Kraantje open, kraantje dicht …

23 oktober 2020

Vanaf baby af aan maken kinderen kennis met in bad gaan. Bij Alessia (nu bijna 2 jaar) blijft dit favoriet! Het is een momentje voor haar zelf. Heerlijk in warm water en het liefst met zoveel mogelijk speelgoed. Bij badspeelgoed denk je al snel aan bad eendjes en emmertjes, maar bij de Kleine Giraf vindt je nog veel meer. Wij mochten samen het Sophie de Giraf badspeelgoed Pipes folies testen. Uitpakken maar!

Sophie de Giraf badspeelgoed

De doos geeft precies aan wat de bedoeling is en wat er allemaal in zit. De meeste onderdelen zitten in plastic zakjes verpakt. Handig, want je ziet meteen wat je allemaal hebt.

De kleuren zijn erg leuk gekozen, felle primaire kleuren die kinderen erg aanspreken.

De gebruiksaanwijzing geeft door middel van plaatjes aan hoe je het geheel in elkaar kunt zetten. De eerste keer gaat dit wat moeizaam en stroef, maar dit betekent aan de andere kant wel dat je kindje het ook niet zomaar uit elkaar trekt in bad.

Handig is om het eerst helemaal in elkaar te zetten en dan te plaatsen in bad (of de douche, want dat kan ook!).

En dan, badderen maar…

Eenmaal opgehangen in bad (wat echt super eenvoudig gaan met de zuignappen) is het aan Alessia om het uit te proberen. We gaan ontdekken wat er nu eigenlijk allemaal kan gebeuren met de verschillende kraantjes.

Tip, om te zien wat er allemaal gebeurd zou ik eerst alle kraantjes dicht doen en het bakje vullen. Dit geeft al meteen een leuk effect, want hoe voller het bakje is hoe meer Sophie de giraf omhoog komt. Erg grappig volgens Alessia ;).

Waarom Sophie de Giraf speelgoed favoriet is >>

Dit kan heel makkelijk met het bijgesloten emmertje. Ideaal voor kleine kinderhandjes. Alessia vond het alleen nog moeilijk inschatten wanneer ze nou precies bij het bakje was en gooide het emmertje af en toe te vroeg om, maar dat mocht de pret niet drukken haha.

Wanneer het bakje vol is kun je de kraantjes opendraaien. Deze gaan vrij stroef, Alessia kreeg met moeite het kraantje bij het rad zelf open. De overige kraantjes hebben wij voor haar open moeten draaien. Houd hier dus wel even rekening mee.

Je kunt alle drie de kraantjes tegelijkertijd open draaien, ik zelf vind het effect het leukst wanneer je steeds voor een ander kraantje kiest. Hierdoor is de waterdruk natuurlijk hoger zodat je beter kunt zien wat er gebeurd. Alles werkt perfect! Het rad draait wanneer je het rechterkraantje open zet. De sproeier sproeit bij het onderste kraantje en wanneer je de linker kraan open zet zal de schildpad stijgen.

Wat een badplezier!

Doordat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn blijft het leuk om ermee te spelen.

Uiteindelijk krijgen ze ook steeds meer handigheid in het gebruik van het emmertje en het draaien van de kraantjes. Alessia ging al graag in bad, maar is nu niet meer uit bad te krijgen haha.

Ook onder de douche is dit bad speelgoed super leuk te gebruiken. Je kun het emmertje vullen onder de stralen van de douche en de rest werkt natuurlijk gewoon hetzelfde. Het effect is net zo leuk!

Het speelgoed hangt goed stevig vast maar is wel eenvoudig te verwijderen. Je kunt alle onderdelen weer los maken en laten drogen op een handdoek. Dit laatste moet je wel de tijd geven want je kunt de onderdelen niet helemaal goed droog maken met een handdoek. Gelukkig zijn wel alle onderdelen open, dus het vocht kan wel weg.

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG20240219093541

Boekreview – Toen ik jouw grote broer werd

Nog heel eventjes en Morris is grote broer. Iets wat voor iedereen best spannend is. Na 4,5 jaar alleen te...
IMG20240219093524

Review – Yumi Yay night light

Voor de babykamer waren wij nog op zoek naar een klein nachtlampje met verschillende standen licht en een automatische stoptijd....
z8-xmas-24mood0809-24980

Feestkleding voor de kleintjes

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat veel mensen zich klaar maken voor de feestdagen....