Hoe kun je je gezin blijvend een veilige woning bieden?

18 februari 2024

Als je een gezin hebt, is het belangrijk dat je een goede woning hebt. Dit is de plek waar je kinderen veilig zijn en waar jij ze groot kunt brengen. Het is daarom belangrijk dat je deze woning verzekeren gaat, omdat je anders grote risico’s loopt. Het kan namelijk gebeuren dat je forse schade oploopt waardoor je niet meer in je woning kunt verblijven. Dat alleen is al een groot probleem, maar vervolgens word je ook nog geconfronteerd met de vraag hoe je de schade gaat herstellen? Wie gaat deze kosten betalen? Als je een goede woonverzekering hebt, heb je een vangnet achter de hand waarmee je je problemen snel kunt oplossen. Wij laten je zien waar je op moet letten wanneer je er een wilt afsluiten.

Hoe stel je een passende woonverzekering voor je huis samen?

Een woonverzekering is voor iedereen anders. Wat je nodig hebt, hangt namelijk af van hoe je woont. Heb je een huurhuis, dan heb je niet meer nodig dan enkel een inboedelverzekering. Deze verzekering kun je gebruiken wanneer je schade opgelopen hebt aan de spullen die in je huis staan. De oorzaak van deze schade kan sterk uiteenlopend zijn. Misschien heb je schade opgelopen als gevolg van brand, misschien door een aanzienlijke lekkage of wellicht is er bij je ingebroken. Wat de oorzaak ook moge zijn, het is belangrijk dat je ten eerste de schade snel weer kunt herstellen en ten tweede dat jij niet voor de kosten opdraait. Heb je een goede inboedelverzekering, dan kun je de waarde van de beschadigde spullen laten uitkeren door je verzekering zodat je weer nieuwe kunt kopen.

Heb je een huis gekocht? Voeg dan ook nog een opstalverzekering toe

Als je een huis gekocht hebt, moet je niet alleen een inboedelverzekering afsluiten, maar moet je ook een opstalverzekering toevoegen. Met deze polis kun je de schade declareren die je hebt opgelopen aan je woning zelf. Sterker nog; ook alles wat aan je woning vastzit, valt onder de dekking van deze verzekering. Denk hierbij aan de zonnepanelen die op je dak liggen, aan de laadpaal die je voor je elektrische auto hebt laten installeren etc. Omdat de schade aan je woning snel en fors kan oplopen, is een opstalverzekering van groot belang. Vergeet deze polis daarom niet af te sluiten. Het komt regelmatig voor dat mensen van een huurhuis naar een koopwoning gaan en dan vergeten om hun woonverzekering uit te breiden. Dat kan hen duur komen te staan en dit wordt pas ontdekt op het moment dat het al te laat is. Voorkom daarom problemen en stel vandaag nog een passende woonverzekering samen.

Wil je je woonverzekering nog uitbreiden met extra pakketten?

Mocht je je woonverzekering helemaal tot in de puntjes willen regelen, kijk dan ook even naar de aanvullende verzekeringen. Je kunt bijvoorbeeld je elektronische apparatuur extra verzekeren. Ook kun je een polis toevoegen waarmee je schade die je buitenshuis aan je spullen hebt opgelopen, vergoed kunt krijgen. Je kunt bijvoorbeeld schade aan je telefoon, en die aan de telefoons van alle overige gezinsleden, met een extra polis laten dekken. Dit kan je heel veel geld besparen. Kijk even op de site van je verzekeraar om te zien hoe je je polis vandaag nog kunt afsluiten. Doorgaans is het een kwestie van een paar muisklikken om je woonverzekering af te regelen. 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

pexels-maitree-rimthong-444156-1602726

Sparen voor je kinderen: hoe doe je dit?

Als aanstaande mama ben je waarschijnlijk druk met voorbereidingen voor de komst van je kindje. Je denkt aan alles: van...
geld sparen baby

Leer je kindje sparen met Zilverstad

Krijgt jouw kindje wel eens een centje van opa of oma of al zakgeld? Als ouders wil je graag dat...
besparen op de babyuitzet

Tips om te besparen op je babyspullen

Geweldig om een kindje te verwelkomen in je gezin. Het komt alleen wel met de nodige kosten. Het Nibud heeft...