Tips om een Cakesmash voor jouw kleintje te organiseren

18 november 2019

De één vind het geweldig, de ander vreselijk. Amerikaanse baby tradities die in de afgelopen jaren zijn overgewaaid naar Nederland zoals een Babyshower en een Cakesmash. Of je er nou helemaal niks mee hebt, of dat je het super leuk vindt, is helemaal oke.  Laten we elkaar vooral in waarde laten en respecteren dat we allemaal onze eigen interesses hebben, die ook weer zorgen voor diversiteit. Ik heb in ieder geval leuke Cakesmash tips voor je!

Cakesmash traditie

In dit artikel neem ik (voor degenen die het leuk vinden) je mee naar de Cakesmash traditie! Iets wat ik zelf nooit eerder gedaan had maar wat me echt leuk leek om te doen, zodat ik een mooie herinnering kon vastleggen van de eerste verjaardag van mijn jongste zoontje Jayden.

Cakesmash uitnodiging, cakesmash tips, cakesmash, babylabelCakesmash tips

Ik vertel je mijn ervaring en geef je tips, hoe je zelf ook eenvoudig aan de slag kunt om zelf een cakesmash te houden voor je kleintje!

Na al wat langere tijd rond gezocht en geïnformeerd te hebben naar de opties,  besloot ik dat ik zelf een Cakesmash voor Jayden ging doen, gewoon fijn thuis in zijn eigen vertrouwde omgeving met een relaxte en vooral ongedwongen sfeer.

Ik vond de tarieven van cakesmashes bij fotografen ontzettend prijzig en daarnaast, nog belangrijker, hoorde ik links en rechts wat ervaringen waardoor ik bang was dat zoiets bij een onbekende fotograaf en ruimte met tijdsdruk en hoge verwachtingen veel te stressvol zou zijn voor mijn kindje.

Ik wou dat het om hem draaide, en hij er ook een leuk moment aan beleefde. Gewoon simpel, en vooral niet te langdradig en opgelegd. Als hij het niet leuk zou vinden zou ik er direct mee stoppen.

 1 jaar, slingers 1 jaar

Hoe ging ik aan de slag?

Ik ging op zoek naar Cakesmash tips en inspiratie op Pinterest, met de ideeën die ik daar zag besloot ik mijn eigen twist te geven zodat het thema echt paste bij Jayden. Daarna bestelde ik op Aliexpress (al 3 maanden van tevoren) een leuk outfitje, taart topper, tropische kunst bladeren en een leuke decoratie slinger, dit koste bij elkaar max €15! En het kwam allemaal optijd binnen. De rest had ik in huis..

Ik had een leuk letterbord om er bij te zetten. Zijn lievelingskussentje (Nijntje)en loopauto die hij alvast voor zijn verjaardag van ons had gekregen maakte het persoonlijk.

Cakesmash uitnodiging

Ik plande dat ik de foto’s een week voor zijn 1e verjaardag ging maken, zodat ik ze kon gebruiken voor de uitnodiging.

Cakesmash uitnodiging, cakesmash tips, cakesmash

De dag ervoor had ik voor €5 een leuk minitaartje gescoord bij de supermarkt. De rest van mijn gezin was de dag van de Cakesmash ook aanwezig om te helpen. Dat raad ik je ook aan mocht je zelf aan de slag gaan, zorg dat je extra handen hebt om je kleintje te helpen tijdens het fotograferen en het kan natuurlijk een (gezellige) kliederboel worden! (zet vooraf een sopje klaar.)

Ik heb een redelijk professionele camera, maar als je zorgt voor goed daglicht kan je ook met je telefoon de leukste plaatjes schieten.

Het moment…

Toen alles klaar stond, heb ik Jayden rustig laten wennen aan alles, hij had een brede glimlach op zijn gezichtje en vond het prachtig en wou alles vastpakken behalve de taart wat dan eigenlijk de bedoeling was. Dat gaf niks, ik heb gewoon leuke foto’s gemaakt van mijn vrolijke zoontje en was na een kwartiertje weer klaar. De foto’s heb ik uiteindelijk wat lichter gemaakt met een app. Hier wat foto’s van het resultaat!

Inmiddels is mijn kleinste kanjer alweer 1 jaar en 2 maanden maar ben ik nog altijd heel blij met de foto’s! Een mooie blik terug naar een gezellig moment van mijn kleintje.

Ga je zelf ook aan de slag met een Cakesmash dan hoop ik dat je wat aan mijn ervaring en tips hebt en wens ik jou en je kleintje heel veel plezier toe!

Liefs 🖤

Cakesmash uitnodiging, cakesmash tips, cakesmash, cakesmash taart

Kijk hier voor leuke cadeautjes >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

knutselen voor pasen, eieren verven

Is het bij jullie al pasen in huis?

Is het bij jullie al pasen in huis? Wij zijn hard op weg om er hier een gezellige boel van...
kerstcadeautjes voor baby's en peuters, houten speelgoed, poppenwagen, kerstcadeautjes voor baby, kerstcadeautjes voor peuters

7x leuke kerstcadeautjes voor de kleintjes

Heb jij dit jaar een baby gekregen dan zal het de eerste kerst zijn van jouw baby. Bijzonder! Natuurlijk wil...
Milestone Keepsake Ornament, kerstbal vol herinneringen, baby kerstbal, milestone kerstbal

Kerstbal vol herinneringen voor Naud

Ik vertelde het al eens in een blog, ik hou van schrijven. Mijn zwangerschappen, de leukste brabbels en uitspraken van...