8 baby gadgets die je niet mag missen in het eerste babyjaar

7 maart 2019

Ik schrijf dit op vakantie zittend aan het zwembad van ons huis in la Douce France. Ok, weliswaar gehuurd voor twee weken, but it feels like home… 😉 Na vijf dagen met onze vrienden en hun twee dochters (2,5 jaar en bijna 1 jaar) op vakantie te zijn, kom ik er achter dat zij iets hebben wat wij niet hebben. Namelijk een plastic slab… Terwijl beide dochters al netjes aan tafel zitten met hun plastic slab, ben ik of Olivier nog naarstig op zoek naar de stoffen variant. Maar die blijken steeds in de was te zitten. En wij blijven geirriteerd achter, zonder slab. En dus vraag ik mij af waarom niemand in ons vierenhalf jarig ouderschaps bestaan, ons heeft ingelicht over het nut van de plastic slab en andere onmisbare baby gadgets.

Na dit euvel, bedacht ik mij dat het best handig is om een baby gadgets musthave lijst samen te stellen, die eigenlijk in je kraamlijst behoren te staan (samengesteld met behulp van een aantal vakkundige moeder vriendinnen). Hopelijk helpt het je om wel goed voorbereid het ouderschap in gaan, of je er achter te laten te komen dat het ook anders kan.

Onmisbare baby gadgets

Baby gadget 1: Plastic slab

Met stip op nummer 1, de plastic slab. Deze hoef je namelijk niet in de was te gooien maar gooi je met de afwas in de afwas machine… En maakt je leven dus een stuk makkelijker. Au revoir stoffen slab. Een tip van de vriendin die mee op vakantie is, wel een zachte plastic slab en niet met klittenband want dan trekken ze hem zo los. Je hebt ook de variant met mouwen, die hebben we tot nog toe niet echt nodig gehad want zelf eten, ho maar. O ja, hij is nog maar 1…

Baby gadget 2: ThermosFLESje

Nee niet een thermosfles, maar een fles die ook een gelijk een thermosfles is. Een vriendin tipte mij deze omdat haar dochter nogal langzaam dronk en de melk dan koud werd. Wij gebruikten hem vooral voor de nacht en/of ochtendfles. Bij het naar bed gaan met kokend water vullen. De volgende ochtend, wat melkpoeder en eventueel wat koud water toe voegen. Viola; een kant-en-klaar flesje. Zodat je met je slaperige hoofd niet eerst bij de waterkoker hoeft te gaan wachten. En uiteraard is de fles voor op reis en onderweg ook ideaal.baby gadgets

Baby gadget 3: Opklapbadje van Stokke

Wij hebben een kleine badkamer en geen bad en dus is dit bad handig. Je kan hem gewoon in de hoek gooien zonder dat je er acht keer over heen struikelt. Om mee te nemen naar opa en oma, of op vakantie ook zeer geschikt!

Baby gadget 4: de Baby Björn wipstoel

Bij onze eerste, Melle, wist ik van het bestaan van dit wipstoeltje nog niet. Het zoontje van vrienden zat er in te wippen als een malle! Toen wist ik dat ik voor de toen nog baby-to-be ook zo’n babystoeltje wilde hebben. Superlicht, makkelijk inklapbaar en je baby vermaakt zich opperbest.

Baby gadgets 5: De domoor

Deze drinkbeker is niet alleen heel handig maar ook knap voor je interieur. Melle gebruikte hem veel, en kon door die grote oren al heel snel deze beker vasthouden. Uiteraard eerst kleine beetjes drinken erin doen, want anders heb je uiteraard een waterballet.

Baby gadget 6: De grote hydrofiel doek

Tegenwoordig overal te krijgen en denk dat ondertussen elke ouder er minimaal drie in bezit heeft. Maar mocht je deze dus nog niet hebben, en totaal hebben gemist dat ze überhaupt bestaan. Koop er minstens drie want ze zijn multifunctioneel! Als slab (oh nee, ik heb nu een plastic slab), tegen de zon, voor borstvoeding geven, als tafelkleed, als strandlaken of als zonnehoedje.

Baby gadget 7: De liggende paraplubuggy

Naast de kinderwagen met reiswieg, maxicosi en buggy, is dit echt een uitvinding. Namelijk de ‘goedkope’ buggy die je ook plat kan leggen. Ideaal voor bijna elk uitje buiten de deur. Is je kindje moe? Ligstand aan en slapen maar. Ander bijkomende voordelen van deze paraplubuggy is dat hij licht en klein is en je hem dus makkelijk mee kan nemen in de auto en zelfs op de fiets.

Baby gadgets 8: Verschoonmatje met opbergvakjes

Een verschoningsmatje is iets wat heel handig is als je de bank van vrienden netjes wilt achterlaten. Maar het verschoningsmatje met opbergvakjes is de must have… Want het scheelt je namelijk een hoop gezeul. Je hoeft dan namelijk niet de hele tas eerst mee te slepen, om vervolgens te graven in de tas naar een luier en de doekjes.

En aangezien nummer 1 pas sinds gister in mijn lijst staat. Zijn er vast meerdere musthave babygadgets, die ik en mijn vriendinnen hebben gemist. Voel je vrij om deze lijst aan te vullen! 😉

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
image-1

Nieuw: Stokke introduceert SNOOZI™ wieg

Stokke, de Scandinavische producent van hoogwaardige kinderproducten, heeft het wiegconceptopnieuw vormgegeven met de nieuwe Stokke® Snoozi. Afgelopen herfst werd Snoozi...
IMG20240219093934

Review – Timboo wipes, herbruikbare doekjes

Met een baby opkomst heb je flink wat verzorgingsproducten nodig. Van het Belgische merk Timboo had ik nog niet gehoord....