Op een zieke planeet kun je geen gezond leven leiden

6 juli 2019

Deze zin komt van de website van Seventh Generation, ik ging hier even een kijkje nemen nadat ik een ontzettend goed gevulde doos thuis gestuurd kreeg met schoonmaakmiddelen. Deze zin ( en de schoonmaakmiddelen ) zetten mij aan het denken; een gezondere wereld zit in zoveel kleine dingen. Simpele dingen zoals wc reiniger en wasmiddel kunnen al een heel verschil maken in een betere wereld voor ons, onze kinderen en al de generaties die daarop volgen. Willen we niet allemaal dat onze kleinkinderen kunnen genieten van een schoner milieu?

Seventh Generation schoonmaakmiddelen

Ik dacht altijd dat biologische schoonmaakproducten een enorme impact zou hebben op de portemonnee, maar dat heb ik even voor uitgezocht;

Seventh Generation wasmiddel 21 wasbeurten €8,99 vs Robijn wasmiddel 21 beurten €8,59

Seventh Generation toiletreiniger €2,99 vs Wc eend toiletreiniger €2,59

Dat scheelt dus echt maar een paar cent, en voor die 40 cent wat je meer betaald worden de flessen gerecycled, worden de producten ook niet meer op dieren getest en zijn de middelen gemaakt van plantaardige ingrediënten. Schoon huis, schone wereld! Ook voor de volgende generaties.

Hoe poetst het?!

Ik poets elke dag. Misschien een beetje raar, maar ik vind een rommelig huis maar niks, daar word ik shagerijnig van. Bovendien hou ik er van als het huis weer fris ruikt. Het zit in Puk zijn leven ingebakken, hij weet niet beter dat mama sochtends na het ontbijt gaat schoonmaken. Lekker de radio aan, weliswaar op de lekkere meezingers van kinderen voor kinderen, maar ook daar word ik vrolijk van. Soms pakt Puk zelf ook een doekje en boent hij lekker mee, de andere keer smijt hij zijn speelgoed door de hele, net opgeruimde kamer heen. No problem, als ik maar weet dat het schoon en opgeruimd was.

Seventh Generation, duurzame schoonmaakproducten

Wasmiddel van Seventh Generation

Ik begin bij de wasmiddel van Seventh Generation, op de dag dat ik het schoonmaakpakket binnen kreeg had ik toevallig net al de was weg gewerkt. Beddengoed, de wasmand…. alles was al uitgewassen. Toen ik Puk zijn Bumba knuffel op de trap zag liggen bedacht ik me dat zijn knuffels nog nooit een wasbeurtje hadden gehad, en op het moment dat ik me dat realiseerde zag ik pas hoe vies die gele clown eigenlijk was. Ik verzamelde nog meer knuffels en stopte ze gezellig met z’n alle in het allereerste biologische wasje dat ik ooit gedraaid had. Bumba is weer als nieuw; magicoooo! Zou Bumba zeggen.

badkamerreinigerDe badkamerreiniger spray

De volgende dag was de badkamer aan de beurt. Daar staat mijn diamant van het huis; het bad. Ik ben er dol op, en pak daar echt mijn rustmomentjes. Ook Puk maakt er dagelijks gebruik van, en mijn vriend Quint ligt er ook wel eens per week in. Nu wil ik niet op hem afgeven, maar hij komt altijd nogal zwart thuis van zijn werk, en dat laat altijd wat zwarte vlekken achter in mijn diamant van het huis. Tijd om het weer te laten shinen met de badkamerreiniger spray. BlingBling!

Afwasmiddel

Heb ik gelijk een tip voor jullie, afwasmiddel is ideaal om je ramen en spiegels mee schoon te maken. Het ontvet en laat geen strepen achter. Aangezien wij een vaatwasser in huis hebben heb ik een sopje gemaakt met Seventh Generation en al die vieze kinderhandjes van de ramen af gepoetst. Top spul! Alles streeploos schoon, nu alleen nog de vraag; voor hoe lang? Uhm…nou… ik geef het een dag :).

Seventh Generation, schoonmaakproducten

Ook het potje krijgt een poetsbeurt. Zoals ik al zei helpt Puk mij vaak mee met de schoonmaak, ik verbaas mij elke keer weer hoe snel hij dingen door heeft en zelf initiatief neemt. Sinds de dag dat hij op het potje plast kiept hij na zijn plasje het potje leeg in de wc. Vol verbazing stond ik daar naar te kijken, maar het werd nog mooier; hij pakte vervolgens een wc papiertje en maakte zijn potje daar mee schoon. Ik was zo trots als een pauw, maar vooral veel ongeloof van wat ik allemaal zag; plassen op het potje is al een heel ding, maar het dan vervolgens zelf opruimen ging echt mijn pet te boven.

WC reiniger

Ik wist niet goed wat ik van de wc reiniger van Seventh Generation moest verwachten, ik vind namelijk dat een wc reiniger naast het ontsmetten van de wc ook vieze geurtjes weg moet houden uit de pot. Soms kom je toch wel eens op een toilet waar de pislucht ingebakken zit in het riool, jakkie! Mijn huidige wc reiniger had dan ook een enorm hoog chloorpercentage, maar dat kan je van een biologische reiniger niet verwachten. Chloor is namelijk echt heel slecht voor het milieu en ik ben er nu ook achter dat het niet nodig is voor het schoonmaken van het toilet. Deze toiletreiniger ruikt lekker fris, naar dennenappels en salie. En Puk zijn potje nu ook.

De producten van Seventh Generation liggen inmiddels gewoon in de schappen van de bekende supermarkten. Kijk er eens naar, zo helpen we niet alleen onze huisjes, maar ook onze wereld een stuk schoner te houden.

Liefs Saskia

duurzame schoonmaakproducten, wc reiniger

Seventh Generation

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG20240219093541

Boekreview – Toen ik jouw grote broer werd

Nog heel eventjes en Morris is grote broer. Iets wat voor iedereen best spannend is. Na 4,5 jaar alleen te...
IMG20240219093524

Review – Yumi Yay night light

Voor de babykamer waren wij nog op zoek naar een klein nachtlampje met verschillende standen licht en een automatische stoptijd....
IMG20231104161222

Klorofil speelset: De Dennenappel

Een tijdje geleden ontving Morris van Klorofil ‘De camper’ en dit was meteen en hit. Toen ik hem vertelde over...