Q&A Daisy: “Het moederschap is naar mijn mening bedoeld om bij je kind te zijn en te genieten van elkaar”

17 maart 2017

Deze keer hebben wij gesproken met Daisy over haar moederschap. Zij is moeder van Mees. In het dagelijks leven werkt zij drie dagen bij Scandinavian Wintersports, een kleinschalige en gespecialiseerde reisorganisatie die reizen naar Fins Lapland aanbied. Op vrijdagochtend geeft zij drie uurtjes skiles en werkt zij nog voor zichzelf als fotograaf.

Deze online babywinkel is hip en uniek >>

Hoe combineer je werken met het moederschap?

Het combineren van werk en het moederschap lukt goed! Als ik werk is Mees of bij één van de oma’s of bij mijn zus. Meer dagen werken in de week zou ik niet prettig vinden, nu is het allemaal goed geregeld en niet te onrustig voor Mees. Een goede sfeer in huis is heel belangrijk en als ik relaxt ben is Mees dat ook.

Lees ook wat deze andere moeders vertellen >>

Wat zijn tips voor andere werkende moeders, om een balans te vinden tussen beiden?

Doe waar je je goed bij voelt en waar je relaxt bij kan blijven. Die grens ligt voor iedereen anders maar bewaak deze goed. Als er teveel stress bij het combineren van het moederschap en werken komt kijken dan is dat voor niemand goed. Dus de belangrijkste tip; blijf bij jezelf!

Heb je een speciale mamma-dag? Zo ja, wat doe je dan? En ben je dan bezig met werk?

Ik wil het geen mama dag noemen maar op woensdag en vrijdagmiddag ben ik thuis en in het weekend over het algemeen ook. Als ik niet hoef te werken geniet ik volop van mijn tijd met Mees en probeer ik zo goed mogelijk te zorgen voor het huishouden, eten koken en aandacht voor Mees. Ik ben dan absoluut niet bezig met mijn werk, dit probeer ik zo goed mogelijk gescheiden te houden.

Weet jij wat je allemaal kunt doen met een hydrofiele luier?? >>

Hoe heb je het thuis geregeld? Wat is de rolverdeling tussen vader en moeder?

Rolverdeling is er niet bij ons, wij doen eigenlijk alles samen en net hoe het uit komt. Ik heb een vriend die heel relaxt is en heel goed aanvoelt wat er wel of niet gedaan moet worden. Hij kan zelfs super lekker koken, wat een mazzel heb ik hè! Ik zou het niet anders willen!

Hoeveel uur in de week werk je gemiddeld?

Ik werk gemiddeld 27 tot 30 uur per week.

Heb je daar bewust voor gekozen?

Hier heb ik bewust voor gekozen want ik wil heel graag van mijn zoon genieten en hem zien opgroeien. Het moederschap is naar mijn mening ook bedoeld om bij je kind te zijn en van elkaar te genieten!

Waar krijg je binnen jouw gezin energie van en waar binnen je werk?

Op mijn werk krijg ik energie van de lol met mijn collega’s en van een drukke dag waarbij er veel werk wordt verzet. Ik doe werk waar mijn passie ligt dus hier krijg ik sowieso energie van. Thuis krijg ik energie van als Mees tevreden en blij is en van gezellige dingen samen met z’n 3-en doen.

Ben je zelf veranderd sinds je moeder bent? In welk opzicht?

Veranderd in de zin dat je niet alles zomaar kunt plannen en doen wanneer je maar wilt. En ik ben sinds Mees geboren is gewoon altijd moe, maar daarom ben je ook MOE-der geworden toch! Verder gewoon mezelf gebleven, gelukkig 😉

 

Meer mamablogs op Babylabel >>

Bekijk meer baby kleding >>

Hippe zwangerschapsmode >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

het slaapatelier, kinderslaapcoach, kinderslaap coach, slaapproblemen bij kinderen, slaapprobleem baby, slaapprobleem ouders,slaap

Gluren bij de buren: een dag in het leven van een kinderslaapcoach

Slaap is mijn passie, mijn werk en mijn hobby. Uren kan ik erover doorpraten. De ontwikkeling van slaap, hoe we...
moeders vertellen, net moeder, mamablog, babylabel, moederschap

Q&A Sam & Kelly: ‘Normaal zagen we elkaar in de kroeg…’

Als moeder kun je soms best wel onzeker zijn. Er is een nieuw kleintje op de wereld waar jij verantwoordelijk...
ik wilde echt géén kinderen

Q&A Maaike: “Ik wilde echt géén kinderen”

Voor de rubriek Q&A – moeders vertellen, spraken we met Maaike Hendriks. Ze is founder van de superleuke webshop Kabouter...