Lullabay spenen, super fijn tegen zuigbehoefte. 

30 juni 2023

Toen ons meisje geboren werd, wist ik het zeker. Ik wilde echt proberen om geen speen te gebruiken. We hadden er natuurlijk wel een paar in huis, maar ze waren ver weg gestopt, achter in de kast. 

Helaas verliep ons borstvoedingsavontuur in het begin nogal stroef. Ons meisje had onvoldoende vacuüm tijdens het drinken waardoor ze al losliet voordat ze daadwerkelijk kon drinken. We moesten overstappen op het kolven van voeding en het laten drinken uit de fles. En daar kwam natuurlijk de zuigbehoefte bij.

Inmiddels heel wat maanden verder, gebruikt ons meisje nog steeds een speen om in slaap te kunnen komen. De zuigbehoefte is eigenlijk niet meer aanwezig, maar het helpt haar wel om in slaap te kunnen komen. 

Welke speen is nu de juiste? 

Iedere fopspeen is anders. Ze zien er allemaal anders uit en ze kunnen ook nog eens een andere speen hebben. Maar welke speen is nu de juiste? En waar doe je goed aan? Wij mochten de speen van Lullabay proberen. Ze zien er leuk uit, hebben mooie kleuren, verschillende vormen en zijn heel erg licht. Heel fijn voor een klein baby’tje maar ook zeker voor een oudere baby. De spenen zijn alleen al een plaatje om te zien. 

Lullabay

Ons meisje gebruikt de speen van Lullaby nu s’avonds voor het slapen gaan. Ze pakt de speen bijna uit mijn handen, zodra ze ziet dat ik de speen pak. En natuurlijk gaat de speen gelijk in haar mond. Voor mij een teken dat dit de juiste speen voor haar is. De speen is heel fijn in gebruik en goed schoon te maken in een beker (afgekookt) water. Door het design zit de speen nooit voor het neusje van jouw kindje en kan het de speen ook heel goed blijven gebruiken tijdens het slapen. 

Toch echt wel!

En ook al was het totaal niet mijn plan, de speen ligt toch echt wel iedere avond in haar bed. En als het aan ons meisje ligt, het liefst de speen van Lullabay

Product info…

De Lullaby Planet-fopspenen zijn verkrijgbaar met spenen in de drie meest populaire speenvormen, orthodontisch, rond en symmetrisch, in zowel siliconen als latex en in verschillende maten, zodat de Lullaby Planet-fopspenen kunnen worden gebruikt naarmate het kind groeit. Alle fopspenen van Lullaby Planet zijn BPA-vrij en voldoen aan de norm EN1400, die een aantal strenge eisen stelt aan fopspenen voor kinderen en jonge kinderen. 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG20240219093541

Boekreview – Toen ik jouw grote broer werd

Nog heel eventjes en Morris is grote broer. Iets wat voor iedereen best spannend is. Na 4,5 jaar alleen te...
IMG20240219093524

Review – Yumi Yay night light

Voor de babykamer waren wij nog op zoek naar een klein nachtlampje met verschillende standen licht en een automatische stoptijd....
IMG20231104161222

Klorofil speelset: De Dennenappel

Een tijdje geleden ontving Morris van Klorofil ‘De camper’ en dit was meteen en hit. Toen ik hem vertelde over...