Waarom dit bijtspeelgoed goed is voor je kleintje

18 september 2019

Bij mijn eerste kind hield ik rekening met alles. Andere moeders (die verder waren in de ontwikkeling) voorzagen mij van advies wat wel en niet aan m’n baby te geven. Bij kind nummer drie liet ik ‘t allemaal maar gebeuren en greep hij wat er voorhanden was en dat stopte hij dus ook altijd in zijn mondje. Waarom stopt mijn baby toch alles in zijn mond? Daarom aandacht voor het belang van het juiste bijtspeelgoed voor je baby.

Lees ook: 10 dingen die je niet wist over moeder zijn >>

Bijtspeelgoed is goed voor je kleintje

Een baby ontdekt de hele wereld om zich heen door alles in zijn mondje te stoppen. Van handjes, knuffels, sleutels, blokjes en als je niet oppast zit je telefoon ook onder het kwijl van je kleintje 😉 ; alles verdwijnt in je baby’s mond. Gelukkig is het een fase, maar waarom vindt je baby het zo interessant om alles in zijn mond te stoppen? Wij leggen het uit.

Tot je baby zo’n zeven maanden oud is, kan hij nog niet goed voelen met zijn handen. Hij kan dingen wel vastpakken, maar heeft nog niet de controle om het te voelen, prikken of ontdekken met zijn vingers. Om toch dingen te kunnen bekijken en ontdekken stopt je baby alles in zijn mond.

Bekijk dit leuke babyspeelgoed >>

Baby ontdekt met zijn mond 

Je baby stopt dingen die hij interessant vindt in zijn mond, omdat hij daar wel de volledige controle heeft over zijn tong en tandvlees. Daar kan hij dus rustig een voorwerp onderzoeken én heeft hij meer zenuwen per millimeter dan bij de rest van zijn lichaam om in te schakelen. Maar ook in de periode dat de eerste tandjes gaan doorkomen bij kindjes kunnen ze meer in hun mond willen stoppen en lekker willen sabbelen en bijten op dingen.

tikiri bijtspeelgoed, bijtspeelgoed diertjesPas op met dingen in de mond stoppen

Aangezien je baby ontzettend nieuwsgierig is, is het belangrijk om te zorgen dat er geen gevaarlijke voorwerpen in zijn buurt liggen. Let goed op klein speelgoed of ander spul wat hij makkelijk kan doorslikken of in kan stikken.

Natuurrubber bijtspeelgoed van TIKIRI

Wij zijn fan! Deze super schattige natuurrubberen bijtspeeltjes van Tikiri zijn ideaal speelgoed voor baby’s, dreumesen maar ook nog voor peuters. Door het gebruik van natuurrubber zijn de beestjes van Tikiri geschikt om te gebruiken als bijtspeelgoed, het natuurrubber voelt zacht aan voor het tandvlees en is bestand tegen de scherpe randjes van nieuwe tandjes. Maar de wilde dieren van Tikiri zijn ook heel geschikt om gezellig mee in bad te nemen. Er zit geen gaatje in de onderkant waardoor er in het speelgoed geen bacteriën en schimmels kunnen groeien.

Rinkelend belletje

Ieder wild dier van Tikiri heeft een belletje aan de binnenkant wat zachtjes rinkelt, dit maakt het speelgoed van Tikiri nog net even schattiger. Daarnaast is het gebruiken van een rammelaar heel goed voor de ontwikkeling van baby’s.

Tikiri maakt bijt- en badspeeltjes die ook zijn te gebruiken als accessoires voor de baby- of kinderkamer! De bijt- en badspeeltjes van Tikiri zijn namelijk te leuk om te zien.

bijtspeelgoed, tikiri bijtspeelgoed, natuurrubber speelgoed

Lees ook: Vol met mamaliefde >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

DSC00720

Review; Olifant bijtring van Mushi…

In 2015 zijn wij, mijn man en ik, op reis geweest naar Thailand. Het land van de olifanten. Prachtig om...
image-2

8 x leuke activiteiten om thuis met je kids te doen!

De zomervakantie breekt bijna aan en dat houdt in een aantal weken vrij, in ieder geval voor je kids. Wellicht...
babylabelcom

8 soorten buitenspeelgoed dat geschikt is voor baby’s

Het mooie weer laat nog even op zich wachten, maar dat betekent niet dat je je al kunt gaan oriënteren...