Boekreview – Toen ik jouw grote broer werd

22 februari 2024

Nog heel eventjes en Morris is grote broer. Iets wat voor iedereen best spannend is. Na 4,5 jaar alleen te zijn geweest moet de aandacht nu verdeeld worden. Het boek ‘toen ik jouw grote broer werd’ past perfect bij de voorbereiding op de nieuwe situatie. Leuk dat we deze dan ook mogen reviewen voo BABYLABEL..

Shop hier het boek

Elke avond een verhaaltje

Het heeft best even geduurd voor Morris echt interesse had in boekjes lezen. Met twee ouders die allebei in het onderwijs zitten werden hem van alle kanten boekjes onder de neus geduwd, maar hij kon hier zelden zijn aandacht bij houden. Desondanks bleven we hem voor het naar bed gaan elke avond een verhaaltje voorlezen. Sinds hij naar de basisschool gaat heeft hij opeens veel meer interesse in boeken. Hij kiest elke avond zelf een boekje uit die we dan samen lezen. Vaak is het een hele periode hetzelfde boek, waarbij hij exact mee praat met wat er geschreven staat. Net zo abrupt kiest hij dan een ander boek uit, die de komende weken dan gelezen moet worden.

Boekreview – Toen ik jouw grote zus werd

Morris word grote broer

Het boek ‘toen ik jouw grote broer werd’ trok meteen Morris zijn aandacht. Toen hij naar de kaft keek vertelde hij dat hij het kleine vosje schattig vond en de gouden letters mooi. De gouden accenten komen in het hele boek terug en hiervan was Morris best onder de indruk.
De tekst in het boek was op veel punten herkenbaar voor hem. Zo is er een stukje waarin de grote broer zegt dat hij de kleine broer dingen kan leren. Morris vertelde vervolgens wat hij de baby allemaal gaat leren ( staand plassen staat hoog op deze lijst, haha ). Wel vond Morris dat de baby straks in zijn eigen bed moet slapen en niet tegen hem aan zoals de vosjes.
Dat dit boek goed in de smaak viel blijkt wel want we lezen hem al vijf avonden op rij. Morris weet inmiddels precies wanneer wat gaat gebeuren en praat vrolijk de tekst mee.

Mijn ervaring… Een echte aanrader!

Over de inhoud van dit prentenboek is goed nagedacht. De situaties die erin geschetst worden zijn goed te koppelen aan het worden van grote broer. Verder zijn de illustraties mooi en trekken ze goed de aandacht van het kind. Wat ik ook fijn vond is dat het boek niet te lang duurt of langdradig is.
Ik vind het boek erg fijn om voor te lezen tijdens deze spannende periode. Straks als de baby er echt is kan ik ook weer teruggrijpen naar dit boek. Echte aanrader!    

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG20240219093524

Review – Yumi Yay night light

Voor de babykamer waren wij nog op zoek naar een klein nachtlampje met verschillende standen licht en een automatische stoptijd....
DSC03150

Boekreview – Toen ik jouw grote zus werd

Hoera! Rae wordt grote zus. Wij zijn natuurlijk erg blij dat we dit nogmaals mogen meemaken. Maar hoe bereid je...
Voorleesboek brandweer Spuit Elf

Boekreview – Spuit Elf telt tot 10… 11

Dat het brandweer virus zich snel verspreid is overduidelijk met een papa als brandweer man. Dan is voor een klein...