Welkom, kleine zonnetje! Dit zijn dé zomertrends voor geboortekaartjes

22 juni 2023

Wanneer je dit leest, ben je misschien hoogzwanger van je eerste, tweede of wie weet hoeveelste baby. Proficiat! Dat betekent ook dat je een zomerbaby verwacht. Hoe heerlijk. De dagen zijn extra lang, dus nog meer tijd om van elkaar te genieten. De mensen zijn een pak meer relaxed, een babyborrel kan je gezellig in de tuin doen en – last but not least – je baby hoeft geen vijf laagjes kledij én dekentje nodig. Ben je nog op zoek naar ideeën voor je geboortekaartje? Dan ben je net op tijd en hier helemaal aan het juiste adres. Dit zijn de zomertrends!

Allemaal beestjes

Ok, er is niets schattigers dan je baby – maar op een stevige tweede plaats staan toch dieren. En dan vooral babydiertjes. Ze blijven het enorm goed doen op  geboortekaartjes. Met stip op één in de zomer: vogeltjes. Vaak blijft het dan bij een eenvoudig ontwerp met wolken, een stralende zon en een vogeltje in een hoekje van het kaartje. Nog een topper in de zomer: leeuwen. Tja, het sterrenbeeld leeuw is natuurlijk hét zomersterrenbeeld bij uitstek. Die link is dus snel gelegd! 

Eenvoud siert

De meest hippe geboortekaartjes zijn eigenlijk de eenvoudigste. Uiteindelijk is er maar één ding dat telt, en dat is het fijne nieuws dat jullie een klein zonnetje kregen. Laat voor deze trend dus alle tierlantijntjes en versieringen achterwege en ga voor eenvoud. De naam in een sierlijk lettertype, een elegante strook kleur als achtergrond, et voilà. Klassiek en stijlvol, zonder gedoe. 

Ga voor een rode draad

Niet alleen voor het geboortekaartje moet je op voorhand knopen doorhakken, ook voor de geboortebedankjes moet je al lang op voorhand de juiste afspraken maken en een stijl kiezen. Waarom zou je het jezelf moeilijk maken door twee keer te moeten beslissen? Ga voor je geboortebedankjes helemaal verder in dezelfde stijl als je geboortekaartjes. Dat komt heel elegant en doordacht over en bespaart jou heel wat denkwerk. Win-win! 

Stralend als de zon 

Geel en oranje zijn de zonnekleuren bij uitstek en passen dus perfect op een zomers geboortekaartje. Maar wie écht wil stralen, gaat voor goud. Geboortekaartjes met gouden print vallen altijd op, zien er erg elegant uit en hebben een luxueuze uitstraling. Daarbij is het goud op zich al zo mooi, dat je kaartje verder niet al te veel versiering behoeft. Kies je favoriete lettertype, druk de naam van je zonnetje in warm goud – of rosé goud als je iets anders-dan-anders wil – en je kaartje is zo goed als klaar. Een aankondiging als de stralen van de zon, kan het nog mooier? 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

raamsticker-blauw-beer-maan.480.p1

Geboortesticker op het raam – zo maak je jouw aankondiging uniek!

Wauw, jullie verwachten een klein wondertje. Zo mooi! Een mooie tijd waarin veel geregeld mag worden, en natuurlijk niet te...
image

Maak je eigen unieke geboortekaartjes: Een gids voor aanstaande ouders

Er is niets opwindender dan de geboorte van je kind aankondigen met een prachtig, uniek geboortekaartje. Het ontwerpen van je...
geboortekaartje

Pimp je geboortekaartjes: 6 manieren

Het ontwerpen van het geboortekaartje van je toekomstige spruit is iets groots. Je wil niet alleen dat het mooi is,...