Lekkere babyhapjes zelf maken

4 februari 2020

Alessia is nu bijna vijf maanden oud en we zijn sinds een maand begonnen met hapjes. Ik ben gestart met groentehapjes, zodat ze niet te snel gewend zou raken aan de zoete smaak van fruit. Al snel ging de groente heel goed, tijd voor fruit! Ik zocht nog een leuk babyreceptenboek en toen kreeg ik te horen dat ik de kans kreeg om een receptenboek van Sophie de Giraf te reviewen. Graag!

Lees ook: wat kun je doen aan darmkrampjes >> 

Babyreceptenboek met Sophie de Giraf

Toen het receptenboekje op de deurmat viel was ik natuurlijk erg benieuwd. Van de voorkant werd ik direct vrolijk. Je krijgt meteen een eerste indruk van de inhoud door de leuke foto’s. De inhoudsopgave is duidelijk en simpel, het receptenboek is ingedeeld in categorieën op leeftijd. De eerste hapjes zijn voor kinderen vanaf 4 maanden, dan krijg je recepten voor vanaf 6 maanden, daarna 9 maanden en als laatste 12 maanden.

mijn babyrecepten sophie de giraf, babyreceptenboek, eerste babyhapjesOm recepten makkelijk te kunnen terug vinden is er ook een receptenlijst opgenomen in het boek. Wanneer ik er snel doorheen blader valt me op dat ieder recept uitgewerkt is met een foto. Erg leuk!

Wanneer introduceer je vast voedsel >>

Zelf babyhapjes maken

Vooraf heb ik de inleiding van het receptenboek gelezen. Een mooie inleiding niet direct gericht op voeding maar op het gehele moederschap op zich. Ook las ik dat de recepten beoordeeld zijn door een kinderarts, dit geeft me ook wel een fijn gevoel want ik wil mijn dochter wel wat aanbieden wat ook echt past bij haar leeftijd.

Het eerste recept is perzikmoes. Dit vond ik meteen leuk. Wanneer je potjes fruit haalt kom je dit nooit tegen! Een echt uniek recept in mijn ogen. Deze had ik direct op mijn lijstje gezet, maar helaas geen perzik te krijgen in de supermarkt.

De volgende die me opviel was appel-kaneelmoes. Ik wist niet dat mijn kind al een snufje kaneel mocht hebben dus vond het wel gaaf deze te maken. Ook de eenvoudige perenmoes stond op mijn menu.

Lekkere babyrecepten

De recepten zijn erg duidelijk en overzichtelijk. Zowel de bereidingstijd van het gerecht als de duur van de voorbereiding staan genoteerd. Je ziet snel wat je precies nodig hebt en de stappen zijn duidelijk en eenvoudig. Bij sommige recepten staat er onderin nog een tip voor bijvoorbeeld een extra toevoeging.

De stappen die omschreven staan in dit babyreceptenboek zijn logisch en makkelijk op te volgen. Wanneer het geheel staat te pruttelen zet je de eierwekker en heb je ruimte om je materiaal van de voorbereiding op te ruimen. De aangegeven tijd van bijvoorbeeld koken komt goed overeen met de werkelijkheid, ik had alleen af en toe wat extra water moeten toevoegen.

Wanneer je meer wilt maken om in te vriezen vermenigvuldig je de hoeveelheid natuurlijk gewoon, de bereidingstijd houd ik dan zelf even in de gaten.

Wat vond Alessia?

Als eerste had ik de perenmoes aangeboden, ze vond het heerlijk! De substantie is goed weg te happen/slikken. Erg benieuwd was ik naar de appelmoes met kaneel, maar ook die ging er goed in zoals je op de foto kunt zien.  Nu de supermarkt maar in de gaten houden voor perziken.

Eindconclusie

Ik vind dit babyreceptenboek een heel leuk boek en een echte aanvulling op hapjes die je zelf al wel kunt verzinnen of van internet kunt halen. Wanneer ik vooruit blader zie ik dat ik groentebouillon mag gaan combineren met flesvoeding vanaf 5 maanden, dus dit staat nu op mijn to-do list! Vanaf 6 maanden komen er weer meer vaste hapjes bij met als tipje van de sluier een witlofhapje.

Ik ben enthousiast en blijf hier lekker mee experimenteren, voor mij een ware aanvulling in mijn ‘babykast’.

 

Mijn babyrecepten met Sophie de giraf 100 heerlijke recepten voor eerste hapjes

Shop via Bol.com

mijn babyrecepten sophie de giraf, babyreceptenboek, eerste babyhapjes, babyhapjes zelf maken

mijn babyrecepten sophie de giraf, babyreceptenboek, eerste babyhapjes, babyhapjes zelf maken

Lees ook: je baby goed laten boeren is belangrijk >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG20240219093541

Boekreview – Toen ik jouw grote broer werd

Nog heel eventjes en Morris is grote broer. Iets wat voor iedereen best spannend is. Na 4,5 jaar alleen te...
IMG20240219093524

Review – Yumi Yay night light

Voor de babykamer waren wij nog op zoek naar een klein nachtlampje met verschillende standen licht en een automatische stoptijd....
IMG20231104161222

Klorofil speelset: De Dennenappel

Een tijdje geleden ontving Morris van Klorofil ‘De camper’ en dit was meteen en hit. Toen ik hem vertelde over...