Kraamweek afgelopen: wat nu?

23 april 2019

Een vriendin van mij is kraamverzorgende. Ze vroeg zich af hoe het er in de gezinnetjes aan toe gaat wanneer de kraamweek afgelopen is. Ik snap best haar nieuwsgierigheid wel! Dus vertel ik jullie graag hoe ons ritme er na de kraamweek uitzag. Dit is natuurlijk bij ieder gezinnetje anders, het kan dan dus ook zo zijn dat je je hier helemaal niet in kunt vinden. Maar ook dan hoor ik dat graag van je 😉

De kraamweek

Wout is ons eerste kindje. Alles is nieuw en spannend, dus dan is de kraamweek wel echt super fijn om in een ritme te komen en hulp te hebben. In de kraamweek heb je eigenlijk niet zo heel veel om handen. Je voedt om de drie uur, doet de baby in bad, slaapt ’s middags, schuift aan bij het avondeten en that’s it! Meer hoefde ik niet te doen. Heerlijk! Ik heb dan ook echt onwijs genoten van die week.

Maar dan… Aan het einde van die week sta je er dan toch echt alleen voor. Geen hulp meer in de huishouding en niet meer even snel vragen hoe dit of dat ook alweer zat. Maar nu mag je je eigen ritme gaan zoeken.Toen mijn kraamzorg vertrok vond ik het vooral heel spannend hoe ik het allemaal moest aanpakken. Ik heb het dan ook maar gewoon op me af laten komen.

Kraamweek afgelopen

Ik gaf Wout netjes om de drie uur zijn voeding en deed het poetsen en de wasjes ergens tussendoor wel. Lukte dit niet? Jammer dan, morgen weer een dag. Hierdoor lag er soms wel wat meer was dan dat ik normaal heb, of was de vloer een keer wat viezer dan normaal. Maar ik dacht bij mezelf, als mensen zich eraan storen gaan ze maar weer lekker naar huis haha. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik nu Wout alweer drie maandjes is, een planning gemaakt heb. Hierop heb ik van dag tot dag overzicht wat ik ‘moet’ doen. Zo heb ik voor mezelf de meeste structuur en duidelijkheid.

Uiteraard is dit voor iedereen ook anders en hebben sommige dit helemaal niet nodig. Maar voor mij werkt dit goed en ik heb netjes iedere keer mijn taken af en zelfs nog tijd over voor mezelf en om met de hond en de baby te spelen! Je ziet ook dat ik taken heb staan die ik iedere dag doe, en taken die ik 1x per week op een vaste dag doe. De meeste taken doe ik op mijn vrije dagen. De rest doe ik voordat ik ga werken. Dan komt manlief in een fris huis thuis en ik vertrek in een fris huis, wel zo fijn voor beide.

Hoe hebben jullie je ritme opgepakt nadat de kraamzorg is vertrokken? 

Kraamweek afgelopen: wat nu?

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kraammand

Zelf maken van een kraammand, 10 tips

De kraammand is een traditioneel geschenk dat aan de moeder van een pasgeboren baby in de kraamtijd wordt gegeven. Het...
zwangerschapsdepressie

Het leed dat roze wolk heet

Ik zou graag mijn verhaal met jullie willen delen zodat er meer ouders zijn die zich hierin kunnen plaatsen. Er...
geboorte, dochter geboren, kraamweek, geboorte baby meisje, babylabel, blog geboorte baby meisje

Welkom op de wereld kleine meid

Wanneer zou ze toch komen? Onze zoon was met 37,5 week geboren maar onze dochter zat nog prinsheerlijk in mijn...