Q&A Barbara van House of Jamie: “In het begin moest ik wel even wennen”

12 mei 2017

In de rubriek Q&A laten we een moeder vertellen over hoe zij het moederschap ervaart. We spraken met Barbara, eigenaresse van het fantastische merk House of Jamie. Zij heeft twee kinderen, Jamie van 5 jaar en Teddy van 2 jaar. Toen Jamie een jaar oud was begon zij met het merk House of Jamie.

Spannende tijd, een kleintje en dan ook voor jezelf beginnen.

Ik had het idee in mijn hoofd en twijfelde wel of ik het wel of niet moest doen. In mijn toenmalige baan in de marketing was ik niet helemaal meer tevreden en was ik voor de kinderkamer van Jamie heel erg aan het zoeken naar de juiste accessoires in onder andere het midden en hoog segment en toen zag ik een gaatje in de markt om iets op te zetten.

Ben je meteen in het diepe gesprongen of heb je het naast een baan gedaan?

Tijdens het opzetten ben ik blijven werken. Op een gegeven moment ging dat niet meer en liet ik mijn eerste sample productie maken, wat best een investering was. De vraag was toen, ga ik er vol voor of blijf ik doorrommelen. 5 jaar geleden in juli ging ik er vol mee aan de slag en in oktober lanceerde ik de eerste collectie van House of Jamie.

Heel tof, hoe omschrijf je de stijl van House of Jamie?

House of Jamie heeft een minimalistische stijl met een playful en klassieke touch. We zijn begonnen als webshop label en dat had een vliegende start. Maar we kregen al vrij snel aanvragen van winkels en na een jaar hadden wij een agent in België, en toen ging het snel. Op dit moment zijn wij wereldwijd te koop.

Hoe combineer je het moederschap met een eigen bedrijf?

Dat is zeker wel lastig geweest. Het is zo hard gegaan. En je hebt er een hoop geld in gestoken, dus je gaat niet makkelijk een stapje terug. Momenteel werk ik 3 dagen op kantoor en ben ik door de week 2 dagen thuis voor de kinderen. Maar tussen de slaapjes door en in de avonden zit ik vrijwel toch altijd achter de computer. Doordat het zo snel ging met House of Jamie heb ik ook onze tweede kindje een jaar uitgesteld. Ik wilde eerst iemand aannemen binnen het bedrijf voordat ik begon aan een tweede. Een geluk is wel geweest dat ik mij goed voelde tijdens beide zwangerschappen, dat scheelt een hele hoop. Het hebben van een eigen bedrijf houdt nooit op, ik doe bijvoorbeeld ook veel in het weekend. Mijn vaste werkdagen zijn maandag, dinsdag, donderdag. Mijn goede voornemen is om 1x per maand ook een dagje voor mezelf te hebben.

Wat zijn tips van jou voor andere moeders om een balans te vinden?

Ik ben zelf heel erg georganiseerd en dat werkt voor mij. Ik denk dat het belangrijk is om thuis de rollen goed te verdelen. Ik breng de kids naar school/gastouder, mijn man haalt bijvoorbeeld de kinderen einde dag op. Ik houd ook altijd hetzelfde ritme aan, als dat misgaat dan krijg je stress. Plannen is heel belangrijk!

Werd dat nog anders toen je een tweede kreeg?

In het begin moest ik wel even wennen. Mijn man zorgde in het begin veel voor de oudste, omdat Teddie lang borstvoeding kreeg. Ik moest daarin wel goed de balans vinden. Daarom val ik ook altijd terug op het ritme, dan gaat het goed.

Wat vind je het leukste aan moeder zijn?

De vrolijkheid die je krijgt na een dag werken. Ik heb hele vrolijke kinderen en die gelukkige momenten zijn fantastisch. Je leven draait om hun en je bent altijd met ze bezig. Als mijn kinderen er niet zijn, dan vind ik natuurlijk wel lekker rustig, maar ook supersaai.

Ben je veranderd sinds je moeder bent?

Nee ik denk het niet. Ik ben nog steeds dezelfde persoon en nog steeds zo productief. Ik zit altijd in een hoog tempo en nu de kinderen er zijn, heb ik daar nog een tandje bij gedaan. Het is wel rondrennen om alles rond te krijgen en je moet rekening houden met de kinderen.

Als je terugkijkt, zou je dan dingen anders gedaan hebben?

Soms denk je wel eens ‘waar ben ik aan begonnen?’ Je hebt altijd de verantwoordelijkheid en zeker nu ik veel personeel heb. Maar als ik er dan aan denk om weer voor een baas te werken? Nee, dat wil ik niet meer. De drang om alle dagen van 9 tot 6 te werken en altijd het minimaal aantal vrije dagen te hebben. De vrijheid en doen wat ik leuk vind staat dan toch een stuk hoger. Ondanks heb ik de afgelopen knetterhard gewerkt heb en minder vrije tijd heb gehad dan ik zou willen, beleef ik het eigen baas zijn toch als heel erg leuk. En ik zou het nooit meer willen inruilen. Nu we een vrij groot team hebben, krijg ik ook steeds meer tijd voor andere zaken. We gaan ons huis uitbouwen, dus nog een pittig project erbij komende maanden. Hierna ga ik lekker een paar weken vakantie nemen 😉

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

het slaapatelier, kinderslaapcoach, kinderslaap coach, slaapproblemen bij kinderen, slaapprobleem baby, slaapprobleem ouders,slaap

Gluren bij de buren: een dag in het leven van een kinderslaapcoach

Slaap is mijn passie, mijn werk en mijn hobby. Uren kan ik erover doorpraten. De ontwikkeling van slaap, hoe we...
moeders vertellen, net moeder, mamablog, babylabel, moederschap

Q&A Sam & Kelly: ‘Normaal zagen we elkaar in de kroeg…’

Als moeder kun je soms best wel onzeker zijn. Er is een nieuw kleintje op de wereld waar jij verantwoordelijk...
ik wilde echt géén kinderen

Q&A Maaike: “Ik wilde echt géén kinderen”

Voor de rubriek Q&A – moeders vertellen, spraken we met Maaike Hendriks. Ze is founder van de superleuke webshop Kabouter...