Waarom een loopfietsje heel belangrijk is bij de ontwikkeling van kinderen

31 mei 2020

Nederland is een fietsland. En ook België mogen we niet vergeten! En het leuke, met een goed loopfietsje kun je jouw kleintje ook leren fietsen. Belangrijk om dan wel te beginnen met de juiste loopfiets. Kids leren hierop uitstekend en meestal razendsnel fietsen. Natuurlijk nog wel zonder trappers, maar dit is de perfecte manier om balans te leren houden.

Samen fietsen op de family bike >>

Loopfietsje

Net als bij een echte fiets, zal je kindje op een loopfietsje evenwicht moeten houden. In het begin kan dit best lastig zijn, maar het is goed voor de ontwikkeling van de grove motoriek. De fiets in bedwang houden en zich met de voeten voortbewegen is voor een kind al een kunstje op zich. Hier horen natuurlijk ook de voor ons bekende vaardigheden bij als leren sturen en remmen. Gelukkig hebben kids dat al snel onder de knie. Kinderen die oefenen met een loopfiets, hebben later op een echte fiets geen zijwieltjes nodig in tegenstelling tot kinderen die een driewieler gewend zijn.

Alpina Rider, alpina loopfiets, loopfietsje, waarom een loopfiets

Wat een stoer fietsje!

Alpina Rider

Maak je eerste meters met de Alpina Rider! Deze loopfiets zorgt ervoor dat je kind evenwicht, balans, het inschatten van afstand, snelheid en -ook heel belangrijk- remmen ontwikkelt. Dit is de perfecte opstap naar een echte fiets.

Alpina Rider, alpina loopfiets, loopfietsje, waarom een loopfiets, peuter cadeau

Klein race monstertje

Met brede 12 inch luchtbanden en een stevig frame krijgt je kind de zekerheid die hij nodig heeft om te oefenen met fietsen. Het stuur is lekker breed en voorzien van een bijpassende beschermingspad. De handvatten geven voldoende grip aan kinderhandjes en het zadel is stevig en niet te glad. Zowel het zadel als het stuur zijn bovendien in hoogte verstelbaar zodat de Alpina Rider loopfiets een tijdje mee kan groeien met je kind!

Ook een fietsbel ontbreekt niet op dit stoere loopfietsje. Zo kan dat kleine race monstertje iedereen laten weten dat hij of zij eraan komt scheuren! Tring tring, iedereen uit de weg!

Wil je meer informatie over deze stoere Alpina Rider en in welke kleuren hij allemaal verkrijgbaar is? Kijk dan op de site van Alpina fietsen.

buitenspelen

loopfietsje, leren fietsen, loopfietsje

Kijk hier voor meer babyspeelgoed inspiratie >>

Lees ook: waar spelen baby’s graag mee >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-2

8 x leuke activiteiten om thuis met je kids te doen!

De zomervakantie breekt bijna aan en dat houdt in een aantal weken vrij, in ieder geval voor je kids. Wellicht...
babylabelcom

8 soorten buitenspeelgoed dat geschikt is voor baby’s

Het mooie weer laat nog even op zich wachten, maar dat betekent niet dat je je al kunt gaan oriënteren...
speelactiviteiten voor buiten

We kunnen weer naar buiten! + 5 tips voor leuke activiteiten

Sinds de klok verzet is hebben we weer dagen waarin het langer licht is en dat vinden we heerlijk nu...