Pimp je geboortekaartjes: 6 manieren

21 december 2022

Het ontwerpen van het geboortekaartje van je toekomstige spruit is iets groots. Je wil niet alleen dat het mooi is, het mag ook best wel speciaal zijn. De beste manier om je kaartje te laten opvallen, is door het te pimpen!

Labeltje

Een label bevestigen aan je geboortekaartje is populairder dan ooit. Je geeft je kaartjes er een instant speelse look mee. Je kan de geboortedatum op het label laten printen, of een leuke quote zoals ‘om voor altijd van te houden’. Het labeltje kan op verschillende manieren bevestigd worden aan het kaartje, zoals met een lintje of een touwtje.

Babyfoto

Wanneer jullie zelf geboortekaartjes maken, komen jullie misschien tot de conclusie dat je graag een foto van je baby wil delen met je familie en vrienden. Voeg een babyfoto toe aan je geboortekaartje voor een extra persoonlijke touch. Iedereen zal vertederd zijn bij het zien van je pasgeboren spruit! Maak de foto vast aan je kaartje door middel van een paperclip, washi-tape, een jute touwtje of een fluwelen lintje. Wil je meer dan één foto toevoegen? Kies dan voor een fotostrip met vier kleine fotootjes.

Houten vormpje

Onze persoonlijke favoriet is het toevoegen van een houten vormpje aan je geboortekaartjes. Een houten hartje, maantje, sterretje of strikje geeft je kaartje een superhippe en leuke touch! De vormpjes kunnen meestal eenvoudig bevestigd worden aan het kaartje door middel van een plakstrikje aan de achterzijde. Je kan de vormpjes ook gebruiken om er je enveloppen mee te pimpen!

Satijnen strikje

Naast hout, een label of een foto, is een strikje ook altijd een leuke extra om je kaartje specialer te maken. Zeker wanneer je gaat bevallen van een meisje en je houdt van roze en girly accenten is een satijnen strikje een uitstekend idee!

Originele vorm

De meeste geboortekaartjes hebben een gestandaardiseerd formaat zoals een rechthoek of een vierkant. Je kan je kaartje laten opvallen door te kiezen voor een ietwat uniekere vorm zoals een cirkel, boogvorm, wolkvorm, ruitvorm, hartvorm of de vorm van een vlag.

Uitnodiging

Vind je het handig om je vrienden en familie ook meteen uit te nodigen voor de babyborrel? Dan kan je hiervoor een los labeltje gebruiken. Voorzie een korte tekst en alle praktische gegevens zoals de datum, het tijdstip en de locatie. Vergeet niet te vragen of je gasten hun aanwezigheid tijdig bevestigen, en wat je graag als felicitatie voor de geboorte krijgt!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG20240219093934

Review – Timboo wipes, herbruikbare doekjes

Met een baby opkomst heb je flink wat verzorgingsproducten nodig. Van het Belgische merk Timboo had ik nog niet gehoord....
IMG20240218171807

Review – Natruba bijtring en hydrofiele luiers

Van het Deense merk Natruba had ik nog nooit gehoord, leuk dat ik dit dan ook mocht reviewen. Toen ik...
haren-wassen-baby

De eerste haartjes wassen? Hier moet je op letten!

Opeens is het hoofd van jouw baby of peuter bedekt met een dikke bos haar. Dat ging sneller dan gedacht!...