Kiekeboe en verstopspelletjes met je baby

3 augustus 2018

Bijna elke baby krijgt een eenkennigheidsfase, om dit te ondersteunen kan je “weggaan- en terugkomen” spelletjes spelen met je kleintje. Deze verstopspelletjes zijn niet alleen heel erg leuk om te doen, ze helpen ook je kleintje zich te realiseren dat iets wat niet zichtbaar is, niet echt weg is. Deze kiekeboe spelletjes en verstopspelletjes zullen je kleintje helpen te begrijpen dat hij/zij niet bang hoeft te zijn om jou te verliezen als jij weggaat.

Bekijk hier het leuke babyspeelgoed van maand tot maand >>

Kiekeboe spelletjes en verstopspelletjes

Er zijn verschillende kiekeboe en verstopspelletjes, en het kan eindeloos worden gevarieerd, hieronder enkele voorbeelden die ik eigenlijk elke dag wel doe met mijn kleine meisje:

Kiekeboe, gemakkelijk met een paar kleine attributen

Bedek je gezicht met je handen, en haal ze weg, of duik eens op vanachter een krant of boek dat je tussen jou en je kleintje houdt. Ook te voorschijn komen vanachter een plant of onder een tafel vandaan vinden de kleintjes leuk. Ze kunnen altijd een deel van je lichaam blijven zien. Je kunt ook bijvoorbeeld het favoriete knuffeltje achter een doek verstoppen, en laat je kleintje zoeken waar het knuffeltje is.

Ook leuk: activiteiten speelgoed voor baby’s >>

Kiekeboe spelletjes met een doekje


Leg een doekje over het gezicht van je kleintje en vraag: ‘Waar is …?’ of ‘Waar is mama dan?’ Je kleintje weet dat je er nog bent , want hij/zij kan je horen. Kijk of je kleintje zelf het doekje eraf trekt. Gebeurt dat niet, pak dan het handje vast en trek het doekje langzaam eraf. Zeg ‘kiekeboe’ als je te voorschijn komt.

Kiekeboe spelletjes met een boekje

Kiekeboe! van Giuliano Ferri geeft veel ruimte om zelf verhalen en fantasie toe te voegen en met je kind kiekeboe te spelen. Dit bekende spelletje is een mooie manier om jonge kinderen gewend te maken met het feit dat iets of iemand er nog is als je hem niet ziet. Dit prachtig vormgegeven boekje behoeft geen uitleg, iedereen kan er daarom mee aan de slag.

Verstop jezelf eens helemaal


Verstop jezelf eens op een opvallende plaats, bijvoorbeeld achter een deur of een gordijn. Je kleintje kan de bewegingen blijven volgen doordat de deur open en dicht gaat, en het gordijn beweegt. Voor de niet-kruipers zeg je: ‘dat jij je verstopt’ en bij de kruipers zeg je: ‘kom je mama/papa zoeken?’ Op deze manier leert je kleintje dat “weggaan” wordt gevolgd door “terugkomen”. Beloon hem/haar iedere keer als hij/zij je gevonden heeft. Til je kleintje op en knuffel ermee.

Maak het spelletje op elke leeftijd zo eenvoudig mogelijk. Anders kan je kleintje het nog niet snappen. Mijn kleine meisje reageerde het beste op deze spelletjes toen ze bijna 6 maanden was en ze heeft er ontzettend veel plezier in.

Welke kiekeboe en verstopspelletjes doen jullie met je kleintje? Laat het me weten in een reactie.

Lots of Love, Esther

Bekijk deze leuke baby gifts >>

Waar spelen baby’s graag mee >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-2

8 x leuke activiteiten om thuis met je kids te doen!

De zomervakantie breekt bijna aan en dat houdt in een aantal weken vrij, in ieder geval voor je kids. Wellicht...
babylabelcom

8 soorten buitenspeelgoed dat geschikt is voor baby’s

Het mooie weer laat nog even op zich wachten, maar dat betekent niet dat je je al kunt gaan oriënteren...
speelactiviteiten voor buiten

We kunnen weer naar buiten! + 5 tips voor leuke activiteiten

Sinds de klok verzet is hebben we weer dagen waarin het langer licht is en dat vinden we heerlijk nu...