Q&A Nienke: “Neem een man in de horeca, dat is voor een kleintje heel fijn”

5 januari 2017

Deze week hebben wij gesproken met Nienke. Zij heeft een dochtertje van ruim 1 jaar. Zij werkt 32 uur in de week bij Goedemensen Projectprofessionals.

Heb je bewust gekozen om 32 uur te gaan werken?

Ja, dat heb ik. Hiervoor werkte ik 36 uur en toen Fien kwam heb ik bewust voor 32 uur gekozen. Op donderdag ben ik vrij. Mijn vriend is dan ook vrij, dus dan hebben we lekker een dag met z’n drietjes.

 Wat doet jouw vriend voor werk?

Hij heeft een eigen restaurant. Hierdoor is hij vaak in de ochtend thuis en in de middag gaat hij aan het werk tot laat in de avond. We zien elkaar daardoor niet zo heel vaak, daarom is de donderdag zo fijn!

Dat lijkt mij best wel druk, allebei een drukke baan, op momenten de zorg alleen voor Fien en dan ook nog een sociaal leven. Hoe doe je dat?

In de avonden vind ik het soms wel lastig, want als ik weg wil dan moet ik altijd oppas regelen. Nu heb ik hele lieve schoonouders en moeder die graag oppassen. En ook mijn nichtje wil oppassen. Dus dat scheelt een hoop.

Wat vind je het leukste aan moeder zijn?

Eigenlijk alles. Ze brengt zoveel vrolijkheid met zich mee en ze is zo gezellig. Ik kan mij niet meer voorstellen hoe het zonder haar zou zijn. We hebben wel echt mazzel. Fien is heel erg makkelijk. Ze sliep snel door en dat scheelt een hele hoop.

Hoe hebben jullie het thuis geregeld?

Mijn vriend is in de ochtend thuis, waardoor ik gemakkelijk en snel naar mijn werk kan. Iedereen slaapt dan nog lekker. Voor Fien is het zo heel makkelijk. Soms is het alleen wel jammer dat we elkaar niet zoveel zien. Maar aan de andere kant is het ook heel prettig, want zo heb je een goede taakverdeling. Een man in de horeca is zelfs een tip van mij als je balans wil vinden. Gelukkig heb ik zelf ook een flexibele werkgever, waardoor ik Fien op tijd kan ophalen. En ook dat scheelt enorm. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je alles samen doet, zoals het huishouden, zorg voor Fien en boodschappen doen. Dat daar een goede taakverdeling in is.

Als jullie op donderdag vrij zijn, wat doen jullie dan?

We gaan er lekker op uit met z’n drietjes. Dat kan heel verschillende zijn. Fien vindt het heel leuk om samen met papa en mama te spelen of naar de kinderboerderij te gaan. In het weekend heb ik Fien helemaal voor mezelf, dan doen we ook vaak leuke dingen.

Waar krijg je binnen jouw gezin energie van en waar binnen je werk?

Thuis krijg ik veel energie van de donderdagen. Heerlijk met z’n drietjes. Dat vind ik een heel leuk moment van de week en heel erg gezellig.

Op mijn werk vind ik het lekker om bezig te zijn met andere dingen en daar dan ook nog succesvol in zijn , geeft heel veel voldoening. Helemaal niet werken en alleen voor Fien zorgen zie ik niet helemaal zitten. De afwisseling vind ik heel erg fijn.

Ben je zelf veranderd sinds je moeder bent?

Ik ben zelf niet echt veranderd, vind ik zelf. Wel vind ik het soms nog lastig dat je niet overal kan gaan en staan waar je wilt. Ik ben wel beter geworden in dingen loslaten en als ik vrij ben, dan ben ik minder met mijn werk bezig. Dat is ook niet te doen als Fien om mij heen is.

 

 

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

het slaapatelier, kinderslaapcoach, kinderslaap coach, slaapproblemen bij kinderen, slaapprobleem baby, slaapprobleem ouders,slaap

Gluren bij de buren: een dag in het leven van een kinderslaapcoach

Slaap is mijn passie, mijn werk en mijn hobby. Uren kan ik erover doorpraten. De ontwikkeling van slaap, hoe we...
moeders vertellen, net moeder, mamablog, babylabel, moederschap

Q&A Sam & Kelly: ‘Normaal zagen we elkaar in de kroeg…’

Als moeder kun je soms best wel onzeker zijn. Er is een nieuw kleintje op de wereld waar jij verantwoordelijk...
ik wilde echt géén kinderen

Q&A Maaike: “Ik wilde echt géén kinderen”

Voor de rubriek Q&A – moeders vertellen, spraken we met Maaike Hendriks. Ze is founder van de superleuke webshop Kabouter...