Boekreview – De grote tandenpoetshulp!

20 juli 2023

Peutertjes en tandenpoetsen, vaak levert dit geen fijn momenten op en is het vaak strijd. Althans dat is hier het geval. Maé krijst alles aan elkaar, en ik krijg met geen mogelijkheid die tandenborstel in dat mondje. Hopelijk krijgen we Maé met het boek ‘De grote tandenpoetshulp’ wel aan het poetsen.

Gouden tip! 

Laatst liep ik door de stad in Vlissingen en zag ik bij onze boekhandel in de stad dit fantastische boek ‘de grote tandenpoetshulp’ ook liggen en dacht toen nog “deze zet ik op haar lijstje!”. Dus toen wij dit fantastische boek mochten ontvangen deed ik wel even een vreugde dansje. Ik wilde dit boek namelijk vooral inzetten om te laten zien aan Maé dat tandenpoetsen juist iets goeds is en niet vervelend is. We hebben echt al veel geprobeerd met haar en vaak zijn er gewoon twee mensen nodig, een iemand om haar vast te houden en een iemand die haar tanden dus poetst. Geregeld laat ik haar ook zelf kennis maken met de tandenborstel en mag ze zelf “poetsen”. Uiteraard kan ik dit niet altijd doen omdat het vaak dan niet goed gebeurt haha! Maar zo heeft zij wel het idee dat ze toch mag mee helpen. 

Dit leuke prentenboek was dan ook voor mij een gouden tip! Het gaat over tandenpoetsen en de dierentuin. Ideaal want Maé houdt van dieren en wellicht haalt het haar dus over om ook te poetsen. Het is een boek wat ook kindjes mee laat poetsen. 

Lees hier meer over het melkgebit

Poets jij mee?

In het boek komen verschillende beesten voor, zo dus ook de leeuw. De leeuw laat zijn tanden niet zien want deze zijn erg vies en moeten nodig schoongemaakt worden. De schrijfster heeft hier goed over nagedacht en eigenlijk zou je dit boek dus ook tijdens het poetsen in de praktijk kunnen brengen. Zo wordt er gevraagd of wij de tanden van de leeuw goed kunnen poetsen, en is het de bedoeling dat je kindje dus de tanden gaat poetsen. Door ronddraaiende bewegingen te maken worden de tanden goed schoon van leeuw. 

Maé vond dit erg leuk en loopt nu ook dagelijks met het boek in haar hand. Ergens vind ik het wel grappig, ze zal het misschien nog niet snappen maar ze leert zo wel spelenderwijs dat het erg belangrijk is dat je je tandenpoetst. 

Zeg eens AAA…

Door het boek bij het tandenpoetsen erbij te pakken, hoop ik dat Maé wat rustiger wordt en dat ik haar ook kan afleiden. Ik ben ontzettend blij dat het een boek is met karton, zo krijgt Maé het niet voor elkaar het boek te slopen en kan het prima afgedaan worden met een doekje! Ideaal want als ze dan “aaaa” zegt is het zo weer schoon. We beginnen stapje voor stapje en zelf moet ik zeggen dat ik dit een mooi opstapje vind, het boek betrekt ouders en kind ontzettend mooi bij het boek. Het geeft vertrouwen en ik denk ook echt dat kindjes net zoals Maé, die weigeren met poetsen dit een mooie een veilige uitkomst is. Het geeft ze een goed voorbeeld en het wordt duidelijk allemaal beschreven zodat het goed te snappen is voor de kleintjes onder ons. 

Zet ‘de grote tandenpoetshulp’ op je lijstje!

Ik zou dit boek zeker cadeau geven, het is niet alleen een hulpje voor bij het tandenpoetsen. Het is ook een ontzettend leuk prentenboek voor dreumes en peuters. Het is een boek waarbij ze leren luisteren en mogen ondernemen en ontdekken. 

Shop hier dit leuke prentenboek

Lezen is natuurlijk al erg belangrijk en goed om dit samen met je kindje te doen. Alleen denk ik doordat er opdrachten aan bod komen het ook interessant blijft en ze ook de aandacht erbij kunnen houden. 

Het is een leuk boek om cadeau te geven, cadeau te krijgen & als een echt steuntje in de rug voor lastige poetsers! 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG20240219093541

Boekreview – Toen ik jouw grote broer werd

Nog heel eventjes en Morris is grote broer. Iets wat voor iedereen best spannend is. Na 4,5 jaar alleen te...
DSC03150

Boekreview – Toen ik jouw grote zus werd

Hoera! Rae wordt grote zus. Wij zijn natuurlijk erg blij dat we dit nogmaals mogen meemaken. Maar hoe bereid je...
Voorleesboek brandweer Spuit Elf

Boekreview – Spuit Elf telt tot 10… 11

Dat het brandweer virus zich snel verspreid is overduidelijk met een papa als brandweer man. Dan is voor een klein...