DUPLO en Het Grote Bos

20 november 2015

DUPLO speelgoed is een onuitputtelijke bron van creatief speelplezier voor peuters en kleuters (van 1½ tot 5 jaar). LEGO DUPLO stenen heten ‘DUPLO’ omdat ze dubbel zo groot zijn als gewone LEGO stenen. Met deze vrolijk gekleurde stenen kan je kindje zijn fantasie gebruiken, nieuwe werelden creëren en verkennen. Deze extra grote LEGO stenen passen ook nog eens perfect in kleine kinderhandjes.

Maar heb jij je wel eens afgevraagd waarom kinderen zo graag torens bouwen om die vervolgens weer om te gooien? Het plezier zit hem niet in het omgooien, maar in het telkens opnieuw kunnen opbouwen van de toren. Want opbouwen en stapelen is veel meer dan alleen een spelletje: het is een manier om erachter te komen hoe je eigen armen en handen bestuurd kunnen worden. Het ‘eenvoudig’ op elkaar stapelen van blokken is voor de meeste kindjes een grote uitdaging. Je kunt dit ook duidelijk zien: kinderen zien er diep geconcentreerd uit terwijl ze de blokken op elkaar zetten en kijken bijna verbaasd als de toren er uiteindelijk staat: “Het is me gelukt!” Het is bijna een kwestie van instinct: kinderen zijn dol op stapelen en bouwen, omdat ze hierdoor de oog-hand coördinatie en motoriek ontwikkelen. Dit zijn belangrijke zaken voor wie later wil leren zelfstandig te eten of zijn/haar schoenveters te knopen. Maar het is niet alleen een kwestie van je bewegingen leren controleren. Als je kind een toren, huis of fantasiebouwwerk maakt, is dat ook een oefening in geduld en doorzettingsvermogen. Een omgevallen toren steeds opnieuw opbouwen zegt iets over hoe geduldig kinderen kunnen zijn. En als het eindresultaat eindelijk naar de zin van je kind is, groeit zijn of haar zelfvertrouwen. Het trotse gevoel van helemaal alleen iets gepresteerd hebben, draagt in hoge mate bij aan het zelfrespect van kinderen.

Duplo speelgoed, duplo bos

LEGO DUPLO Het Grote Bos

Maak een uitstapje naar het dierenpark in het LEGO DUPLO bos: er zijn zoveel dieren te bezichtigen! Bouw een schuur voor de hertenfamilie en rij met de wagen langs de beren om ze van dichtbij te bekijken. Kies een picknickplaats uit om wat te eten voordat je gaat spelen op de glijbaan. Deze speelset leert de kinderen respect te hebben voor de natuur en wilde dieren. Bovendien komen ze iets meer te weten over wat de diertjes uit het bos het liefst eten.

Shop hier >>> DUPLO Het Grote Bos

9200000034867012 9200000034867020  9200000034867032

——DUPLO Bosdieren        ———- DUPLO Bos Eenden      ———– DUPLO Bos Vistochtje

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-2

8 x leuke activiteiten om thuis met je kids te doen!

De zomervakantie breekt bijna aan en dat houdt in een aantal weken vrij, in ieder geval voor je kids. Wellicht...
babylabelcom

8 soorten buitenspeelgoed dat geschikt is voor baby’s

Het mooie weer laat nog even op zich wachten, maar dat betekent niet dat je je al kunt gaan oriënteren...
speelactiviteiten voor buiten

We kunnen weer naar buiten! + 5 tips voor leuke activiteiten

Sinds de klok verzet is hebben we weer dagen waarin het langer licht is en dat vinden we heerlijk nu...