Boekreview – Toen ik jouw grote zus werd

9 februari 2024

Hoera! Rae wordt grote zus. Wij zijn natuurlijk erg blij dat we dit nogmaals mogen meemaken. Maar hoe bereid je een meisje van 1,5 jaar voor op zo´n bijzondere gebeurtenis? Wij mochten dit te leuke boek ‘Toen ik jouw grote zus werd’ reviewen.

Shop hier het boek ‘Toen ik jouw grote broer werd’

Voorlezen

Voor velen is het bekend dat voorlezen erg belangrijk is voor de taalontwikkeling van kinderen. Je hoort vaak dat je er niet vroeg genoeg mee kunt beginnen. En ook nu, nu Rae grote zus gaat worden, lezen we haar veel voor. We mochten het boek ‘Toen in jouw grote zus werd’ ontvangen. Heel erg toepasselijk en erg mooi om Rae hieruit voor te kunnen lezen. We hopen haar zo een klein beetje te kunnen voorbereiden op wat er gaat gebeuren.

Toen ik jouw grote zus werd…

Het prachtige boek ‘Toen ik jouw grote zus werd’ gaat over twee wasbeertjes die het liefst samen de mooiste avonturen willen beleven. Het boek is geschreven op rijm waardoor het een heel fijn verhaal is om te lezen. De illustraties in het boek zijn prachtig. Er zitten hele mooie stukjes goudfolie in de illustraties verstopt waardoor het boek nog aantrekkelijker is om te lezen en te bekijken. Rae is helemaal dol op dit boek! We lezen het boek meerdere keren per week aan haar voor.

Het verhaal is er niet alleen in de ‘zus’ versie. Er bestaat ook een hele mooie ‘broer’ variant. Dit boek gaat niet over twee wasberen maar over twee vosjes die samen graag op avontur gaan.

Kraamcadeau

Wij raden het boek zeker aan om aan te schaffen. Zeker als het gaat om het worden van ‘grote zus’ of ‘grote broer’. Het is ook een erg leuk boek om cadeau te geven tijdens het kraambezoek of een 10 dagen pakket bij de geboorte van bijvoorbeeld een tweede kindje. Zoals je al kon lezen, is het een prachtig boek wat gemakkelijk te lezen is en de illustraties zijn echt heel erg mooi. Het perfecte cadeau om te geven aan een grote broer of zus (to be).

Wij gaan de komende tijd nog heel vaak samen lezen uit dit boek voor het slapen gaan. Want Rae wordt grote zus en we zijn erg enthousiast over dit prachtige verhaal.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG20240219093541

Boekreview – Toen ik jouw grote broer werd

Nog heel eventjes en Morris is grote broer. Iets wat voor iedereen best spannend is. Na 4,5 jaar alleen te...
Voorleesboek brandweer Spuit Elf

Boekreview – Spuit Elf telt tot 10… 11

Dat het brandweer virus zich snel verspreid is overduidelijk met een papa als brandweer man. Dan is voor een klein...
kinderboek voorleesboek

Boekreview – De grote tandenpoetshulp!

Peutertjes en tandenpoetsen, vaak levert dit geen fijn momenten op en is het vaak strijd. Althans dat is hier het...