Qibbel air; het lichtste fietsstoeltje van Nederland

16 december 2020

Morris en ik mochten afgelopen week weer iets super leuks uitproberen: het Qibbel air voorzitje! Vanwege het natte en gure weer duurde het wat langer dan gepland voor wij op de fiets stapten maar het eerste fietsritje was het wachten ruimschoots waard.

Uitpakpret

Dozen open scheuren en erin duiken blijft een van de favoriete bezigheden van Morris. Met de doos van qibbel air kon Morris zijn lol op want deze was vrij groot. Direct opvallend was dat de doos ondanks zijn formaat erg licht was, hierover later meer.

Toybar

Zowel Morris als ik werden tijdens het uitpakken extra verrast doordat naast het fietszitje ook een windscherm en een toybar uit de doos tevoorschijn kwamen. Vooral de toybar was direct een hit, Morris heeft hier een half uur mee door het huis gewandeld al drukkend op de toeter. Vond ik iets minder een hit.

Qibbel air voorzitje fiets

Meteen bij het aanpakken van de doos viel op hoe licht dit was. De Qibbel air is zo licht omdat het onder andere gemaakt is van mesh, ultralicht materiaal waar ik tot dusver niet bekend mee was. Naast dat dit materiaal dus mega licht is zit het erg comfortabel, droogt het snel en warmt het niet op in de zon. Super handig dus.

LICHTSTE FIETSSTOEL VAN NEDERLAND

Verder heeft het zitje een mooi strak design en voldoet het, niet geheel onbelangrijk, aan alle Europese veiligheidsnormen.

qibbel air voorzitje fiets, voorzitje fiets, eerste keer fietsen met je kind, fietsstoeltje, fiets voorstoeltje

Monteren

De Qibbel air wordt als een geheel geleverd en het was een kleine moeite om deze op mijn fiets te monteren. Er moest enkel een bevestigingsklem aan mijn stuur vastgemaakt worden en vervolgens kon het zitje er al op geklikt worden!

Ook het windscherm en de toybar waren erg makkelijk te monteren. Je hoeft hier absoluut niet voor naar een fietsenwinkel en kan dit prima zelf doen. Mij is het namelijk ook gelukt.

Het eerste fietsritje

Voordat wij echt konden gaan fietsen moesten de gordels en de voetsteuntjes nog afgesteld worden. Dit ging vrij soepel ondanks dat Morris een enorme wiebel is. Morris zit met de vijfpuntsgordel ook goed vast in het zitje.

Na alles goed afgesteld te hebben konden wij ons eerste fietsritje ( in het koude decemberzonnetje ) gaan fietsen. Het fietsen met Morris in dit zitje is absoluut niet zwaar en ook de bochten om gaat erg soepel! Morris heeft zich prima vermaakt met zijn speelgoedstuur en het om zich heen kijken. Daarnaast onderving ik totaal geen hinder van het windscherm omdat deze ook nog in verschillende hoeken is in te stellen. Morris is dankzij het scherm dus beschermd tegen wind, regen en felle zon en ik houd goed zicht op de weg.

BEKIJK HET FILMPJE HIER

fietsen met je kindje, eerste keer fietsen, qibbel

Conclusie

Dit fietsritje smaakt naar meer. Omdat Morris onderweg zijn handschoenen uittrok en we die verloren zijn hebben we maar een kort rondje gemaakt en ik kijk uit naar het volgende ritje. Het is absoluut geen opgave om met dit fietststoeltje op pad te gaan. Heerlijk!

Design:                                   9
Prijs kwaliteitverhouding:      9
Comfort:                                 9
Pasvorm:                                9
Gebruiksgemak:                     9 

LEES OOK:

qibbel air voorzitje fiets, fietsstoeltje, voorzitje fiets

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG20240219093541

Boekreview – Toen ik jouw grote broer werd

Nog heel eventjes en Morris is grote broer. Iets wat voor iedereen best spannend is. Na 4,5 jaar alleen te...
IMG20240219093524

Review – Yumi Yay night light

Voor de babykamer waren wij nog op zoek naar een klein nachtlampje met verschillende standen licht en een automatische stoptijd....
IMG20231104161222

Klorofil speelset: De Dennenappel

Een tijdje geleden ontving Morris van Klorofil ‘De camper’ en dit was meteen en hit. Toen ik hem vertelde over...