Dushi Curaçao + leuke tips!

5 april 2023

Voordat Morris in ons leven kwam waren Lex en ik al erg reislustig. Nieuwe plekken ontdekken, andere culturen ontmoeten en echt even genieten van elkaar vinden wij belangrijk. Ook Morris nemen we regelmatig mee om hem te laten mee genieten van al deze ervaringen. Afgelopen februari maakte hij zijn eerste verre reis en gingen wij op pad naar het prachtige Curaçao.

Praktisch

Er zijn een aantal dingen die ik altijd doe als wij gaan vliegen met Morris. Zo zorg ik er altijd voor dat ik de belangrijkste spullen dichtbij mij heb en dus in de handbagage. Denk hierbij aan een extra setje kleding en ondergoed, eten, drinken, lievelingsknuffel, speelgoed en de tablet. In geval van ‘nood’ wil ik dit namelijk snel kunnen pakken.


Morris heeft voor zijn tweede verjaardag een eigen handbagagekoffer gekregen en deze gaat altijd overal mee naar toe. Deze mag hij zelf inpakken en gaat ook mee als handbagage. Handige hiervan is dat hij hier op kan zitten. Verder nemen we de buggy altijd mee tot de gate. Naast dat Morris hier natuurlijk in kan zitten is deze ook handig om alle spullen even in te dumpen.

Vliegen met kids + tips..

Vlucht

Zodra we in het vliegtuig zijn verstop ik snel een klein cadeautje ergens bij onze plekken. Dit is echt een kleinigheidje van rond de twee euro. Op de heenvlucht naar Curaçao had ik een Hotwheels auto voor hem verstopt en op de terugvlucht een hondje van Paw Patrol. Verder heeft Morris een boekje van myflying kids. Dit boekje kan hij aan de piloten geven en zij vullen de vluchtgegevens in. Dit vinden wij een super leuk aandenken aan de vlucht en het zorgt ook altijd weer voor een nieuwe activiteit tijdens de vlucht.

De bijna 10 uur durende vlucht ging super goed. Wij kozen bewust voor een dag vlucht en zodat Morris het grootste gedeelte wakker zou zijn. Wij kwamen dan rond 19.00 op Curaçao aan en zo hoopten we een jetlag te voorkomen. Dit pakte goed uit.

Het eiland Curaçao + tips

Vanaf het moment dat wij voet zetten op dit heerlijke eiland waren wij verkocht. De bewoners zijn vriendelijk en lief, het weer is heerlijk, het eten lekker en de algehele sfeer is zo relaxed.
Hier een paar van onze tips:

Auto huren

Rijden op Curaçao is prima te doen. Het eiland is niet heel groot en de wegen zijn over het algemeen goed begaanbaar. Hier en daar zitten er wat kuilen in de weg maar als je zelf goed oplet is dit prima te doen. Daar komt bij dat de afstanden niet gigantisch zijn dus je kunt makkelijk meerdere plaatsen per dag bezoeken. Wij hadden voor vijf dagen een auto en achteraf hadden we deze zelfs nog wel langer willen houden.

Stranden

De stranden op Curaçao zijn even mooi als ik mij van te voren had voorgesteld. Er zijn er erg veel en wij hebben ze natuurlijk niet allemaal bezocht. Van de stranden die wij bezocht hebben vond ik Cas Abao een van de mooiste. Dit is een vrij breed strand met echt kraakhelder water. Er is genoeg ruimte en Morris heeft hier heerlijk gespeeld. Bij Playa Grandi kun je gegarandeerd snorkelen met schildpadden. Vissers gooien hier namelijk hun restjes vis in de zee en hier komen de zeeschildpadden op af. Morris wilde eerst heel graag mee het water in maar uiteindelijk haakte hij toch af. Het waren er namelijk zo veel! Playa Lagun ligt tussen twee kliffen in, heeft niet een heel breed strand en hier hebben we prachtige vissen gezien. Verder heeft Morris nog uren gespeeld op het strand van kleine knip, Porto Marie, Mambo Beach, Kokomo en jan Thiel.

Willemstad in Curaçao

Vanaf ons hotel konden wij in een kwartiertje lopen naar Willemstad. Morris ( en wij ook ) waren erg onder de indruk van de Pontjesbrug, de vrolijkheid overal, de prachtige kleurtjes op de gebouwen en de lieve mensen. We deden een speurtocht naar de mooiste muurschilderingen, shopten souvenirs en aten er heerlijk. Als perfecte afsluiter kwam er ook nog een bootje langs waardoor de pontjesbrug open moest terwijl wij erop stonden.

Sea aquarium

Ook bezochten wij het sea aquarium en dit was een dikke hit. Morris kreeg een kus van een dolfijn en heeft het hier nog dagelijks over! Er was een onderwater observatorium, dolfijnendemonstratie en je kon flamingo`s voeren. We zijn hier een ochtendje geweest en Morris vond dit super.

Landhuizen

Ook hebben we een aantal landhuizen bezocht. Van de geschiedenis van deze huizen snapt hij natuurlijk nog niks. Wel was hij erg onder de indruk van de vrolijke kleurtjes. Wij bezochten de landhuizen Zuikertuinje, Jan Kok, Knip, Pannekoek en Brievengat.

Nationaal Park

De laatste dag dat wij onze huurauto hadden bezochten wij het nationale park Shete Boka ( zeven inhammen ). Dit kustpark ligt in het noorden van Curacao en hier slaat het zeewater met veel geweld tegen de kustlijn aan. De bezienswaardigheden zijn allemaal met de auto te bereiken over een onverharde weg. Morris vond zowel deze rit als de bezienswaardigheden erg indrukwekkend. Groot favoriet was Boka Pistol, waar het water zo hard tegen de kust slaat dat het via een vernauwing in de inham vervolgens meters hoog de lucht in schiet.

Terugreis

Met een koffer vol nieuw beleefde avonturen en mooie herinneringen stapten wij in het vliegtuig terug naar Nederland. Wij hadden nu voor een nachtvlucht gekozen en nog voordat wij goed en wel de lucht in waren was Morris al vertrokken. Hij sliep de hele vlucht en omdat wij in de ochtend aankwamen had hij gelukkig geen last van een jet lag. Wij vinden Curaçao echt een aanrader en willen zeker nog eens terug!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

reizen met kinderen florida

Florida – The sunshine state

Afgelopen februari maakten we de eerste verre reis met Morris. De vlucht ging prima en daarom besloten we deze zomervakantie...
sos armbandjes bandjes

Veilig op pad met de kids met de SOS armbandjes

Drukke plaatsen bezoeken, ik heb er geen moeite mee maar houdt de kids altijd wel heel goed in de gaten....
Ontwerp zonder titel

Vliegen met een baby – op vakantie naar Zakynthos

Wat vond ik het spannend. Vliegen met een baby van 10 maanden. En helemaal omdat ik zelf totaal geen held...