(K)raamvisite

19 mei 2020

Onlangs is een van mijn beste vriendinnen voor de tweede keer moeder geworden. Vanwege covid-19 verliep het kraambezoek anders dan de kersverse ouders, familie, kennissen en vrienden zich hadden voorgesteld. kraamvisite tijdens corona tijd

TIP: schrijf een persoonlijke brief aan de baby >>

Hulplijn bij al mijn zwanger en babyvragen

Tijdens mijn zwangerschap genoot ik met volle teugen van het zwanger zijn maar zat ik ook barstensvol vragen. Ik wil graag alles tot in de puntjes uitgedacht hebben en laat graag niks aan het toeval over. Een van mijn beste vriendinnen was al moeder en ik bombardeerde haar constant met een breed scala aan vragen. Volgens mij is elk denkbaar onderwerp met betrekking tot zwanger zijn en bevallen langs gekomen. Toen na 39 weken Morris geboren werd bleef ik vragen en ervaringen op haar afschieten. Geen enkele vraag was te raar en met engelengeduld kreeg ik antwoorden, zelfs op een vraag met betrekking tot de kleur van Morris zijn poep!

Kraamvisite tijdens Corona tijd

Zwanger

Toen ik hoorde dat mijn vriendin zwanger was van een tweede was ik net zo enthousiast als zij. Samen met Morris hebben we flink geshopt voor de toekomstige spruit. Erg fijn om te zien dat ik niet de enige moeder ben die onnodig veel kleertjes aanschaft! Daarnaast was het ook vertederend om te zien hoe haar oudste met Morris omging, een goed teken voor als zijn broertje er straks zou zijn.

Als aan hem gevraagd werd wat mama in haar buik had gaf hij steevast als antwoord ‘baby Morris’, waar wij vervolgens weer dubbel om lagen.

Kraamvisite tijdens Corona tijd

Luiertaart en snaaitaart

Naast shoppen hebben wij nog een andere hobby die we met veel plezier uitoefenen: eten. Vooral de Mexicaan is onze favoriet maar ook van een patatje bij de beste snackbar van het dorp worden we intens gelukkig. Het werd echter knap lastig verder te gaan met deze hobby toen zij zwangerschapssuiker bleek te hebben. We maakten plannen waar en wat we allemaal zouden gaan eten zodra de baby er was. Helaas laten die plannen nog even op zich wachten.

Toen Joey geboren werd ben ik flink aan de knutsel geslagen: een luiertaart voor Joey en een snoep / chips / koek / chocoladetaart voor mijn vriendin!  

luiertaart, alternatief luiertaart, snaaitaart

Kraamvisite tijdens Corona tijd

Een dag na zijn geboorte mocht ik meteen de baby bewonderen. Om geen enkel risico te nemen bleef Joey met papa binnen en buiten bleef iedereen uiteraard op afstand. Het was heerlijk om te zien hoe trots Liam op zijn kleine broertje is: ‘Mama, krijg ik nog meer babybroertjes?’ Verder vielen beide taarten, maar toch vooral de eettaart, goed in de maak.

Uiteraard is het voor iedereen jammer dat de visite op deze manier moet plaatsvinden. Wat had ik graag dat kleine hummeltje geknuffeld. Gezondheid staat echter voorop, knuffelen kan altijd later nog!

op kraambezoek achter glas
baby voor het eerst flesje geven
Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kraammand

Zelf maken van een kraammand, 10 tips

De kraammand is een traditioneel geschenk dat aan de moeder van een pasgeboren baby in de kraamtijd wordt gegeven. Het...
zwangerschapsdepressie

Het leed dat roze wolk heet

Ik zou graag mijn verhaal met jullie willen delen zodat er meer ouders zijn die zich hierin kunnen plaatsen. Er...
geboorte, dochter geboren, kraamweek, geboorte baby meisje, babylabel, blog geboorte baby meisje

Welkom op de wereld kleine meid

Wanneer zou ze toch komen? Onze zoon was met 37,5 week geboren maar onze dochter zat nog prinsheerlijk in mijn...