Slim spelen met de Brain Train

4 oktober 2019

Op een regenachtige zondag vind ik het super fijn om aan de grote tafel spelletjes te spelen. Gelukkig houden onze kinderen ook heel erg van spelletjes spelen en eigenlijk maakt het hen niet uit welk spelletje. Ze spelen altijd heel erg enthousiast. Toen het spel Brain Train van SmartGames op tafel kwam en ik tegen Noortje zei dat ik dit eerst even met Noud wilde uitproberen kon ze het niet laten om over mijn schouder mee te spieken.

Brain Train van SmartGames

De Brain Train van SmartGames bestaat uit een locomotief en twee wagonnetjes.  Het is de bedoelding dat de speler de wagons juist neerzet en de vormen op de goede plek kan plaatsen.

brain train van smartgamesLekker spelen

Het spel

Het spel wordt steeds een stapje moeilijker. In het boekje is de moeilijkheidsgraad opbouwend, dus dat is wel fijn om te ontdekken hoe het spel daadwerkelijk moet en je dus vrij makkelijk begint. Je start dan ook met 1 wagonnetje en later komt de 2de er pas bij.

Een aantal vormen heeft een zwart touw, deze vormen zitten aan elkaar vast, zodat de wagons aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Hierdoor kan je ook echt met de trein rijden als je alle vormen goed geplaatst hebt.  Maar wat Noud een lastig punt vindt; de cirkel is aan de onderkant een vierkant, of net andersom. Deze vorm kan je dus omdraaien. Wanneer gebruik je hem nu als vierkant in de wagon en wanneer als cirkel. Dit blijft puzzelen.

Als we door niveau 1 heen zijn, merkt Noud dat het niveau moeilijker wordt, want nu zie je niet meer de juiste kleuren van de vormen. De puzzel wordt op deze manier dus toch een stapje moeilijker.

In totaal zijn er 48 uitdagingen om te spelen.

Brain Train, speelgoed, speelgoed 4 jaar, speelgoed 3 jaar

Hulp van grote zus

Noud vindt het spannend, dat kan je aan heel zijn gezichtje zien. Maar wanneer hij er niet meer uitkomt hoor je toch: “Noortje kan je helpen?” Noortje blij, want zij stond al een tijdje te kijken en wilde het liefst samen spelen.

Als Noortje geholpen heeft slaan ze de bladzijde om. Daar staat namelijk het antwoord. Zo kan de speler altijd kijken of hij het goed gedaan heeft. Zelf controleerbaar dus.  Of stiekem even spieken als je het echt niet meer weet 😉

speelgoed testen

Mijn mening over de Brain Train

Ik vind het een super leuk, uitdagend spel voor de kleine kinderen. Omdat het steeds een stapje moeilijker wordt blijft het een uitdaging, maar ik denk dat ze het inzichtelijk vermogen echt heel erg trainen d.m.v. van deze Brain Train. Elke keer wanneer Noud de oplossing gevonden had, verscheen er een big smile, hij riep ‘yes’ of zijn armen gingen van blijdschap de lucht in. Daarna reed hij een stukje met de trein. En ik denk dat dat nog het allerleukst is. Dat de trein ook echt kan rijden.

Helemaal alleen spelen zal bij de allerkleinsten nog niet volledig lukken denk ik. Als ouder zal je ze even op weg moeten helpen. Maar ik denk dat het fantastisch is om te zien hoe je kind zich ontwikkelt en dat het inzicht groeit.

Informatie over SmartGames

Deze trein behoort tot de SmartGames. Wanneer het logo van SmartGames op de doos staat weet je dat het leuke , logische denkspellen zijn voor één speler. Ik heb de highlights even op een rijtje gezet:

  • Opbouwende niveaus Meestal 4 of 5 niveaus, zodat er uitdaging in het spel blijft zitten
  • Logisch leren denken
  • Traint je geheugen
  • Verbetert je ruimtelijk inzicht
  • Eenvoudig op te bergen Dat vind ikzelf toch ook wel een hele fijne. Alle SmartGames zijn compact en hebben een eigen deksel. Zo kan je het zelfs gemakkelijk ergens mee naar toe nemen.

Speelgoed van het Jaar 2019

De Brain Train van SmartGames is genomineerd voor Speelgoed van Jaar 2019 in de categorie 0 tot 3 jaar. Ik denk dat dit inderdaad een goede kanshebber is! De stem van ons heeft hij in ieder geval binnen! Qua leeftijd denk ik dat het nog wel doorloopt. Noud is 4 ½ jaar en vindt het ook nog heel erg leuk.

Doe mee met onze winactie en maak kans op dit leuke speelgoed. Kijk hier >>

brain train review, smartgames speelgoed

speelplezier

brain train uitdaging

speelgoed van het jaar 2019, speelgoed 3 jaar

speelgoed van het jaar 2019, speelgoed 3 jaar

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG20240219093541

Boekreview – Toen ik jouw grote broer werd

Nog heel eventjes en Morris is grote broer. Iets wat voor iedereen best spannend is. Na 4,5 jaar alleen te...
IMG20240219093524

Review – Yumi Yay night light

Voor de babykamer waren wij nog op zoek naar een klein nachtlampje met verschillende standen licht en een automatische stoptijd....
IMG20231104161222

Klorofil speelset: De Dennenappel

Een tijdje geleden ontving Morris van Klorofil ‘De camper’ en dit was meteen en hit. Toen ik hem vertelde over...