Badspeelgoed = waterpret

14 juni 2018

Als hier gekozen mag worden tussen in bad of onder de douche, dan is dat 9 van de 10 keer het bad. Volgens mijn kinderen is het spelen op de vloer van de douche saai en koud, en in bad kan er veel meer gespetterd worden. Het liefst nemen ze ook al het hebben en houden mee in bad om lekker te spelen. Maar van de meeste badspeeltjes vind ik het eerlijk gezegd een beetje veel werk om ze telkens te moeten ontdoen van al het water wat erin gaat zitten. Om nog eerlijker te zijn, vind ik weinig badspeelgoed daadwerkelijk geschikt voor in bad vanwege alle kleine gaatjes en kiertjes waar het water in blijft staan en dus harstikke onhygiënisch is.

Ook leuk: speelgoed van Tiger Tribe >>

Badspeelgoed

badspeelgoed, lilluputiens, babyspeelgoedEn toen werd ik gevraagd om het nieuwe badspeelgoed ‘Nicolas bad-basket’ van Lilliputiens te testen, nou graag natuurlijk. Vanaf het moment dat het pakketje binnen was had ik zo’n super zin om de meiden in bad te gaan doen. Jeetje wat zag dit er tof uit. Dit badspeelgoed is niet alleen leuk maar ook nog eens heel mooi en kleurrijk. De meiden konden niet wachten om in het bad te springen. Onze oudste dochter zag gelijk dat het de wolf en de drie biggetjes waren. “Hah mam, nou eet de wolf echt de biggetjes op”. De jongste vond het nog een beetje spannend, maar had het spel ook snel door.

Nicolas bad basket by Lilliputiens

baby badspeelgoed, lilliputiens speelgoed

Zodra het netje van de bad basket aan de zuignapjes opgehangen was begonnen de meiden om beurt te gooien met de balletjes, het viel niet mee om ze alle drie meteen raak te gooien, wat dus een hartstikke goede oefening is voor de fijne motoriek. Het materiaal is van neopreen gemaakt (lijkt op duikpakken stof) wat dus harstikke snel droogt en ook nog eens hygiënisch is.

Door het leuke speelgoed en het gespetter in het water raakt de jongste ook sneller gewend aan het water. De balletjes stuiteren natuurlijk alle kanten op en zij probeert ze ook te pakken. Dit speelgoed stimuleert de zintuigen en is goed voor alle drie de meiden, van klein tot groot.

Yesss, van Lilliputiens gaat hier zeker nog meer speelgoed voor in bad komen. Mama blij en de meiden nog blijer.

Bedankt ‘Creative Mothers’ van Lilliputiens voor jullie te gekke badspeelgoed.

Shop hier online

baby badspeelgoed, lilliputiens speelgoed

badspeelgoed, lilluputiens, babyspeelgoed

Lees ook: in bad met je baby >>

Kijk hier voor meer babyspeelgoed inspiratie >>

Lees ook: waar spelen baby’s graag mee >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

voorleesboek leesboek

Boekreview; Het geluidenboek van Pieter Konijn

Natuur, vogeltjes die fluiten, bijen die zoemen, wind door de bomen, alles komt aan bod in dit prachtige geluidenboek van...
babylabelcom

8 soorten buitenspeelgoed dat geschikt is voor baby’s

Het mooie weer laat nog even op zich wachten, maar dat betekent niet dat je je al kunt gaan oriënteren...
speelactiviteiten voor buiten

We kunnen weer naar buiten! + 5 tips voor leuke activiteiten

Sinds de klok verzet is hebben we weer dagen waarin het langer licht is en dat vinden we heerlijk nu...