Boekreview – Spuit Elf telt tot 10… 11

27 november 2023

Dat het brandweer virus zich snel verspreid is overduidelijk met een papa als brandweer man. Dan is voor een klein jongetje maar ook een meisje al snel alles mega interessant wat zich op de kazerne afspeelt. We gaan dan ook regelmatig in het weekend even op bezoek als papa 24-uurs dienst heeft. Dan gaan we even de wagens bekijken! Maar ook de paal waar de brandweermannen vanaf glijden als ze alarm hebben mag niet ontbreken. Met de boeken van Spuit Elf krijgen de kinderen een kleine beleving over hoe het bij de brandweer er aan toe gaat.

Review: Spuit Elf kan het zelf

Bij ons groeien ze er mee op!

Het is heel normaal als papa zijn pieper gaat en hij zich snel naar de kazerne haast, ze groeien er mee op! Ze vragen bij terugkomst vaak wat papa moest doen toen de pieper afging. De ene keer is het brand, de andere keer een liftopsluiting soms een kat uit de boom dus altijd een verassing met wat voor verhaal papa thuis komt.

Toch is het ook leuk om dit thuis een beetje te kunnen uitleggen en laten zien hoe het gaat. Wij hebben al enkele boeken van spuit elf en mochten nu ook een nieuw boek ontvangen. De boeken van Spuit Elf gaan over het brandweer leven, maar dan met olifantjes in het verhaal. Er zijn verschillende varianten zoals;

Spuit Elf telt tot 10… 11 vind je hier..

Spelenderwijs leren tellen.

En nu mochten wij Spuit Elf telt tot 10… 11 voorlezen, dit is een tel en kijk boek! Alle boeken zijn spelenderwijs leerzaam, en maken het ontdekken leuk. Er wordt steeds een som in het verhaal gemaakt die eindigt op 10. Grappige tekeningen, ook de illustraties in het boek zijn erg leuk! Ze lijken soms wel echt door het boek te bewegen, er komen allerlei dieren voorbij zoals varkentjes maar ook een giraffe op de scooter.

Lachen gieren brullen!

Reff vind het heel grappig dat er steeds een olifantje uit de wagen verdwijnt in het verhaal en Spuit Elf ze dan weer één voor één red en meeneemt in zijn te krappe auto! Daarnaast is het sommetje op de bladzijde dan ook steeds verbonden met hoeveel olifantjes er verdwijnen uit de brandweerwagen. Uiteindelijk zijn alle olifantjes compleet, En blust Spuit Elf zelf succesvol de brandt.

Maar goed dat het zoals in het verhaal niet echt gaat, maar ze hebben hier flink moeten lachen om alle ongelukjes die steeds gebeuren! Een boek die weer bij onze brandweer verzameling gaat en zeker vaker erbij gepakt gaat worden.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG20240219093541

Boekreview – Toen ik jouw grote broer werd

Nog heel eventjes en Morris is grote broer. Iets wat voor iedereen best spannend is. Na 4,5 jaar alleen te...
DSC03150

Boekreview – Toen ik jouw grote zus werd

Hoera! Rae wordt grote zus. Wij zijn natuurlijk erg blij dat we dit nogmaals mogen meemaken. Maar hoe bereid je...
kinderboek voorleesboek

Boekreview – De grote tandenpoetshulp!

Peutertjes en tandenpoetsen, vaak levert dit geen fijn momenten op en is het vaak strijd. Althans dat is hier het...