Q&A met Annika van Orange Mayonnaise

20 mei 2017

Niet alleen moeders met een kleintje van een paar maanden spreken wij in deze rubriek, maar ook moeders die al meer kinderen hebben en dus al wat meer ervaren zijn met het moederschap. Fijn om ook deze ervaringen te horen!

Deze keer spreken wij Annika. Zij is alleenstaande moeder met drie kids en is oprichtster en eigenaresse van de online kinderkledingwinkel Orange Mayonnaise. Zij werkt gemiddeld tussen de 70 en 100 uur per week. Hoe houdt zij alle ballen omhoog?

Je bent een druk bezette moeder, hoe combineer je werken met het moederschap?

Het is vooral goed plannen en je moet het niet erg vinden om op late uurtjes (als de kids slapen) weer verder te gaan. Juist genieten van je vrije uurtjes samen en alle kleine momentjes met de kids. Dat geeft genoeg energie om daarna weer te kunnen knallen.

Wat vind je het leukste aan moeder zijn?

Het leukste van het moederschap vind ik het zien opgroeien van de kids. Ze zien veranderen van niets wetende new borns naar kleine eigenwijze mini mensjes die heel snel leren en erg goed weten wat ze wel of niet willen, en altijd blindelings vertrouwen op hun ouders.

Wat zijn tips voor andere werkende moeders, om een balans te vinden tussen beiden?

Planning in combinatie met flexibiliteit… met kids loopt het namelijk bijna nooit zoals gepland, wees ook daar op voorbereid en laat het toe. En geniet van beide; je kids en je werk; living the moment!

Heb je een speciale mamma-dag? Zo ja, wat doe je dan? En ben je dan bezig met werk?

Nee, ik heb geen mama-dag, ik heb mama-weekend. Die 2 dagen zijn in principe altijd voor mijn kids en is mijn tijd van hun. Doordeweeks zijn ze maar een gedeelte van de week bij me. De andere dagen zijn ze bij hun vader (co-ouderschap).

Hoe heb je het thuis geregeld? Wat is de rolverdeling tussen vader en moeder?

Die is er thuis door de scheiding niet, helaas. Ik ben thuis moeder en vader in 1 en alles wat daar qua huishouden en taken bij hoort ook.

Hoeveel uur in de week werk je gemiddeld?

Oei. VEEL ! 70 (rustig) tot 100 uur per week (in de drukke periodes) zeker wel.

Q&A Annika

Je kinderen zijn inmiddels al wat groter. Toen zij net geboren waren, werkte je toen ook al zoveel uur in de week?

Ja, dat heb ik altijd gedaan. Wel is het natuurlijk niet zo groot begonnen als het nu is, maar het was wel vanaf begin af aan een voltijd baan.

Heb je bewust gekozen om alle dagen te blijven werken?

Nee, ik had niet verwacht dat het zo veel tijd zou gaan kosten, maar ook niet dat we zo snel zouden groeien. Maar als de zaken goed gaan, schuif je het ook niet even naast je neer. Ik vind het werk leuk en doe graag veel zelf. Ik ben zonder ervaring aan deze toko begonnen, wil graag alles weten en kunnen. Langzaamaan ben ik wel mensen om me heen aan het verzamelen om taken over te nemen, maar pas als ik zelf precies weet hoe het werkt of hoe ik het hebben wel.

Waar krijg je binnen jouw gezin energie van en waar binnen je werk?

Van bijna alles! Gelukkig.

De band tussen kids en hun moeder (ouders) is sowieso erg bijzonder en vind ik een enorme verrijking van mijn leven. Kleine geluksmomentjes samen, en de kids ergens enorm van zien genieten, of samen van hetzelfde genieten.

Met mijn werk is het vooral het resultaat dat we tot nu toe geboekt hebben en de erkenning die we krijgen van onze klanten, collega’s en via (social)media. Dat maakt het harde werken een stuk makkelijker. ik zie dagelijks wat ik er voor terug krijg en wat er allemaal mogelijk blijkt.

Ben je zelf veranderd sinds je moeder bent? In welk opzicht?

Ja en nee. Ik denk dat ik me bewuster ben van keuzes vooral die voor de langere termijn. En het moederschap heeft me ook sterker en minder onzeker gemaakt. Maar ik ben grotendeels toch wel vooral Annika gebleven. Dezelfde Annika maar dan met 3 fijne kids.

Annika van Orange Mayonnaise

Fotograaf : Marc Deurloo in opdracht van Kidscase

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

het slaapatelier, kinderslaapcoach, kinderslaap coach, slaapproblemen bij kinderen, slaapprobleem baby, slaapprobleem ouders,slaap

Gluren bij de buren: een dag in het leven van een kinderslaapcoach

Slaap is mijn passie, mijn werk en mijn hobby. Uren kan ik erover doorpraten. De ontwikkeling van slaap, hoe we...
moeders vertellen, net moeder, mamablog, babylabel, moederschap

Q&A Sam & Kelly: ‘Normaal zagen we elkaar in de kroeg…’

Als moeder kun je soms best wel onzeker zijn. Er is een nieuw kleintje op de wereld waar jij verantwoordelijk...
ik wilde echt géén kinderen

Q&A Maaike: “Ik wilde echt géén kinderen”

Voor de rubriek Q&A – moeders vertellen, spraken we met Maaike Hendriks. Ze is founder van de superleuke webshop Kabouter...