Is het bij jullie al pasen in huis?

26 maart 2022

Is het bij jullie al pasen in huis? Wij zijn hard op weg om er hier een gezellige boel van te maken. Ik hou van de frisse kleurtjes in die dorre paastakjes. Puk heeft mij dit jaar voor het eerst geholpen om de vrolijke eitjes, en superleuke haasjes in de ‘stokken’ te hangen. En zo trots als hij is laat hij het bosje versierde stokken aan iedereen zien die binnenkomt.

Bekijk ook knutselen voor Pasen >>

paaseieren verven, paasknutselen, pasen

Paaseieren verven

Eigenlijk wilde ik het dit jaar hierbij laten maar omdat hij zo enthousiast regaeerde op de hele paasgekte liet ik hem ook eitjes verven voor de opa’s en de oma’s….en de gastouder, zijn beste vriend Ties, mijn jarige collega, de buurvrouw en voor papa en daarna moest er voor mama natuurlijk ook nog een ei geverfd worden…. je raad al hoeveel eieren dat gekost heeft. 17 eieren, want er zijn er een aantal gesneuveld en die moesten opnieuw gemaakt worden. Och…. ’t kind was lekker bezig ( and so do i ).

knutselen voor pasen, pasen, paasknutselen

Toen zag ik iets geniaals, 17 eieren te laat, maar ik onthoud dit voor volgend jaar Pasen… eieren van piepschuim, die je kan versieren met klei-achtig spul. Geen gedoe meer met kapotte eieren.Bij mijn ouders thuis stond een gezellig nestje, die we mee naar huis namen om Puk zijn paas-verzameling in te leggen… en kijk hoe gezellig!

paastakken

Vinden jou kids het ook leuk om te knutselen? Dan heb ik hier onder nog wat leuke paas-knutsel-tips.

Ohja…. en ik heb een paar heerlijke receptjes opgezocht… jummie! Fijne pasen!

Deze schattige paashaas maak je van een oude of eenzame sok gevuld met rijst en 4 touwtjes. ( 1 voor zijn oren, 1 voor het hoofd, 1 voor zijn buik en 1 voor zijn staartje ).

paashaasjes

Ook maakte wij deze paashaas van wc rollen, maar dan iets minder mooi geverfd 😁

chocoladefudge

Deze chocoladefudge kan je 1 week bewaren in de koelkast. Leuk om het samen te versieren met de paaseitjes.

Laat de chocola smelten in een ruime pan, voeg hier gecondenseerde melk en het merg van een vanilestokje aan toe.
Schenk de gesmolte chocolade in een bakblik of ovenschaal ( met bakpapier ) en versier daarna met paaseitjes.
Laat het vervolgens minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

hartige paastaart, hartige taart, paas recept, pasen

Deze hartige taart met tonijn is ook zeker een aanrader… lekker met een kop soep erbij.
Laat de bladerdeeg eerst even rusten (1 rol bladerdeeg ), kook vervolgens de eieren 10 minuten in kokend water. Bestrijk de rand van het bladerdeeg met water en vouw deze als een opstaande rand naar binnen toe. Prik met een vork kleine gaatjes in de bodem van het deeg en besprenkel daarna voorzichtig met olijfolie.
Laat het blikje tonijn uitlekken en doe in een kom. Snipper een rode ui en snijd verse peterselie in kleine stukjes. Meng dit met de tonijn. En strijk uit over het deeg. Doe vervolgens de halve eieren erbij en eventueel stukjes feta kaas. Vervolgens bak je het 25 minuten in de oven op 220 graden.
Dit gerecht kan je warm of koud eten.

Liefs Saskia

Puk met zijn nieuwe rugtas Vos >>

Leuke uittips voor Pasen >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Eerste dag naar de opvang: alles wat je baby nodig heeft volgens een kinderverzorgster 

Instappen in een opvang of kleuterschool gebeurt traditioneel vaak na een schoolvakantie. Als nieuwe ouder is het vaak een uitdaging...
1

Maak bedtijd magisch met Rabbit Richie Nightlight

Happy Horse, bekend om zijn knuffeldieren en kinderaccessoires, komt met een leuke nieuwe aanvulling voor kinderen en hun (groot)ouders. De...
20240217_121600-kopie

Negenmaanden beurs

Yes! Deze editie gingen wij naar de Negenmaanden beurs! Het was altijd wel een bucketlist ding, de Negenmaanden beurs. En...