Klorofil speelset: De Dennenappel

8 november 2023

Een tijdje geleden ontving Morris van Klorofil ‘De camper’ en dit was meteen en hit. Toen ik hem vertelde over deze set was hij dan ook meteen enthousiast. De Dennenappel is een mooie nieuwe uitbreidingsset van de Klorofil familie. Dat is gegarandeerd weer heel veel speelplezier.

Ruime keuze speelgoed

Morris heeft een ruime keuze aan speelgoed: constructiespeelgoed, buitenspeelgoed, creatief speelgoed, puzzels en spellen, educatief speelgoed, open ended speelgoed. Regelmatig rouleren we de plekken waar zijn spulletjes staan zodat hij weer in aanraking komt met wat nieuws. Daarnaast komt Morris met twee ouders in het onderwijs ook regelmatig met het ontwikkelingsmateriaal op een van onze scholen spelen. 

Waar Morris voorheen bijna alleen maar met voertuigen wilde spelen ontstaat er sinds hij op school zit meer ruimte voor ander soort speelgoed. Hij begon vlak voor hij vier werd al meer rollenspel te spelen en dit gebeurt nu eigenlijk dagelijks. De speelset Dennenappel sluit hier goed bij aan.

Shop hier deze leuke Klorofil Dennenappel

Klorofil Dennenappel

Morris heeft uit het klorofil assortiment dus al de Camper en toen ik hem de Dennenappel liet zien was hij meteen enthousiast. Morris is erg vastbesloten in wat hij wel of niet leuk vindt en als hij iets niet interessant vindt wilt hij het ook echt niet hebben. Hij noemde meteen dat het dezelfde poppetjes zijn als van zijn camper, leuk dat hij die link legde.
Ook ik was direct geïnteresseerd in de dennenappel omdat dit materiaal verbeeldingskracht en interactie stimuleert door de verhalen die bedacht en gespeeld kunnen worden. Dit sluit weer mooi aan in de fase waarin hij nu zit qua rollenspel spelen.  

De Dennenappel van klorofil is een wereld op zich. De dennenappel is prachtig besneeuwd en past dus goed in het seizoen waar we naartoe gaan. In de dennenappel zit van alles verborgen. Zo bevindt zich op de eerste etage een restaurant met twee draaitafels en helemaal bovenin in het dak zit een geheime schuilplaats. Morris zei meteen dat dit een goede verstopplek was voor de pinguïn. Op de begane grond kun je aan een roller draaien om een ijssmaak te kiezen en op knopjes drukken om popcorn en wafels te laten poppen. Dit trok meteen Morris zijn aandacht. 

Verrassende activiteiten

Morris pakte vol enthousiasme de Dennenappel uit en wilde er uiteraard meteen mee spelen. De leeftijd die wordt aangeraden is 1,5 tot 5 jaar en hier zit Morris met zijn 4 jaar dus nog prima bij. Hij had direct door hoe de dennenappel opengeklapt kon worden en ging vervolgens op ontdekkingstocht naar de verrassende en leuke activiteiten die hij kon uitvoeren. Het poppen van popcorn was direct een hit en ook het verstopplekje in het dak trok zijn aandacht. Toen wij vertelde dat we even naar oma en opa zouden gaan moest de Dennenappel uiteraard mee zodat hij er met oma mee kon spelen.

De Dennenappel speelset is een dikke aanrader!

Wat ik als ouder dan weer erg prettig vind van de Klorofil Dennenappel is dat alle accessoires bewaard kunnen worden in de speelset. Bij de Dennenappel zit standaard één speelpoppetje maar er is ruimte zat om er meerdere in te doen en mee te nemen. De Dennenappel is namelijk ook makkelijk mee te nemen en Morris kan het door middel van het handvat prima zelf tillen. De stickers moeten wel zelf opgeplakt worden. Wat ons betreft is dat geen struikelpunt, het waren er niet veel, enkel wat sneeuw op het dak.  

Morris en ik vinden de Dennenappel van Klorofil absoluut een aanrader!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

stapelstein

Stapelstein – Blijf in balans! 

De eerste keer dat ik ze zag was ik al heel enthousiast, ik schrok alleen wel een beetje van de...
image-3

Sophie de Giraf: Het tijdloze icoon onder de bijtspeeltjes

Hoewel er in de afgelopen decennia al vele soorten bijtspeeltjes op de markt zijn verschenen, is er maar één Sophie...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...