Review – Timboo wipes, herbruikbare doekjes

25 februari 2024

Met een baby opkomst heb je flink wat verzorgingsproducten nodig. Van het Belgische merk Timboo had ik nog niet gehoord. Ook van het merk Monjour (voorheen Poupon) is nieuw voor ons. Extra leuk om kennis te maken met deze mooie, voor mij nieuwe merken!

Timboo wipes herbruikbare doekjes

De herbruikbare doekjes van Timboo komen in een verpakking van zes stuks. Zodra ik de doekjes uit de verpakking haalde viel mij direct hun zachtheid op. De doekjes zijn echt mega zacht en zijn gemaakt van bamboetextiel. Bamboetextiel heeft verschillende voordelen, zo is dit hypoallergeen, antibacterieel en heeft het een groter absorberend vermogen dan katoen.

De doekjes zijn van een mooi formaat, namelijk 20 bij 20 cm. De kleur is mooi neutraal en niet schreeuwerig, helemaal in onze stijl van de babykamer. De wasbare doekjes kunnen op talloze manieren gebruikt worden. Zo kunnen ze ingezet worden als bijvoorbeeld snoetenpoetsers maar ook dienen als billendoekjes. Handig voor het milieu dus! Verder moeten de doekjes gewassen worden op 40 graden.


Ik ben zeer te spreken over de zachtheid van deze doekjes. Handige bijkomstigheid is dat Timboo aangeeft dat de doeken doordat ze van bamboo zijn, beter absorberen dan katoen. Ik ben erg benieuwd en kan niet wachten ze te gebruiken bij de verzorging van de baby.

Monjour

Ook van dit merk had ik geen weet. Monjour komt in een stijlvol flesje met handig pompje. Daarnaast is de geur niet overheersend maar vrij neutraal. Monjour geeft aan de billetjes van de baby in alle zachtheid te reinigen terwijl het een beschermende laag op de huid achterlaat. Die laag biedt bescherming tegen de agressies die gepaard gaan met vocht en het wrijven van de luier. Het verzacht en beschermt de gevoelige babyhuid voor roodheid en irritatie. Dit klinkt goed, want uit ervaring met Morris weet ik hoe naar en pijnlijk rode billetjes kunnen zijn!

Monjour bestaat uit een 100% natuurlijke formule die olijfolie bevat. Verder is het hyperallergeen.
Ook in gebruik is Monjor eenvoudig. Eerst goed schudden en vervolgens kun je dit op het doekje van Timboo doen en hiermee insmeren. Het is niet nodig om af te spoelen, wel goed laten drogen.

Het broertje van Morris kan elk moment geboren worden en ik denk dat deze verzorgingsproducten zeker van meerwaarde kunnen zijn. Persoonlijk vind ik het ook een prettig idee dat ik door gebruik te maken van deze producten rekening houdt met het milieu.
 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderopvang

De keuze tussen crèche en kinderopvang: een belangrijke beslissing

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, zeker wanneer het gaat om de zorg en opvoeding. Een...
DSC05746

Review – Urban Iki fietstoel

Sinds de zwangerschap lukt het mij niet meer, lekker samen fietsen. Dat vind ik erg vervelend! Maar ik kijk er...
wasbare-luier

Wasbare luiers: de voor- en nadelen

Als ouder ben je constant bezig met het maken van keuzes voor je kinderen. Welke kleren krijgen ze aan in...