig met grijpen en met haar handjes, ik denk dat ze het speeltje redelijk snel door heeft of anders ontzettend interessant vindt wanneer wij het voor haar doen.

Sophie de Giraf speelgoed

Het speeltje ziet er degelijk en kleurrijk uit. De afbeelding op de website liegt niet en is een goede indruk van de werkelijkheid. Echter vind ik de omschrijving niet helemaal kloppen, er wordt gesproken over lichte aangename kleurtjes maar in mijn optiek zijn ze wel wat harder dan licht. Er is van alles aan te ontdekken. De standaard kan rond, de verschillende driehoeken met Sophie de Giraf erin draaien apart rond en dan het rad zelf natuurlijk. Ook de gekleurde balletjes kunnen draaien, en de rode en gele platte rondes kunnen apart bewegen. Het speeltje bestaat uit felle kleuren waardoor het opvalt maar niet te druk is. Je haalt het kant en klaar uit de verpakking dus hebt er zelf geen werk mee.
Met de zuignap zou je het speeltje op het blad van je kinderstoel kunnen plakken waardoor je kind in de kinderstoel met het speeltje kan spelen. Gezien Alessia nog niet in een kinderstoel mag zitten plakken wij de zuignap op tafel vast. We hebben een plastic tafelkleed dus ik verwacht dat dit wel werkt.

Zuignap met speeltjes van Sophie de girafZuignap met speeltjes van Sophie de giraf

En dan het spelen. Wat vind Alessia ervan?
Wanneer ik de ‘draaimolen’ tevoorschijn haal wordt ze al enthousiast. Ik geef hem eerst in haar handjes zodat ze hem kan ontdekken. Uiteraard gaat het geheel eerst linearecta naar de mond. Daarna pak ik hem over en houdt het voor haar neus. Met haar handjes begint ze te ontdekken. Ze draait het standaard om zijn as en grijpt de driehoekjes met de girafjes. Ondertussen trappelt ze wild met haar beentjes, voor ons een teken van enthousiasme.
Wanneer ik rad op tafel plak wil ze wederom grijpen. Ik draai hem rond en dat vindt ze fantastisch. Haar mond gaat open en ze kijkt gefascineerd naar alles wat beweegt. Ondertussen gaan haar handjes naar voren om te grijpen.
Met haar handje draai ik het rad nogmaals rond en langzaam begint ze steeds zelf te grijpen. Helaas blijft de plakker op een plastic tafelkleed niet zo goed zitten als verwacht dus ze krijgt hem even flink tegen haar hoofd aan, huilen!
Gelukkig blijft ze hem leuk vinden en probeert echt zelf met haar handjes verschillende dingen uit. Vooral het geluid van de balletjes in de driehoeken vindt ze erg leuk.

Conclusie babyspeelgoed

Dit babyspeeltje lokt je baby echt uit tot spelen. De verschillende kleuren en onderdelen zijn super interessant. Wellicht inderdaad voor het volledige effect nog iets te hoog gegrepen voor een baby van vijf maanden, maar ze leren er naar mijn mening al wel van op hun eigen manier. De plakker zou ik straks graag op het blad van de kinderstoel testen, op tafel en op de vloer blijft deze helaas niet goed zitten.
Er zit voldoende uitdaging in het speeltje omdat heel veel verschillende dingen op hun eigen manier kunnen bewegen. Zeker als Alessia dadelijk wat ouder is valt er steeds meer te ontdekken. Daarbij maakt het niet ontzettend veel lawaai waardoor het ook lang aangenaam blijft om zelf naar te luisteren, in mijn ogen ook niet geheel onbelangrijk.
Tevens is het formaat ook perfect om mee te nemen wanneer je op visite gaat elders. Past makkelijk in een luiertas! Ook al snapt ze nog niet helemaal wat de bedoeling is, zodra ze haar handjes en grip wat meer onder controle heeft is het super leuk om ook zo in de hand te geven. Het rammelt alleen al heel leuk voor haar.
Ik ben blij met deze keuze en denk dat Alessia hier ook echt een tijd lang plezier van heeft en dus tegelijkertijd wat leert.

Babylabel score: 4,5 van de 5

Shop: Bol.com €19,95

Sophie de Giraf speelgoed, Zuignap met speeltjes van Sophie de giraf, babyspeelgoed, review Babylabel

Met dit leuke Sophie de Giraf speelgoed zal Alessia nog veel spelen!

Bekijk deze leuke babycadeautjes >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG20240219093541

Boekreview – Toen ik jouw grote broer werd

Nog heel eventjes en Morris is grote broer. Iets wat voor iedereen best spannend is. Na 4,5 jaar alleen te...
IMG20240219093524

Review – Yumi Yay night light

Voor de babykamer waren wij nog op zoek naar een klein nachtlampje met verschillende standen licht en een automatische stoptijd....
IMG20231104161222

Klorofil speelset: De Dennenappel

Een tijdje geleden ontving Morris van Klorofil ‘De camper’ en dit was meteen en hit. Toen ik hem vertelde over...