Nieuwsgierig naar de tijd!

15 april 2016

Ik had niks verteld tegen Jippe, maar toen het testpakketje werd afgeleverd zei ik tegen mijn dochtertje van 2,5 dat het een cadeautje voor ons samen was. Dat liet ze zich geen tweemaal zeggen en ze stortte zich samen met mij op het heel goed ingepakt pakketje. Toen de doos geopend was, waren de eerste woorden van Jippe ‘mijn klok’. En daarmee was alles gelijk gezegd. Het was inderdaad een klok voor haar om mee te spelen en ik was wel benieuwd hoe ze ‘m vond.

Het is trouwens niet zo maar een klok, maar een echte Leerklok van Fisher Price. De opa’s en oma’s, maar ook papa’s en mama’s zullen deze klok veelal wel herkennen. De ‘music box teaching clock’ werd voor het eerst uitgebracht in 1968. In 2015 bracht Fisher-Price een nostalgische speelgoedlijn met succes op de markt. Dit jaar zijn twee producten aan dit assortiment toegevoegd waaronder de ‘music box teaching box’.

leerklok fisher price, retro speelgoed, klok fisher price, leren klokkijken

Klokkijken daar heeft Jippe op haar leeftijd nog niet zoveel aan, dus ik was wel een klein beetje verbaasd toen ik de leeftijdsindicatie 1 jaar en ouder zag staan. Maar zo zag Jippe het niet, zij zag een een leuke speelgoedklok. En dat is het ook merkte ik gelijk. Het is een simpele klok met achterop een draaiknop om het muziekje te starten. Je kan de knop best ver omdraaien, met andere woorden, het muziekje kan heel lang spelen. Persoonlijk vind ik het melodietje iets te hard staan en je kan het niet regelen om het een tikkie zachter te zetten. Maar Jippe heeft daar helemaal geen problemen mee.

Het is geen speelgoed waar urenlang mee gespeeld kan worden. Tenminste nog niet op deze leeftijd. Het is een klok met een muziekje, maar aan de voorkant gebeurt nog het een en ander. De draaischijf die met het muziekje mee loopt laat steeds een dagelijkse situatie zien zoals naar school gaan en eten. Ook de grote en kleine wijzer kunnen draaien, maar dat moet je zelf doen. Jippe vindt het interessant om te draaien, maar ze is er snel op uitgekeken omdat ze nog niet begrijpt hoe ze moet klokkijken. Maar de dagelijkse situaties herkent ze wel; enthousiast roept ze dan steeds ‘kindje eten’ en ‘kindje naar grote school’.

Na een week testen is er bij ons een vast ritueel ontstaan. De klok staat naast haar best en daar ‘moet’ ie van Jippe blijven staan haha. Als ze naar bed gaat, kijkt ze graag nog even naar de klok en dan moet het muziekje draaien. Daarna zet ze m zelf weer terug naast haar bed. ’s Ochtends als ze wakker wordt, pakt ze de klok bij het handige handvat en sleept ze m mee naar onze slaapkamer. ‘Mama ik wakker, klok mee’, roept ze dan en vervolgens slingert ze de klok in ons bed. De klok kan dan nog wel eens hard op mijn hoofd terecht komen, dat is wel eens iets minder, maar verder denk ik dat deze klok lang mee gaat als speelgoed. Nu vindt ze de muziek leuk en het draaien van de plaatjes en later zal ze het klokkijken zeker gaan waarderen. Als de klok het zo lang uithoudt, want wat ik jammer vind is dat de klok rondom beplakt is met stickers. En het pulken aan de stickers is wel steeds heel aantrekkelijk voor Jippe. Ik zou het jammer vinden als die straks helemaal kaal zal zijn, maar verder ben ik zeker tevreden over deze klok of zoals Jippe het al vanaf het eerste moment riep ‘mijn klok’.

leerklok fisher price, retro speelgoed, klok fisher price, leren klokkijken.

leerklok fisher price, retro speelgoed, klok fisher price, leren klokkijken

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG20240219093541

Boekreview – Toen ik jouw grote broer werd

Nog heel eventjes en Morris is grote broer. Iets wat voor iedereen best spannend is. Na 4,5 jaar alleen te...
IMG20240219093524

Review – Yumi Yay night light

Voor de babykamer waren wij nog op zoek naar een klein nachtlampje met verschillende standen licht en een automatische stoptijd....
IMG20231104161222

Klorofil speelset: De Dennenappel

Een tijdje geleden ontving Morris van Klorofil ‘De camper’ en dit was meteen en hit. Toen ik hem vertelde over...