Verstoppertje spelen met Woezel & Pip

30 december 2020

Alessia is nu 15 maanden en dat wil zeggen dat ze het steeds meer door krijgt als wij er even niet zijn. Natuurlijk komen we altijd terug, maar dat moet ze nog even door krijgen. Het Woezel en Pip verstoppertje spel is een ideale manier om dit begrip tastbaar te maken. En wij mochten deze uitgebreid testen!

Ook leuk: speelgoed leeftijd 0-3 jaar >>

Verstoppertje spelen

De verpakking nodigt echt uit om te spelen. De vrolijke kenbare kleuren van Woezel en Pip zijn duidelijk zichtbaar op het blik. Door het kijkvenster kun je Woezel al zien zitten. Alessia werd helemaal enthousiast en wilde direct de inhoud van het blik gaan verkennen. In het blik vind je Woezel, spelregels en 24 kaartjes met onderwerpen. Allen overzichtelijk verpakt en gemakkelijk uit te pakken.

woezel en pip speelgoed, woezel en pip verstoppertje spel, verstoppertje spel, leren verstoppertje spelen

Woezel & Pip verstoppertje spel

Batterijen (2x AAA) zitten niet inbegrepen, dit staat netjes op het blik vermeld dus zorg dat je deze in huis hebt om meteen van start te kunnen gaan. De batterijen plaats je door een kruiskopschroef van klein formaat los te draaien. Kinderen kunnen deze dus nooit zelf openen.

woezel en pip speelgoed, woezel en pip verstoppertje spel, verstoppertje spel, leren verstoppertje spelen

Spelregels

De spelregels bestaan uit verschillende niveau’s aansluitend bij verschillende leeftijden. Niveau 1 telt van 6 – 12 maanden. Niveau 2 is voor dreumesen van 1 – 2,5 jaar en niveau 3 voor peuters van 2,5 – 5 jaar. Er staat per niveau omschreven hoe je het spel kunt spelen met je kindje en in mijn ogen sluit dit ook echt aan bij de leeftijd.

Niveau 1

Bij niveau 1 speel je nog ‘open kaart’. Je laat aan je baby zien waar je Woezel verstopt en legt er bijvoorbeeld een zakdoek overheen en zet hem aan. Woezel maakt dan geluid. Op die manier kan je baby gaan ‘zoeken’ en de zakdoek er vanaf trekken.

Waar ligt Woezel?

Niveau 2

Gezien de leeftijd van Alessia heb ik voor niveau 2 gekozen. Eerst heb ik Alessia Woezel zelf laten ontdekken. Ze heeft er mee rond gelopen toen hij stil was en toen hij geluid maakte. Daarna heb ik hem (zoals geadviseerd wordt) op vrij eenvoudige plekken verstopt. Je zet hem aan als je hem neer zet en na 10 seconden zal hij gaan roepen. In het filmpje kun je precies zien hoe Alessia reageert op het spel.

Het roepen van Woezel is niet super hard dus het uitzetten van omgevingsgeluiden zoals een radio vind ik wel gewenst. Je dreumes zal dan duidelijker Woezel kunnen horen. Het stemgeluid komt overeen met zoals ik Woezel van tv ken, iets wat ik belangrijk vind want het moet herkenbaar zijn.

De manier waarop geroepen wordt is ook erg prettig en leuk. Woezel roept 5x op verschillende manieren en herhaalt dit totdat je hem uitzet (dus wanneer hij gevonden is).

Bekijk dit leuke filmpje

Niveau 3

Niveau 3 werkt met de voorwerpkaartjes. Geadviseerd wordt om de kaartjes vooraf door te kijken om er zeker van te zijn dat deze voorwerpen in huis zijn. In dit niveau kun je Woezel verstoppertje ook met meerdere kinderen spelen.

Wanneer je met 1 kind speelt kies jij als ouder zijnde 3 kaartjes met afbeeldingen. Daarna moet jouw kindje zijn handen voor de ogen doen en verstop je Woezel op één van de drie plekken van de afbeeldingen. Wel zorg je ervoor dat alle voorwerpen in dezelfde ruimte zijn. Wanneer Woezel verstopt is zet je hem aan en kan je kind aan de hand van de voorwerpenkaartjes gaan zoeken.

Wanneer je met meerdere kinderen speelt doe je eigenlijk hetzelfde alleen gaan de kinderen samen met de voorwerenkaartjes op pad.

speelgoed kind 1 jaar, speelgoed kind 2 jaar, dreumes speelgoed, baby speelgoed, woezel en pip speelgoed

Leerzaam spel

Zelf vind ik de kaartjes ook nu al leuk om voorwerpen te benoemen. Alessia is erg leergierig en vond het ook al erg leuk om de kaartjes te bekijken. Je zou ze zelfs nog los kunnen gebruiken met een peuter. Je kunt ze de voorwerpen bijvoorbeeld in de kamer laten zoeken.

Eindconclusie

Ik vind het Woezel en Pip verstoppertje spel echt erg leuk. De verschillende niveaus en het werken met de voorwerpenkaartjes maakt het een veelzijdig spel waarin je dus goed kunt variëren. De manier waarop Woezel roept is kindvriendelijk en speels. Ook dat ze leert wat het begrip “verstoppertje spelen” betekent en dat ook wij terug komen als we even weg zijn is mooi meegenomen.

Het allerbelangrijkste is wat Alessia ervan vindt, en ik denk dat dat wel duidelijk is in dit filmpje ;).

speelgoed kind 1 jaar, speelgoed kind 2 jaar, dreumes speelgoed, baby speelgoed, woezel en pip speelgoed

speelgoed kind 1 jaar, speelgoed kind 2 jaar, dreumes speelgoed, baby speelgoed, woezel en pip

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG20240219093541

Boekreview – Toen ik jouw grote broer werd

Nog heel eventjes en Morris is grote broer. Iets wat voor iedereen best spannend is. Na 4,5 jaar alleen te...
IMG20240219093524

Review – Yumi Yay night light

Voor de babykamer waren wij nog op zoek naar een klein nachtlampje met verschillende standen licht en een automatische stoptijd....
kleine-kinder-schoenen

Hoe je online hoogwaardige babykleding kunt vinden voor een mooie prijs

Het vinden van hoogwaardige baby- en peuterkleding voor een mooie prijs kan een uitdaging zijn, maar met de opkomst van...