Dagje uit met de Dooky cover

23 augustus 2019

Vorig weekend hebben we de Dooky cover mogen uittesten, en wat kwam dat goed uit! We hadden een uitje naar de Antwerpse Zoo gepland, en het beloofde die dag mooi, zonnig weer te worden. Dus kwam een zonnekap zeker goed van pas!

Zonnekap voor de kinderwagen

Recent is er heel wat ophef geweest over het bedekken van de kinderwagen met een hydrofiele doek tijdens een warme zomerdag. Dit zou een tekort creëren aan frisse lucht, waardoor de temperaturen in de kinderwagen aanzienlijk zouden stijgen. En eerlijk gezegd, zijn ook wij hier schuldig aan. Ervan uitgaande dat we zo de warme zonnestralen buiten hielden, legden we wel eens nietsvermoedend een luierdoek over de kinderwagen. Maar helaas blijkt dus dit niet zo’n goed idee te zijn. De Dooky cover is wél een veilig alternatief, omdat je het als een zonnekap kan installeren over de kinderwagen of autostoel. Hierdoor creëer je voldoende ventilatie én UV-bescherming. Met een gerust hart konden we er dus mee op daguitstap vertrekken. 

zonnekap baby, dooky, dooky cover test, dooky review, babylabelWat is een Dooky cover

Maar wat is dat nu, zo’n Dooky cover? Het is een doek gemaakt van 100% katoen, die beschermt tegen UV-stralen, zon, wind, licht, koude en lichte regenval. Hij is gemakkelijk te vast te maken door middel van de 5 kunststof ringetjes die je meegeleverd krijgt. Je klikt deze ringetjes vlot aan de kap van de kinderwagen en strikt de lusjes aan de stangen, waardoor je een gezellig schermpje creëert.

Zodra je het doek niet als volledig scherm gebruikt, kan je het oprollen dankzij de klittenband strips die eraan bevestigd zijn. Zo kan je het bijvoorbeeld ook nog een tikkeltje laten hangen, zodat je kindje een beetje kan rondkijken, maar toch wat afgeschermd is. Dat vonden we ideaal tijdens ons dagje dierentuin. Op die manier konden we de indrukken (en uiteraard de felle zon) even beperken zodra Charlotte nood had aan wat rust.

We hadden gehoopt dat ze haar middagdutje in de buggy zou doen en daarbij zou de Dooky cover handig van pas komen. Maar uiteraard was onze kleine meid echter veel te nieuwsgierig. Ze was naar alles rondom haar aan het kijken en weigerde te slapen. Uiteindelijk hebben we de cover voornamelijk als zonnekap gebruikt.

Universele zonnekap

Handig is ook dat de Dooky cover niet veel plaats inneemt. Ofwel laat je hem gewoon aan de kap van de kinderwagen hangen, ofwel kan je hem gemakkelijk opvouwen en wegsteken. En met zo’n overvolle luiertas vinden we dat zeker een pluspunt 😉 Goed om weten is bovendien dat deze cover universeel is en dus geschikt is voor alle soorten reiswiegjes, autostoeltjes groep 0+, kinderwagens en buggy’s. Hij groeit als het ware met jouw kindje mee.

Voor iedereen die graag eens gaat wandelen met de kinderwagen kunnen we de Dooky cover zeker aanraden. Het is een veilig alternatief voor een hydrofiel doek, gemakkelijk in gebruik en is verkrijgbaar in verschillende kleurtjes en printjes>> Kijk hier

 

zonnekap baby, dooky, dooky cover test, dooky review, babylabel, kinderwagen zonnekap

zonnekap baby, dooky, dooky cover test, dooky review, babylabel

zonnekap baby, dooky, dooky cover test, dooky review, babylabel, kinderwagen zonnekap

zonnekap baby, dooky, dooky cover test, dooky review, babylabel, kinderwagen zonnekap

Bekijk ook: populaire kinderwagens van dit moment >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG20240219093541

Boekreview – Toen ik jouw grote broer werd

Nog heel eventjes en Morris is grote broer. Iets wat voor iedereen best spannend is. Na 4,5 jaar alleen te...
IMG20240219093524

Review – Yumi Yay night light

Voor de babykamer waren wij nog op zoek naar een klein nachtlampje met verschillende standen licht en een automatische stoptijd....
DEMInext_Caviar_Carry_cot_Caviar_Rider-board_Hamburg_GL_9565

­­DEMI next van Nuna, de nieuwe combi-kinderwagen.

Stijlvol en comfortabel, de gloednieuwe combi-kinderwagen DEMI next van Nuna belooft een ultieme ervaring voor moderne ouders en hun kleintjes....