Q&A Maaike: “Ik wilde echt géén kinderen”

9 april 2019

Voor de rubriek Q&A – moeders vertellen, spraken we met Maaike Hendriks. Ze is founder van de superleuke webshop Kabouter Kinderkleding en heeft thuis zelf een kleine kabouter, Hanna. We spraken met haar over hoe zij haar webshop en het mama zijn combineert. Maar ook over haar reuma en kinderen! ik wilde echt géén kinderen

Hoe of waaruit is je webshop ontstaan, hoe kwam je op het idee? Heb je hier bewust voor gekozen?

Ik ben eigenlijk kapster van beroep maar helaas door reuma/spieraandoening heb ik  van dit vak afscheid moeten nemen. Na lang thuis gezeten te hebben (jaren) en ziek zijn toch aardig opgekrabbeld door voeding en beweging. Toch zwanger geworden van Hanna wat eigenlijk nooit zo mijn ding was. Ik heb altijd gezegd dat ik geen kinderen wilde, haha! Maar nu zo cliché: je wil het nooit meer anders.

Ik wilde graag weer aan het werk en meedraaien in de maatschappij. Maar met mijn ziektebeeld is het lastig om passend werk te vinden. Er zijn dagen dat ik niks kan en er zijn dagen dat ik de hele wereld aan kan, onvoorspelbaar dus. Mijn liefde voor het aankleden van Hanna en het shoppen, daar wilde ik wat mee. Vanuit huis werken leek mij daarom een mooie oplossing. Zo is Kabouter Kinderkleding ontstaan. Ik heb hier natuurlijk nooit eerder bij stilgestaan om in baby/kinderkleding mijn werk te zoeken. Maar het is geweldig leuk. Na veel onderzoek, werk, inkopen en meer is 14 februari 2017 de shop online gegaan.

Je vertelde dat je door je reuma/spieraandoening lastig een passende baan kon vinden. Hoe combineer je je ziek zijn met je shop? Hoeveel uur per week werk je ongeveer aan je shop?

Doordat ik vanuit huis kan werken kan ik net wanneer het mij uitkomt op de dag werken. Orders verwerken, een blog typen of de webshop onderhouden. Dat kan allemaal ook heel goed in mijn ‘huispak’ als ik een wat slechtere dag heb. En als het echt niet gaat dan skippen we de dag en gaan we de volgende dag weer verder. Ik probeer wel altijd de orders dezelfde dag te verwerken.

Maar op de vraag hoeveel uur per week ik werk? Geen idee!!! Je bent er altijd mee bezig…. Maar dat is niet erg, want het is leuk.

Hoe doen andere moeders het? >>

Wat zijn tips voor andere (werkende) moeders, om een balans te vinden tussen beiden?

Tips voor balans, een hele goeie! Als je ze voor mij hebt dan wil ik die graag ook 😉. Je bent altijd tussendoor wel met iets bezig maar dat komt omdat het thuis is. En daar heb ik dan ook bewust voor gekozen, maar als het mooi weer is dan wandel ik ’s middags gewoon lekker naar buiten en doe ik ook even niks. Ik denk als je voor een baas werkt het toch weer anders is om de balans te vinden.

Ik wilde echt géén kinderen

Haha, ja het is wat! Ik wilde echt geen kinderen tot mijn 31e jaar. Ik moest er niet aan denken. Geen tijd voor jezelf en alles draait om het kind haha… Ja, zo dacht ik echt. En nu heeft Maaike gewoon een webwinkel met baby- en kinderkleding. Zo zie je maar dat er niks zo veranderlijk is als een mens. Maar waar die knop ineens is omgegaan? Geen idee, ineens was het daar. En binnen een jaar was ook Hanna daar. Het leukste aan moeder zijn is toch wel dat geweldige lachje ’s morgens als je haar uit bed haalt en dan meteen mama of papa zegt. Zo’n klein wezentje dat van ons samen is. Gewoon leuk!

Heb je een speciale mama-dag, of een dag gereserveerd voor het gezin? Zo ja, wat doe je dan? En ben je dan bezig met werk?

Nee, een echte mama-dag heb ik niet. Mijn vriend heeft hele wisselende diensten en werkt dan soms het hele weekend en is doordeweeks dan een dagje vrij. Dan proberen we van die dag soms een gezin-dagje te maken. Maar soms komt het dan voor mij ook goed uit dat ik dan juist zelf even lekker kan werken. Dan heeft Hanna gezellig een dagje met papa. Ook leuk! En op woensdag en donderdag is Hanna altijd al naar de ene oma en de andere oma. Op vrijdagochtend rondje bakker, slager en andere boodschapjes.

Hoe heb je het thuis geregeld? Wat is de rolverdeling tussen vader en moeder?

Een beetje rolverdeling is er. Mijn vriend laat ’s morgens de hond uit en ik doe Hanna. En ’s avonds als hij op tijd thuis is doet hij Hanna in bad en naar bed. En dan laat ik de hond uit. Ik zorg eigenlijk altijd wel voor het eten maar dat doe ik graag. En verder gaat het zoals het gaat.

Waar krijg je binnen jouw gezin energie van en waar binnen je werk?

Energie krijg ik van Hanna, die is altijd bezig en aan het ontdekken, heerlijk om te zien hoe ‘clean’ zo’n kindje nog in de wereld staan. Geen zorgen, lekker doen waar je zin in hebt.

En binnen mijn werk krijg ik energie als er weer leuke orders de deur uit gaan en je dan ook weer een leuke reactie krijgt dat mensen er blij mee zijn.

Ben je zelf veranderd sinds je moeder bent? In welk opzicht?

Of ik veranderd ben sinds ik moeder ben? Dat denk ik wel. Je kijkt overal toch net even anders tegen aan. Je doet andere dingen dan voorheen. Dus ja, veranderd in die zin dat je nu een moeder met kind bent… dat je dus naar de kinderboerderij gaat in plaats van een hele dag met je vriendinnen gaan borrelen op het terras, haha. (Dat natuurlijk ook nog wel soms)

Hebben vriendinnen van jou ook kinderen? Of juist niet? Hoe verhoudt zich dat?

De meeste hebben wel kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 6 jaar ongeveer. Ik ben wel een van de laatste met een eerste kindje. En een zus met twee coole kids, één van 3 en één van 4… dat is ook wel een super leuke band. En een zus zonder kinderen, dat is weer heel anders. Maar dat is natuurlijke de gekke coole tante!

Lees meer Q&A’s met (bekende) mama’s >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

het slaapatelier, kinderslaapcoach, kinderslaap coach, slaapproblemen bij kinderen, slaapprobleem baby, slaapprobleem ouders,slaap

Gluren bij de buren: een dag in het leven van een kinderslaapcoach

Slaap is mijn passie, mijn werk en mijn hobby. Uren kan ik erover doorpraten. De ontwikkeling van slaap, hoe we...
moeders vertellen, net moeder, mamablog, babylabel, moederschap

Q&A Sam & Kelly: ‘Normaal zagen we elkaar in de kroeg…’

Als moeder kun je soms best wel onzeker zijn. Er is een nieuw kleintje op de wereld waar jij verantwoordelijk...
babycoaching, babycoach

Babycoach; leer kijken door de ogen van een baby

Deze week hebben wij gesproken met babycoach Meta. Zij heeft het bedrijf genaamd Lindekracht, een trainingspraktijk voor opvoeding, ontwikkeling en...