Q&A Sophie: “Ik had nooit verwacht dat ik zo groot zou worden”

16 februari 2017

Deze week zijn wij in gesprek met Sophie van De Gele Flamingo. Drie en een half jaar geleden is zij gestart met haar webshop. Zij had toen net een kleintje, van 10 maanden, waarvoor ze items zocht die ze nodig had. Helaas kon ze deze items niet vinden in België, en toen is zij gestart met De Gele Flamingo.

Spannend een eigen zaak beginnen en ook nog een kleintje erbij.

Dat is zeker zo, maar ik deed het naast mijn toenmalige baan. Nooit verwacht dat het zo groot zou worden. Het was natuurlijk altijd wel een droom dat ik dit fulltime zou kunnen doen.

En is dat gelukt?

Ja zeker, in juni 2015 heb ik ontslag genomen bij mijn toenmalige baan en sinds oktober 2015 ben ik fulltime aan het werk voor de webshop, nu samen met drie andere mensen.  Het was op een gegeven moment niet meer te combineren. Ik werkte alle weekenden en avonden. Na anderhalf jaar was dat genoeg en heb ik de stap genomen.

Hoe is het eigenlijk begonnen?

Ik had zelf een kleintje van tien maanden en het frustreerde mij eigenlijk dat ik bepaalde items niet kon vinden in België. Dus dacht ik, ik ga het zelf inkopen en verkopen. Ik ben gestart met kwijlsjaaltjes, spenen en haaraccessoires.

Jeetje, dat klinkt vrij veel allemaal. Oude drukke baan, nieuwe webshop, een kleintje. Klinkt vermoeiend.

Ik weet zelf eigenlijk ook niet hoe ik het precies gedaan hebt. Maar het gaat eigenlijk vanzelf, je zit in een bepaalde routine.

Hoeveel werk je nu in de week?

Ik denk dat ik 90 uur in de week zeker wel haal!

Hoe houd je dan balans tussen werk en thuis?

Ik heb hele goede afspraken gemaakt met mijn partner. Zo brengt de ene ochtend ik mijn dochter naar school en de andere ochtend mijn man. Wanneer ik mijn dochter naar school breng, begin ik om 9.00 uur met werken, maar als mijn man het doet start ik bijvoorbeeld om 7.00 uur. Heb je toch weer veel tijd in de ochtend om al aan werk te besteden. Sinds kort hebben wij een nanny die haar 3 dagen in de week ophaalt en zorgt dat er vers gekookt wordt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nu ook nog geen tweede zou willen, vanwege alle drukte. Maar dat komt misschien vanzelf.

Heb je een speciale mamma-dag?

Doordeweeks niet, maar ik zorg er wel voor dat we leuke dingen doen in het weekend. Dan ga ik bijvoorbeeld op zondag in de ochtend hardlopen en gaan we in de middag naar De Efteling. Dit moet ik wel altijd van te voren plannen, zodat we precies weten wat we gaan doen en dat we ook echt iets hebben staan.

Heb je door alle drukte nog wel tijd voor je partner?

Wij zorgen er voor dat we een keer in de zoveel tijd samen weggaan. Of een weekend weg of een avondje uiteten. Mijn dochter slaapt dan bij mijn zus of de grootouders. Ook zegt mijn man doordeweeks wel eens: ‘ vanavond gaan we niet werken, maar even lekker ontspannen’.

Wat zijn jouw tips aan andere moeders?

Ik heb zelf een periode gehad dat ik door het bomen het bos niet meer zag. Ik vond het erg lastig qua tijd, om dat goed in te delen. Ik ben toen gaan hardlopen, even lekker ontspannen. Het gaf en geeft mij enorm veel rust. Ik denk daarom dat het belangrijk is als moeder om je eigen tijd te hebben. Continu gestrest rondlopen heeft niemand wat aan, dus probeer echt wat rust te vinden.

Wat vind je leuk aan moeder zijn?

De liefde voor een kind is heel erg puur. Het kan soms zelf beangstigend zijn.

Waar krijg je energie van binnen je gezin?

Ik geniet enorm van de kleine dingen. Van het weekend had ik bijvoorbeeld de muziek heel hard aangezet met jaren 70 en 80 muziek, toen heb ik met mijn dochter heerlijk gedanst. De sprankeling die toen in haar ogen stonden, was fantastisch.

En waar haal je energie uit binnen je werk?

Ik vind het heerlijk om te brainstormen, met name over de toekomst. Het verzinnen van ideeën en fantaseren over de toekomst. Dat is waar ik heel veel energie van krijg. Ook de foto’s en reacties die we van onze klanten krijgen. Dat geeft echt voldoening en dan wil je het alleen nog beter gaan doen.

Hoe hebben jullie het huishouden verdeeld?

Voor de zorg van mijn dochter is het 50/50. Veel van het huishouden laten wij door iemand doen, dat scheelt ons een hele hoop tijd. Ook krijg mijn dochter op school een warme maaltijd, waardoor wij er niet voor hoeven te zorgen dat we om zes uur stipt aan tafel hoeven te zitten. Ideaal vind ik dat.

Ben je zelf veranderd nu je moeder bent?

Ja dat ben ik. Ik ben emotioneler geworden. Vroeger kon ik om een bepaalde film niet huilen en nu wel. Dat komt omdat je het meer gaat reflecteren op jezelf.

Neem zeker een kijkje in haar super leuke shop De Gele Flamingo >>>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

het slaapatelier, kinderslaapcoach, kinderslaap coach, slaapproblemen bij kinderen, slaapprobleem baby, slaapprobleem ouders,slaap

Gluren bij de buren: een dag in het leven van een kinderslaapcoach

Slaap is mijn passie, mijn werk en mijn hobby. Uren kan ik erover doorpraten. De ontwikkeling van slaap, hoe we...
moeders vertellen, net moeder, mamablog, babylabel, moederschap

Q&A Sam & Kelly: ‘Normaal zagen we elkaar in de kroeg…’

Als moeder kun je soms best wel onzeker zijn. Er is een nieuw kleintje op de wereld waar jij verantwoordelijk...
ik wilde echt géén kinderen

Q&A Maaike: “Ik wilde echt géén kinderen”

Voor de rubriek Q&A – moeders vertellen, spraken we met Maaike Hendriks. Ze is founder van de superleuke webshop Kabouter...