Poep en plas praat …

30 april 2020

De eerste keer dat ik merkte dat Puk zijn poep voelde opkomen was afgelopen zomer. Hij zal een maand of 16 zijn geweest, eigenlijk echt nog heel jong. Ik had het badje buiten gezet en Puk zijn luier uit gedaan. De luier gooide ik op het gras naast het badje neer en ik zette meneer lekker in zijn blootje in het water. Na een tijdje kwam hij het badje uit, pakte zijn luier op en riep “aan”.

Lees ook: help, mijn kind loopt achter >>

‘Hoe grappig zou het zijn als ik straks inderdaad een drolletje in zijn luier vind’, dacht ik nog en nam mijn kind serieus en deed zijn luier weer aan. Echt, nog geen minuut later had hij gepoept! Ik wist niet goed of ik dit heel serieus moest nemen, of dat dit gewoon toeval was. Wel ging ik hem vanaf die periode wat meer zindelijkheidstraining-broekjes, Zoocchini oefenbroekjesbetrekken bij het wc gebeuren.

Zindelijkheidstraining

Als ik zelf naar het toilet moest benoemde ik dat ik naar de wc ging en wat ik ging doen, en ook als puk plas of poep in zijn luier had vertelde ik dat aan hem. Zo leerde hij al snel onderscheid ( of onderschijt? ) tussen plas en poep en ging hij steeds vaker aangeven dat hij aan het plassen of poepen was.Noem mij lui, maar eigenlijk heb ik er daarna niet veel meer aan gedaan. Ik vond hem ook nog wel een beetje jong om aan zindelijkheidstraining te gaan doen.

Rond zijn 20ste maand heb ik een brilverkleiner gekocht. En ja hoor, er kwam zowaar een plasje uit toen hij voor de eerste keer op de wc zat. Super trotse mama! Sindsdien plast hij af en toe op het toilet. Soms lukt het, en soms niet. Als het lukt mag hij een sticker plakken.

plas stickers, plas en poep formulier , beloningsformulier zindelijkheids training

Dit plas en poep formulier kan je hier downloaden

Zoocchini oefenbroekjes

Sinds een aantal dagen hebben we nu ook zindelijkheidstraining-broekjes van het merk Zoocchini in huis. Deze oefenbroekjes zijn gemaakt van superzacht organisch katoen. Met een dikke laag dubbelzijdig badstof voering erin voor de kleine ongelukjes. Echt ideaal!

Wat gebeurd er bij een ongelukje?

De eerste keer dat Puk een ongelukje had in het broekje was gelijk een hele plas. Het laagje met badstof kon dit by far niet tegenhouden. Ook wel een beetje naief van mij want het was in de ochtend, net na zijn fles. De tweede keer werd het wel netjes opgevangen. Ik zag wel dat hij geplast had. Maar het lekte niet door.

De oefenbroekjes zijn er in verschillende prints voor jongens en meiden in de maten 2-3 jaar en 3-4 jaar. Ze zijn er in leuke pakketjes van 3 stuks maar ook los te verkrijgen. Je kunt deze oefenbroekjes shoppen bij www.kleinegiraf.nl

Liefs Saskia

Lees ook: luierbroekjes, handig of niet >>

zindelijkheidstraining-broekjes, Zoocchini oefenbroekjes

zindelijkheidstraining-broekjes, Zoocchini oefenbroekjes
Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG20240219093541

Boekreview – Toen ik jouw grote broer werd

Nog heel eventjes en Morris is grote broer. Iets wat voor iedereen best spannend is. Na 4,5 jaar alleen te...
IMG20240219093524

Review – Yumi Yay night light

Voor de babykamer waren wij nog op zoek naar een klein nachtlampje met verschillende standen licht en een automatische stoptijd....
z8-xmas-24mood0809-24980

Feestkleding voor de kleintjes

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat veel mensen zich klaar maken voor de feestdagen....